Slobodna Evropa » Vesti dana

http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Dačić tvrdi da je Burundi povukao priznanje nezavisnosti Kosova

Slobodna Evropa pre 15 sati
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je Burundi povukao priznavanje nezavisnosti Kosova. Dačić, koji je nedavno boravio u poseti Burundiju, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu da je ta zemlja povukla "priznavanje... »

Ministarka Hrvatske: Granične sporove najbolje rješavati na sudu

Slobodna Evropa pre 7 sati
Granične sporove među zemljama Jugoistočne Evrope, koji se ne mogu rešiti bilateralno, bolje je prepustiti međunarodnom sudu, nego arbitraži, rekla je danas u Minhenu ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Marija Burić Pejčinović. EU je nedavno predstavila novu strategiju za... »

Haradinaj: Demarkacija sledeće nedelje

Slobodna Evropa pre 13 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj saopštio je na sednici vlade povodim godišnjice nezavisnosti da će se sednica za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom održati u toku predstojeće nedelje, a ne u nedelju uveče kako je odlučilo predsedništvo Kosova. Haradinaj je istakao da... »

Kosovo slavi 10 godina nezavisnosti

Slobodna Evropa pre 15 sati
Kosovo danas i sutra slavi desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti odlukom svoje Skupštine 17. februara 2008. godine. Danas su svečana sednica Vlade, ulični nastupi dečijih i folklornih ansambala u Prištini, izložba u Nacionalnoj biblioteci Kosova, a uveče, na Trgu Skenderbega, koncert... »

Sukob policije i antifašista u Italiji povodom skupa ekstremne desnice

Slobodna Evropa pre 11 sati
U sukobima italijanske policije i nekoliko stotina antifašističkih demonstranata u Bolonji povređeno je sedam osoba, saopštila je policija. Do sukoba je došlo kada su demonstranti pokušali da onemoguće održavanje planiranog skupa krajnje desničarske partije Nova snaga (Forza nuova) Roberta... »

Juncker: Zapadni Balkan da riješi granične sporove

Slobodna Evropa pre 1 dan
Čelnik Evropske komisije Jean-Claude Juncker u subotu je naglasio značaj nuđenja evropske perspektive zemljama zapadnog Balkana, ali je insistirao da one moraju rješiti sve granične sporove prije nego što se pridruže bloku. "Brojni su granični sporovi na zapadnom Balkanu i oni se moraju... »

May: Sigurnosni sporazum nakon Brexita mora biti iznad ideologije

Slobodna Evropa pre 8 sati
Britanija i EU trebali bi potpisati novi sigurnosni sporazum i ne smiju dopustiti da ideološke razlike blokiraju saradnju u tom sektoru nakon Brexita, izjavila je u subotu premijerka Theresa May. May je kazala da bi ključni aspekti budućeg partnerstva trebali biti efektivni od 2019.,... »

Rouhani: Iran će poštovati obaveze o nuklearnom programu

Slobodna Evropa pre 9 sati
Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u subotu da će se njegova zemlja povinovati svojim obavezama iz međunarodnog nuklearnog sporazuma iz 2015. potpisanog sa šest svjetskih sila o limitiranju njegovog spornog nuklearnog programa. "Mi ćemo se povinovati obavezama koje smo preuzeli. Nakon... »

Rita Ora najavila spektakl u Prištini

Slobodna Evropa pre 9 sati
Svetska muzička zvezda kosovskog porekla Rita Ora, uoči koncerta u Prištini, najavila je jedan od najboljih muzičkih spektakla ikada. „Veoma sam srećna što sam ovde. Mogli smo da budemo bilo gde na svetu na ovaj dan, ali sam odlučila da dovedem moj ceo tim u Prištinu, na Kosovo, zato što... »

Lavrov odbacio američke optužbe protiv Rusa

Slobodna Evropa pre 10 sati
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas američke optužbe protiv grupe Rusa zbog mešanja u američke predsedničke izbore 2016, nazivajući ih "blebetanjem". "Nemam odgovor. Možete da objavite šta god želite i vidimo da se optužnice umnožavaju i izjave se umnožavaju",... »

Veton Suroi i još neki odbili Tačijev orden

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

REM zabranio predizborni spot SNS

Danas  pre 1 sat  još 2 povezane

Kraj: Partizan - Mega Bemaks 89:79

Večernje novosti  pre 2 sata  još 5 povezanih

Da li je ovo novi Peugeot 508?

Auto blog  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.