Slobodna Evropa

Hamas i Izrael naznačili moguće proširenje kriterijuma dogovora o taocima

Slobodna Evropa pre 18 sati
Hamas je saopštio da nastoji da postigne novi sporazum sa Izraelom prema kojem će ta palestinska militantna grupa osloboditi taoce mimo žena i dece koje je već pustila iz Pojasa Gaze. Izjava zvaničnika Hamasa Halila al-Haje kasno u ponedeljak… »

Bugarska dozvolila prelet Lavrovljevog aviona do Skoplja

Slobodna Evropa pre 1 dan
Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske saopštilo je da je dozvolilo da avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova preleti Bugarsku kako bi mogao da učestvuje na samitu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Skoplju. Bugarsko… »

Zbog snega bez struje delovi Srbije

Slobodna Evropa pre 12 sati
Zbog obilnog snega vanredna situacija u Srbiji je na snazi u Babušnici, Novoj Varoši i delovima Vranja, dok najveće probleme u snabdevanju elektičnom energijom imaju meštani Crne Trave, podaci su lokalnih samouprava. Ministarka rudarstva i energetike… »

Izvučeni građevinski radnici iz urušenog tunela na sjeveru Indije

Slobodna Evropa pre 7 sati
Indijski spasioci su izvukli sve građevinske radnike, njih ukupno 41, koji su 17 dana bili zarobljeni u urušenom tunelu u Himalajima, nekoliko sati nakon što su bušili kroz kamen, beton i zemlju da bi došli do njih. Evakuacija muškaraca – slabo… »

Kijev sumnja da je otrovana supruga šefa vojnih obavještajaca

Slobodna Evropa pre 13 sati
Supruga šefa vojne obavještajne jedinice Ukrajine je hospitalizovana nakon trovanja teškim metalima, te postoji sumnja da se radi o pokušaju ubistva, prema medijskom izvještaju koji je potvrđen za agenciju AFP iz obavještajnih izvora. Ukrajinski… »

Pritvor američkom novinaru Gerškoviću u Rusiji produžen dva meseca

Slobodna Evropa pre 17 sati
Sud u Moskvi saopštio je u utorak da je do januara produžio pritvor američkom novinari Evanu Gerškoviču (Gershkovich), koji je uhapšen u Rusiji krajem marta pod optužbom za špijuniranje. Okružni sud Lefortovo je naveo da je Gerškoviču, koji je… »

BIA kaže da opozicionar Miketić kojem je prećeno nije 'predmet obrade'

Slobodna Evropa pre 6 sati
Bezbednosno-informativna agencija (BIA) saopštila je da poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić, koji je ranije optužio "bezbednosne službe ili paraslužbe" da mu prete objavljivanjem navodno eksplicitne fotografije iz privatnog života, nije predmet… »

Voz između Srbije i Mađarske radi posle devet godina

Slobodna Evropa pre 14 sati
Vozovi između Subotice na severu Srbije i Segedina na jugu Mađarske ponovo saobraćaju od 28. novembra, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastukture Srbije. "Ova linija simbolizuje zajedništvo srpskog i mađarskog naroda… »

Finska će u potpunosti zatvoriti granicu sa Rusijom

Slobodna Evropa pre 10 sati
Finski premijer Peteri (Petteri) Orpo je izjavio da će Finska zatvoriti svoju granicu sa Rusijom cijelom njenom dužinom od 1.340 km, zbog zabrinutosti oko problema sa migracijom. Kako prenosi AP, Orpo je ovo najavio na konferenciji za medije u utorak… »

Stoltenberg: NATO će učiniti sve da osigura stabilnost na Balkanu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je izrazio zabrinutost rastućim tenzijama u regionu Zapadnog Balkana te je potvrdio spremnost Alijanse da učini sve kako bi se osigurala bezbednost u regionu. "Ono što vidimo tamo je da tenzije rastu. Povećane… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »