Slobodna Evropa » Vesti dana

http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Vijesti

Slobodna Evropa pre 9 sati
Srbija je otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU): poglavlje 17 – ekonomska i monetarna politika, kao i poglavlje 18 – statistika. Nakon Međuvladine konferencije u Briselu, austrijska šefica diplomatije Karin Kneissl je ime predsedavajuće EU naglasila da... »

Sve glasniji zahtjevi za novi referendum o Brexitu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Britanska premijerka Theresa May odložila je glasanje o dogovoru za Brexit planirano za utorak, nakon procjena da neće dobiti podršku u parlamentu. Ranije 10. decembra je Ujedinjeno Kraljevstvo može jednostrano zaustaviti Brexit, poručeno je iz Evropskog suda pravde u jeku zahtjeva o drugom... »

Šariću 15 godina zatvora za šverc kokaina

Slobodna Evropa pre 1 dan
Veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu osudilo je Darka Šarića na 15 godina zatvora u ponovljenom postupku za šverc više od pet i po tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Goran Soković, koji se nalazi u bekstvu, dobio je takođe 15 godina zatvora, a Željko Vujanović osuđen je na... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 9 sati
Serijski ubica iz Sibira policajac Mihail Popkov (54), koji je silovao i ubio 56 žena, osuđen je na još jednu doživotnu zatvorsku kaznu. Sud u gradu Irkutsk poslao je Popkova na još jednu doživotnu robiju nakon što je dokazano da je ovaj najzloglasniji serijski ubica u istoriji moderne Rusije... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 5 sati
Francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio se javnosti dan nakon posljednjih demonstracija koje traju već tri sedmice i nasilnih protesta "žutih prsluka" širom zemlje, porukom da vjeruje da je moguće pronaći rješenje iz aktuelnih problema. "Ljutnja u zemlji je duboka i opravdana" rekao je... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 15 sati
Više od 160 zemalja danas je dalo saglasnost na neobavezujući sporazum Ujedinjenih nacija o migracijama koji treba da obezbedi sigurno, uređeno i humano kretanje ljudi po svetu, uprkos glavnom protivljenju SAD i nekoliko drugih zemalja. Visoki zvaničnici, među kojima i nemačka kancelarka... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 1 dan
Poslaniku i funkcioneru crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću je ponovo pozlilo i nalazi se u Internoj klinici Kliničkog centra, na Odjeljenju za endokrinologiju. Klinički centar Crne Gore je saopštio da je Medojević, zbog ranije evidentirane slabosti i... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 18 sati
Sve glavne železničke linije u Nemačkoj su od jutros prekinute a saobraćanje regionalnih vozova veoma ometeno zbog štrajka upozorenja železničara koji žele da utiču na pregovore o platama, saopštila je kompanija Dojče ban. "Međuregionalne veze na celoj teritoriji su prekinute", navedeno... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 18 sati
Koalicija jermenskog premijera Nikola Pašinjana ostvarila je ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima. Izborna komisija je danas saopštila da je, prema preliminarnim rezultatima na osnovu 88 odsto prebrojanih glasova, koalicija pod vođstvom Pašinjanove stranke Društveni ugovor dobila... »

Vijesti

Slobodna Evropa pre 10 sati
U Zagrebu je u ponedjeljak otkriven spomenik Franji Tuđmanu, prenose mediji. Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice otkriven je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u organizaciji Grada Zagreba. Milan Bandić, usprkos najavama, ipak nije stigao... »

©2018 Netmark d.o.o.