Slobodna Evropa

Jamajkanska šefica diplomatije: Jamajka nije priznala Kosovo

Slobodna Evropa pre 6 sati
Ministrica vanjskih poslova i vanjske trgovine Jamajke Kamina Johnson-Smith (Džonson Smit) navela je na svom Twitter nalogu da "do ovog trenutka, Jamajka nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu". Kosovski predsednik Hašim Tači (Hashim Thaci) je… »

Ministar: U Nemačkoj vrlo visoka pretnja od ekstremne desnice

Slobodna Evropa pre 4 sata
Bezbednosna pretnja vezana za ekstremnu desnicu "vrlo je visoka u Nemačkoj", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer posle rasističkog napada u Hanauu u kome je ubijeno devet ljudi, javlja AFP. "Pojačaćemo nadzor na osetljivim… »

Sud u Boliviji zabranio Moralesu da se kandiduje na izborima za Senat

Slobodna Evropa pre 4 sata
Sud u Boliviji danas je odbio kandidaturu bivšeg predsednika države Eva Moralesa na predstojećim izborima za Senat jer ne živi u toj zemlji, što je on ocenio kao "udarac na demokratiju", javlja AP. Predsednik Vrhovnog tribunala Bolivije za izbore… »

Lideri EU pozvali na prekid sukoba u Idlibu

Slobodna Evropa pre 6 sati
Lideri 27 zemalja članica Evropske unije (EU) pozvale su sve strane u Siriji da smjesta prekinu sukobe u pokrajini Idlib, saopšteno je iz Evropskog savjeta. U saopštenju se navodi da nije prihvatljiva ofanziva snaga koje se bore na strani sirijskog… »

Republika Srpska plaća 80.000 dolara mjesečno američkoj kompaniji za lobiranje

Slobodna Evropa pre 4 sata
Za 80.000 dolara mjesečno, Republika Srpska (RS) unajmila je američku advokatsku kompaniju za lobiranje 'McGinnis Lochridge' kako bi ih savjetovala i predstavljala u pravnim međunarodnim pitanjima. U povjerljivom dokumentu kojeg je objavilo američko… »

Asanž možda zatraži azil u Francuskoj

Slobodna Evropa pre 5 sati
Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, koji se iz zatvora u Britaniji bori protiv izručenja Americi, mogao bi da zatraži azil u Francuskoj, izjavio je danas njegov advokat Erik Dipon-Moreti, javlja Rojters. Advokat je rekao radiju "Evropa 1" da će… »

Iranci glasaju na parlamentarnim izborima

Slobodna Evropa pre 7 sati
Državljani Irana započeli su glasanje na parlamentarnim izborima u toj zemlji. Iranska državna televizija javila je da je glasanje počelo u 5.30 sati po srednjoevropskom vremenu i da bi trebalo da traje ukupno deset sati. U Iranu je registrovano oko… »

Britanska rampa za nekvalifikovane radnike

Slobodna Evropa pre 8 sati
Nova imigraciona pravila Velike Britanije, koja stupaju na snagu sljedećeg januara, onemogućit će rad nižekvalifikovanih radnika iz EU i drugih zemalja što je izazvalo niz kritika britanskih poslodavaca koji su se decenijama oslanjali na evropsku… »

U Južnoj Koreji 52 nova slučaja koronavirusa, broj preminulih u Kini porastao na 2.236

Slobodna Evropa pre 7 sati
Južna Koreja je pojačala mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa (Covid-19) nakon što su potvrđeni slučajevi zaraze drugi dan naglo porasli. Premijer Chung Sye-kyun kazao je kako je ovo izvanredna situacija te da su dva grada, Daegu i… »

Odloženo suđenje organizatorima nasilnih događaja u Sobranju 2017.

Slobodna Evropa pre 1 sat
Suđenje organizatorima nasilnih događaja u makedonskom parlamentu iz 27. aprila 2017. godine, koje je trebalo da počne danas, odloženo je za pet dana na zahtev odbrane, da bi imali vremena da izvrše uviđaj u dokaze. Na optuženičkoj klupi su… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »