Slobodna Evropa » Vesti dana

http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Marković i Merkel saglasni da nema promjena granica na Balkanu

Slobodna Evropa pre 3 sata
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je u Berlin u zvaničnu posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj na poziv kancelarke Angele Merkel. Kako je saopšteno na zvaničnom Twiter profilu Vlade, Marković i Merkel su saglasni- nema promjena granica na Balkanu. Takođe je kratko... »

Paravojni kamp za decu na Zlatiboru?

Slobodna Evropa pre 9 sati
Deset devojčica i 34 dečaka, odnosno mladića iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uče se ovih dana na zlatiborskim pašnjacima u Srbiji borilačkim veštinama i korišćenju oružja. Već nedelju dana deca i mladi uzrasta između 14 i 23 godine nalaze se u takozvanom... »

Stefanović: Zatvoren vojni kamp ze decu na Zlatiboru

Slobodna Evropa pre 5 sati
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je kamp na Zlatiboru, u kojem su deca učila vojničke veštine, zatvoren i da su deca vraćena kući. "Mi smo dali nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti", rekao je Stefanović.... »

Kandidat za ambasadora SAD na Kosovu: Kreativna rešenja nisu šifra za razmenu teritorije

Slobodna Evropa pre 3 sata
Kandidat za novog američkog ambasadora na Kosovu Filip Kosnet (Philip Kosnett) izjavio je da se pozicija SAD prema Kosovu nije promenila i da je "važno da i Srbija i Kosovo ponude kreativna rešenja, ali da ta formulacija ne znači razmenu teritorija". Odgovarajući na pitanja američkih senatora... »

Vučić: 9. septembra sa Srbima o smeru prema Kosovu

Slobodna Evropa pre 4 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da će 9. septembra na Kosovu razgovarati na Srbima i njihovim predstavnicima o smeru kojim država Srbija planira da vodi kosovsku politiku. "Hoću da razgovaram sa našim narodom i predstavnicima i hoću da kažem šta su smernice i pravac... »

Vojska CG od danas patrolira na granici s Albanijom, zbog migranata

Slobodna Evropa pre 4 sata
Crna Gora je pojačala kontrolu granice sa Albanijom, zbog mogućeg priliva migranata, pa se policijskim patrolama od petka pridružila Vojska Crne Gore. Pripadnici Vojske su raspoređeni u zoni graničnog prelaza Božaj, potvrđeno je medijima iz Ministarstva odbrane, koje navodi da će granicu... »

Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba o turističkom uvezivanju

Slobodna Evropa pre 2 sata
Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba - Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić sastali su se u Sarajevu, razgovarali su o mogućnostima međusobnog uvezivanja u zajedničku turističku rutu, što je potvrdio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. “Ono što nas jako raduje je... »

Ambasador Delavi: Retorika koja nije od pomoći mora prestati

Slobodna Evropa pre 47 minuta
Američi ambasador na Kosovu Greg Delavi poručio je građanima Kosova da se u posljednjih nekoliko nedjelja čuje retorika koja nije od pomoći, uključujući i pretnje koja mora prestati. "Želimo da pomognemo da se postigne sporazum koji je primenjiv, trajan i koji doprinosi stabilnosti u... »

Imran Kan novi premijer Pakistana

Slobodna Evropa pre 1 sat
Parlament Pakistana potvrdio je u petak izbor bivše pakistanske kriket zvijezde koji je postao političar Imrana Kana za premijera te zemlje. Za Kana glasalo je 176 poslanika, dok je kandidat opozicije Šahbaz Šarif dobio 96 glasova u parlamentu sa 342 poslanička mesta. Partija Imrana Kana... »

UN šef za ljudska prava osudio odbacivanje izvještaja o Srebrenici RS

Slobodna Evropa pre 1 sat
Odlazeći komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava Zeid Raad al-Hussein osudio je odluku parlamenta RS o odbacivanju izvještaja Komisije o Srebrenici iz 2004. godine. Ova odluka je usvojena na inicijativu predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika. On je pozvao poslanike Skupštine RS da... »

Stefanović: Kamp na Zlatiboru zatvoren, deca vraćena kući

Nova ekonomija  pre 4 sata  još 18 povezanih

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 4. novembra

RTV  pre 29 minuta  još 16 povezanih

Amerikanci odložili vojnu paradu

Politika  pre 7 sati  još 16 povezanih

Od danas podela Dina kartica građanima

Radio 021  pre 9 sati  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.