Slobodna Evropa

U Beogradu prikazane bespilotne letelice iz Kine, cena tajna

Slobodna Evropa pre 8 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na beogradskom vojnom aerodromu u Batajnici prikazu šest novih bespilotnih letilica CH-92A koje je Srbija kupila od Kine. Na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE) koliko su plaćene letelice, Vučić… »

Još šest preminulih 147 zaraženih u S. Makedoniji

Slobodna Evropa pre 23 minuta
U Severnoj Makedoniji umrlo je još šest osoba sa korona virusom i registrovano je 147 novih slučajeva te zaraze, objavilo je Ministarstvo zdravlja. Kako se navodi u saopštenju, ukupan broj preminulih od COVID-19 porastao je na 334, a broj… »

Godfri: Partnerstvo Srbije i SAD da bude jače i dublje

Slobodna Evropa pre 5 sati
Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri (Anthony Godfrey) je sa virtuelne proslave Dana nezavisnosti SAD na Fejsbuku poručio da "SAD žele da pomognu Srbiji da krupnim koracima krene napred kao lider Zapadnog Balkana u pravcu željenog članstva u… »

Još dve osobe u Novom Pazaru umrle od COVID-19

Slobodna Evropa pre 6 sati
U prethodna 24 sata od posledica infekcije korona virusom u bolnici u Novom Pazaru preminula su još dva pacijenta, izjavio je koordinator te zdravstvne ustanove Mirsad Đerlek. "U istom periodu prilimili smo još 13 pacijenata, čime je ukupan broj… »

U BiH 218 novozaraženih korona virusom

Slobodna Evropa pre 6 sati
U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata novim korona virusom zaraženo je najmanje 218 osoba. Prema podacima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), 115 je pozitivnih osoba, a čak 99 je iz Sarajeva, što je najveći broj pozitivnih… »

Srbija: Proglašena vanredna situacija u Kraljevu

Slobodna Evropa pre 1 sat
Vanredna situacija proglašena je i u Kraljevu, usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem korona virusa. Odluku je doneo gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada, oko… »

Opremljena poljska bolnica u Novom Pazaru

Slobodna Evropa pre 1 sat
Vojska Srbije pripremila je poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru u cilju efikasnije borbe protiv epidemije korona virusa, koja u tom gradu ima ozbiljne razmere, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. U saopštenju se navodi da ta bolnica ima 110… »

Šest preminulih od COVID-19 na Kosovu

Slobodna Evropa pre 41 minuta
Na Kosovu je u subotu, 4 jula, do 17 sati zabeleženo šest smrtnih slučajeva od korona virusa, saopštilo je Ministastvo zdravlja. Najmlađa premuilula osoba stara je 38 godina. Nove mere zbog porasta širenja korona virusa na Kosovu Infektolozi o… »

U Južnoj Africi rekordan broj novozaraženih u jednom danu

Slobodna Evropa pre 1 sat
Južna Afrika je objavila da je registrovala novi najveći broj potvrđenih slučajeva infekcije korona virusom u jednom danu. U prethodna 24 časa registrovano je još 9.064 zaraženih osoba, čime je broj potvrđenih slučajeva u narazvijenijoj… »

Karantin za 200.000 stanovnika na severoistoku Španije

Slobodna Evropa pre 2 sata
Vlasti na severoistoku Španije naredile su zatvaranje okruga oko grada Ljeide zbog porasta broja obolelih od korona virusa. To je prvo ograničenje slobode kretanja u Španiji od 21. juna kada je ukinuto tromesečno vanredno stanje. Katalonske regionalne… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »