Slobodna Evropa » Vesti dana

http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Todorić se vraća u Hrvatsku kada prikupi dokaze za odbranu

Slobodna Evropa pre 2 sata
Ivica Todorić, osnivač hrvatskog koncerna Agrokor, najavio je povodom raspisivanja poternice za njim, da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza. Todorić namerava da ih iskoristi, kako je objasnio, “da bi se suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela... »

Moskva: Aleksej Navaljni pušten iz zatvora

Slobodna Evropa pre 2 sata
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pušten je iz zatvora posle 20 dana kazne zbog pozivanja na nedozvoljene proteste. Navaljni je uhapšen 29. septembra kada je planirao odlazak na protest u gradu Nižnji Novgorod koji je bio dozvoljen, međutim osuđen je zbog pozivanja na drugi skup, odnosno... »

Četvrt veka zločina u Sjeverinu: Pravde još nema

Slobodna Evropa pre 4 sata
Navršava se 25 godina od otmice i ubistva 17 građana bošnjačke nacionalnosti, državljana SR Jugoslavije, iz mesta Sjeverin kod Priboja, koje su izveli pripadnici paravojne formacije "Osvetnici", kojom je komandovao Milan Lukić za vreme rata u Bosni i Hercegovini. Do sada su pronađeni samo... »

Građani Slovenije biraju predsednika

Slobodna Evropa pre 1 sat
Građani Slovenije, po šesti put od sticanja nezavisnosti, biraju predsednika države. Kandidat kome se daju najveće šanse je dosadašnji šef države Borut Pahor. Ostali predsednički kandati su, između ostalih, predsednica opozicione Nove Slovenije Ljudmila Novak, ministarka obrazovanja Maja... »

Protest radnika 'Viteza': Pješice za Sarajevo

Slobodna Evropa pre 1 sat
Grupa radnika nekadašnjeg industrijskog giganta, tvornice eksploziva "Vitezit" iz Viteza, uputila se pješice u Sarajevo, gdje će na protestima ispred zgrade federalne Vlade ponovo zatražiti uvezivanje radnog staža. "Mjesecima nam je federalna vlast obećala uvezivanje staža za 19 članova koji... »

Rusija osudila 'brutalnost' napada na grad Raku

Slobodna Evropa pre 12 minuta
Rusija je osudila vazdušne udare međunarodne koalicije na sirijski grad Raku, uporište takozvane Islamske države Iraka i Levanta – IDIL, gde su, prema tvrdnjama Moskve, poginule hiljade civila. Raka glavni grad kalifata koji su proglasili militanti IDIL-a pala je ove nedelje. Grad su povratile... »

Predizborno bacanje mrvica narodu (DATUM)

Slobodna Evropa pre 3 sata
U Mostu razgovaramo o tome šta je istina a šta prazno hvalisanje u priči Aleksandra Vučića o istorijskom povećanju plata i penzija u Srbiji. Sagovornici su bili dva ekonomska novinara iz Beograda – Milan Ćulibrk i Mijat Lakićević. Bilo je reči o tome kako je moguće da Vučić tvrdi da... »

Lokalni izbori na Kosovu: Otvoreni birački centri

Slobodna Evropa pre 5 sati
Kosovo bira lokalno rukovodstvo u 38 opština. Predsednica Centralne izborne komisije, Valjdete Daka, je na prvoj konferenciji za novinare u 8 časova rekla da su svi birački centri na Kosovu otvoreni na vreme, u 7 sati, osim jednog u Južnoj Mitrovici, u selu Suvi do, gde je nedostajao birački... »

Vučić na godišnjicu SNS tražio ubedljivu pobedu u Beogradu

Slobodna Evropa pre 2 sata
Srpska napredna stranka obeležila je u subotu uveče u Sportskom centru "Tašmajdan" devet godina od osnivanja, uz prisustvo više hiljada ljudi. Lider stranke Aleksandar Vučić, koji je ujedno i predsednik Srbije, poručio je da želi ubedljivu pobedu na izborima u Beogradu. Uoči početka... »

Raspisana međunarodna tjeralica za Ivicom Todorićem

Slobodna Evropa pre 21 sat
Županijsko tužiteljstvo u Zagrebu raspisalo je danas međunarodnu tjeralicu za bivšim predsjednikom uprave Agrokora Ivicom Todorićem, kojem je u aferi Agrokor određen istražni zatvor zbog sumnje da je pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 130 milijuna eura. Glasnogovornica Državnog... »

©2017 Netmark d.o.o.