Slobodna Evropa

Od zagađenja zraka pola milijuna novorođenčadi umrlo u 2019.

Slobodna Evropa pre 37 minuta
Zagađenje zraka usmrtilo je 476.000 novorođenčadi u 2019. godini, s najvećim žarištima u Indiji i Subsaharskoj Africi, podaci su nove globalne studije u kojoj se navodi da je gotovo dvije trećine smrtnih slučajeva posljedica štetnih isparenja iz… »

Kazahstan odredio datum za parlamentarne izbore - 10. siječnja

Slobodna Evropa pre 19 minuta
Kazahstanski predsjednik Kasim Džomart Tokajev odredio je datum izbora za Donji dom parlamenta, odnosno Medžlis, za 10. siječnja 2020. godine. Dekret potpisan 21. listopada otvara put prvim parlamentarnim izborima energetski bogate zemlje Srednje Azije… »

Ruski hakeri optuženi u SAD zbog agresivne sajber kampanje Moskve

Slobodna Evropa pre 1 sat
Američke optužnice protiv hakera ruske obaveštajne službe GRU pokazuju kako Moskva sve agresivnije koristi svoje hakerske mogućnosti da poremeti demokratske institucije i uništi privrede suparničkih zemalja u ostvarivanju svojih geopolitičkih… »

Drevni manastir predmet graničnog spora Gruzije i Azerbejdžana

Slobodna Evropa pre 1 sat
Manastir Davit Garedža usječen je u stijenu planine smještene na gruzijsko-azerbejdžanskoj granici. Govori se da ga je osnovao sveti David Garedželi, jedan od monaha koji su u šestom vijeku došli iz Mezopotamije da bi ojačali hrišćanstvo u… »

Rekordnih 728 novozaraženih korona virusom u BiH, 20 osoba preminulo

Slobodna Evropa pre 19 sati
U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je preminulo 20 osoba zbog posljedica COVID-19 bolesti, dok su entitetski zavodi zabilježili 728 novih slučajeva zaraze korona virusom. Ovo je najveći broj novozaraženih od početka pandemije. Šesnaest… »

Brnabić sa Dačićem i Šapićem o Vladi Srbije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se u zgradi Vlade Srbije sa predstavnicima koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija (SPS-JS) Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem, a potom i sa predsednikom Srpskog… »

U Crnoj Gori sedam preminulih i 132 novozaraženih

Slobodna Evropa pre 15 sati
U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata potvrđeno 132 novih slučajeva infekcije korona virusom, a sedam osoba je preminulo, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ). Oporavljeno je 293 pacijenta. “Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao… »

Vučić: Opet izbori 2022, Vlada ograničenog trajanja, Dačić na čelu Skupštine

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nova vlada Srbije će imati ograničen mandat i vanredni parlamentarni izbori biće održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, zajedno sa redovnim predsedničkim izborima, najavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke… »

U Hrvatskoj 890 novozaraženih korona virusom, osam osoba preminulo

Slobodna Evropa pre 22 sata
U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 890 novih slučajeva zaraze korona virusom, priopćio je 20. listopada Nacionalni stožer Civilne zaštite u svom redovitom jutarnjem priopćenju u 10 sati, u kojem objedinjuje izvještaje s terena… »

U Severnoj Makedoniji 408 novih slučajeva, četiri osobe preminule

Slobodna Evropa pre 14 sati
U Severnoj Makedoniji registrovano je 408 novih slučajeva korona virusa, a još četiri osobe su umrle od te zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje, prenosi Beta. Testirano je 2.140 osoba u prethodna 24 sata, a u Skoplju je najviše novih… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »