Slobodna Evropa

Bivša zatvorenica separatista u Ukrajini tvrdi: Niko ne želi da ostane tamo

Slobodna Evropa pre 15 sati
Autori: Oleksandra Vagner, Toni Vesolovski; Priredila: Gordana Ćosić Tetjana Hončarova je 2. juna 2016. godine pozvana na "intervju" od strane takozvanih službi bezbednosti ruskih separatista koji su kontrolisali grad Donjeck na istoku Ukrajine. To… »

Tajvan pozvao protjerane američke medije iz Kine

Slobodna Evropa pre 15 sati
Tajvanski ministar vanjskih poslova Joseph Wu u subotu je uputio lični poziv za tri američka medija da postave svoja dopisništva u ovu otočnu zemlju nakon što su njihovi novinari protjerani iz Kine. Kina je 18. marta saopćila da oduzima novinarske… »

Vlajković: U izolaciji najvažnija rutina

Slobodna Evropa pre 15 sati
Zbog pandemije korona virusa i vanrednog stanja, psiholozi su pokrenuli inicijativu regionalnog povezivanja stručnjaka i volontera koji će putem zajedničke online platforme pružati psihološku pomoć građanima. To je u intervjuu za Radio Slobodna… »

Borrell i Pompeo za jačanje međunarodne saradnje

Slobodna Evropa pre 15 sati
Šef diplomatije EU Josep Borrell i njegov američki kolega Mike Pompeo razgovarali su o hitnoj potrebi jačanja međunarodne saradnje u borbi protiv pandemije korona virusa, navodi se u 28. marta objavljenom saopštenju Evropske unije. U telefonskom… »

U Srbiji ukupno 528 zaraženih, osmoro preminulih

Slobodna Evropa pre 2 dana
U Srbiji je do 15 časova 27. marta registrovano ukupno 528 slučajeva COVID-19. Do poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano. Do… »

SZO: Nestašica zaštitne opreme za medicinsko osoblje pretnja za ceo svet

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nestašica zaštitne opreme za medicinsko osoblje predstavlja "neposrednu pretnju" svetu u borbi protiv korona virusa, izjavio je večeras generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Grebejesus. "Hronična nestašica lične… »

U Italiji 969 preminulih od korone, najviše u jednom danu

Slobodna Evropa pre 1 dan
U Italiji je u poslednja 24 sata od korona virusa preminulo 969 osoba što je do sada najteži bilans smrti za jedan dan u Italiji ali i u svetu, saopštila je večeras tamošnja Civilna zaštita. U toj zemlji su od početka pandemije umrle 9.134 osobe… »

Italija se nada da virus usporava, plaši se jačeg napada na jug

Slobodna Evropa pre 2 dana
Lekari i medicinske sestre u prepunim italijanskim bolnicama na severu pozdravili su neznatno stabilizovanje broja infekcija korona virusom, ali strahuju da se virus još uvek polako širi na jugu. Dok se mrtvi u Italiji gomilaju, epidemiolozi upozoravaju… »

Osmi preminuli u Srbiji

Slobodna Evropa pre 2 dana
Muškarac star 60 godine iz Šapca, koji je preminuo 25. marta, bio je pozitivan na korona virus, saopštio je v.d. direktora šabačkog Zavoda za javno zdravlje Branko Vujković na konferenciji za novinare. Muškarac je testiran odmah pošto je u bolnicu… »

Bilt: Nema fanfara kada EU pomogne Srbiji, kao u slučaju Kine

Slobodna Evropa pre 1 dan
“Kada je Kina poslala avion sa pomoći za Srbiju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić napravio je veliki šou. Ali kada stigne mnogo značajnija pomoć Evropske unije (EU) nema fanfara i predsednika nema na vidiku”, napisao je na Tviteru… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »