Slobodna Evropa

Otkazi u ’Folksvagenu’ ako se kriza nastavi

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nemački proizvođač automobila "Folskvagen" možda će morati da otpušta radnike ukoliko pandemija virusa korona ne bude stavljena pod kontrolu, jer sedmični troškovi iznose oko 2,2 milijarde evra, rekao je danas direktor ove kompanije Herbert Dis… »

U BiH 33.000 osoba pod zdravstvenim nadzorom, kazne za prekršioce

Slobodna Evropa pre 1 dan
Šef Službe za epidemologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa potvrdio je da je u ovom entitetu pod zdravstveni nadzor stavljeno više od 33 hiljade osoba, te da vjeruje da će se broj u narednom danima sve više povećavati. "Uvezeni… »

Ganc: Ne smemo uvući Izrael u četvrte izbore u vreme pandemije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Novi predsednik izraelskog parlamenta, Kneseta, Beni Ganc rekao je danas svojim nekadašnjim partnerima u savezu partija centra Plavo i belo da se od njih odvojio kako bi spasao naciju od još jednog kruga izbora u "tako izazovno vreme", kada naglo raste… »

Sebija Izetbegović za RSE: Očekujemo 170.000 testova za Federaciju BiH

Slobodna Evropa pre 1 dan
"Niko ne može doći na testiranje na vlastiti zahtjev i niko ne može doći na testiranje zato što je političar, uticajna osoba, bogata osoba ili bilo šta slično", rekla je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija… »

Tokio apelovao da se zabave povodom cvjetanja trešnji odlože

Slobodna Evropa pre 1 dan
U prefekturi Tokio u Japanu prijavljeno je još 40 zaraženih virusom korona i guverner Juriko Koike apelovala je na sugrađane da sačekaju narednu godinu i tada održe tradicionalne proljećne zabave povodom cvjetanja trešnji. Koike je podsjetila da su… »

Prva dva slučaja smrti od korone u Južnoj Africi

Slobodna Evropa pre 1 dan
Južna Afrika je prijavila prva dva smrtna slučaja od korona virusa dok se broj obolelih povećao na više od hiljadu. Ministar zdravlja je izjavio da su te dve žrtve iz provincije Zapadni Kejp. Južna Afrika je država sa navećim brojem zaraženih u… »

Samit G20 iz samoizolacije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Lideri Grupe 20 industrijski razvijenijih država, posle kritika da je loše reagovala na pandemiju koja je poremetila svet ugrožavajući živote ljudi i globalnu privredu, obećali su da će uraditi sve što treba u "ujedinjenom frontu", na sastanku… »

Oštre kritike za krimsku romantičnu komediju i veliki novac za glavnu urednicu RT-a

Slobodna Evropa pre 1 dan
Film su 2018. godine ruski kritičari proglasili jednim od najgorih: komična ljubavna priča koja se odvija na trijumfalnoj pozadini mosta koji povezuje Rusiju s Krimom, crnomorskog poluostrva kojeg je Moskva oduzela Ukrajini četiri godine ranije, piše… »

U Srbiji još jedna osoba preminula od korona virusa

Slobodna Evropa pre 3 dana
U Srbiji je još jedna osoba preminula od korona virusa u četvrtak 26. marta. Reč je o 48-godišnjoj osobi koja je bila smeštena u Kliničko bolničkom centru Dragiša Mišović u Beogradu, izajvila je na konferenciji za novinare Verica Jovanović… »

U Srbiji suđenja za kršenje samoizolacije preko Skajpa

Slobodna Evropa pre 2 dana
Ministarstvo pravde uputilo je dopis sudovima koji će voditi postupke protiv osoba koje su prekršile mere samoizoilacije, da se ta suđenja organizuju preko video linka. Ministarstvo je ovu odluku obrazložilo u cilju zaštite zaposlenih i lica protiv… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »