Slobodna Evropa

U BiH 1.237 novozaraženih, 56 osoba preminulo

Slobodna Evropa pre 3 dana
U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovano je 1.237 novih slučajeva zaraze korona virusom. Preminulo je 56 osoba, dok je zabilježen oporavak 1.885 osoba. U Federaciji BiH zabilježeno je 805 novih slučajeva, a preminulo 28 osoba. U protekla… »

Vlada Srbije usvojila predlog budžeta za narednu godinu

Slobodna Evropa pre 3 dana
Vlada Srbije usvojila je na sednici u petak, 20. novembra predlog budžeta za 2021. godinu, koji predviđa ukupne prihode od 1.336,3 milijarde dinara (blizu 11,4 milijardi evra), što je za 45 milijardi dinara (blizu 383 miliona evra) više nego što se… »

Biden pobijedio i u Georgiji i došao do 306 elektora, Trump ima 232

Slobodna Evropa pre 4 dana
Novoizabrani američki predsjednik, demokrata Joe Biden, osvojio je na izborima i saveznu državu Georgiju, jedinu u kojoj do sada nije bio projektiran pobjednik, objavila je agencija AP. Agencija je projektirala pobjedu Bidena u Georgiji nad dosadašnjim… »

Istraživanje: Za građane Srbije EU nije strateški cilj, Rusija i Kina najbolji prijatelji

Slobodna Evropa pre 3 dana
Više od polovine građana Srbije ne podržava članstvo države u Evropskoj uniji (EU), a kao najveće prijatelje identifikuju Rusiju i Kinu, rezultati su istraživanja nevladinog Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), koje je sprovedeno… »

SZO ne preporučuje remdesivir za pacijente s COVID-19

Slobodna Evropa pre 3 dana
Lijek remdesivir firme Gilead se ne preporučuje pacijentima hospitaliziranim s COVID-19, bez obzira na to koliko su bolesni, jer nema dokaza da lijek poboljšava šanse za preživljavanje ili smanjuje potrebu za ventilacijom, objavila je u petak komisija… »

Bogić Bogićević prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

Slobodna Evropa pre 4 dana
"Na prijedlog Socijaldemokratske partije, Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Sarajeva", spiše u saopćenju koje potpisuje predsjednik ove stranke Nermin Nikšić. O odluci Bogićevića da prihvati kandidaturu su… »

Orban: Nastaviti razgovore o budžetu EU i kriznom fondu

Slobodna Evropa pre 4 dana
Razgovori o dugoročnom budžetu Evropske unije (EU) i kriznom fondu trebaju se nastaviti i na kraju će sporazum biti postignut, rekao je u petak (20. novembar) mađarski premijer Viktor Orban. Prema njegovim riječima, ima nekoliko mogućnosti za… »

Azerbejdžanska vojska ulazi u Aghdam dok Armenci bježe

Slobodna Evropa pre 4 dana
Jedinice azerbejdžanske vojske ušle su u regiju Aghdam, teritorij koji su im ustupile armenske snage sporazumom o prekidu vatre kojim je okončano šest sedmica teških borbi oko separatističke regije Nagorno-Karabah, saopćilo je u petak Ministarstvo… »

Konferencija: Pandemija omela planove Berlina za Zapadni Balkan

Slobodna Evropa pre 3 dana
Nemačka je kao predsedavajuća EU imala velike ambicije za evrointegracije Zapadnog Balkana, ali su te ambicije u velikoj meri potisnule u drugi plan pandemija Covid-19 i druge krize sa kojima se Evropa suočila, ocenili su danas učesnici konferencije… »

Sahrana patrijarha SPC Irineja u nedelju, u hramu Svetog Save u Beogradu

Slobodna Evropa pre 4 dana
Patrijarh Sprske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, biće sahranjen u nedelju, 22. novembra, u kripti hrama Svetog Save u Beogradu, saopštio je Sinod SPC nakon zasedanja u petak. „Sveta zaupokojena Liturgija biće služena u nedelju, 22. novembra 2020… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »