Slobodna Evropa

Pompeo: Članstvo S. Makedonije u NATO podstrek stabilnosti regiona

Slobodna Evropa pre 1 dan
Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da će člansvo Severne Makedonije u NATO biti podstrek široj integraciji, demokratskoj reformi, trgovini, bezbednosti i stabilnosti širom regiona Zapadnog Balkana. Pompeo je u izjavi naveo da… »

Kosovska Vlada na dužnosti pozdravlja zajedničku izjavu Grenella, Palmera i Kosnetta

Slobodna Evropa pre 1 dan
Vlada na dužnosti Republike Kosovo pozdravlja zajedničku izjavu specijalnog predsedničkog izaslanika, Richarda Grenella, specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, Mathewa Palmera, i američkog ambasadora, Philipa Kosnetta, kao "potvrdu da Sjedinjene… »

Tramp potpisao paket pomoći i aktivirao zakon o obaveznoj proizvodnji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je u petak veče zakon o paketu finansijske pomoći od dve hiljade milijardi dolara – najvećem u istoriji zemlje – u trenutku kada se građani, kompanije i zdravstveni sistem suočavaju sa pogubnim posledicama… »

Dodik kod Vučića, Čović kod Plenkovića, Izetbegović kod Erdogana

Slobodna Evropa pre 1 dan
Lideri tri najveće stranke u Bosni i Hercegovini Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović zatražili su pomoć od Srbije, Hrvatske i Turske u borbi protiv pandemije korona virusa. Dodik kod Vučića Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i… »

OSCE poziva zemlje na solidarnost

Slobodna Evropa pre 1 dan
Zajednici organizacija i institucija u sastavu OSCE-a danas su se obratili visoki zvaničnici ove organizacije u povodu, kako su naveli „do sada neviđenih prijetnji po zdravlje stanovništva, ekonomiju i društvenu koheziju, zbog rapidnog širenja… »

Crna Gora: Donirano 4 miliona eura za borbu protiv pandemije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Vlada Crne Gore je saopštila da je do danas donirano preko 4 miliona eura za Nacionalni kordinacioni tim (NKT) za borbu protiv korona virusa. Pojedinci iz svijeta privrede, državne ustanove ali i brojni pojedinci donirali su sredstvaili medicinsku… »

Briselski blog: Slavni trenutak Sjeverne Makedonije u sjeni korona virusa

Slobodna Evropa pre 1 dan
(Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) U sjeni pandemije korona virusa iza Sjeverne Makedonije nalazi se par izuzetnih dana sa pridruživanjem najvećoj vojnoj alijansi, pa do konačnog zelenog svjetla od Evropske unije za… »

Kurspahić: Korona virus i duhovi devedesetih

Slobodna Evropa pre 1 dan
Piše: Kemal Kurspahić (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Ovih dana obilježenih svjetskom pandemijom korona virusa u kojima svjetski lideri govore kao o "ratu s nevidljivim neprijateljem" u rasponu od američkog… »

’Škoda’ produžila obustavu proizvodnje

Slobodna Evropa pre 1 dan
Češki proizvođač automobila "Škoda", koja je deo grupacije "Folskvagen", produžiće obustavu proizvodnje u postrojenjima sa prvobitno planiranog datuma 6. aprila do 14. aprila, saopšteno je danas iz te kompanije. "Škoda" je najveći izvoznik u… »

Internet i telefonski saobraćaj dostižu maksimum

Slobodna Evropa pre 1 dan
Internet i telefonski saobraćaj u vreme korona virusa u Srbiji dostiže maksimume ali sistem za sada funkcioniše dobro, naveli su najveći telekomunikacioni provajderi u državi u odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE). Potrošnja internet saobraćaja… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »