Slobodna Evropa

Erupcija vulkana Merapi u Indoneziji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Najaktivniji vulkan u Indoneziji Merapi jutros, 27. marta, izbacio je stub pepela u visinu od oko 5.000 metara i to je druga veća erupcija od početka mjeseca. Pepeo i pijesak pokrili su oblast udaljenu nekoliko kilometara od vrha kratera koji se nalazi… »

Pompeo pozdravio odluku EU o otvaranju pregovora sa Skopljem i Tiranom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Američki državni sekretar Majkl Pompeo pozdravio je odluku Evropske unije (EU) da otvori pristupne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom kao naredni korak na njihovom putu ka Zapadu. Ta odluka dodatno učvršćuje evropsku budućnost Albanije i… »

U Sarajevo sletio avion s bh. državljanima iz Rima

Slobodna Evropa pre 2 dana
Avion iz Rima u kome se nalazi 47 državljana Bosne i Hercegovine koji su evakuirani iz Italije, sletio je na sarajevski aerodrom, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Granične policije Bosne i Hercegovine. „Avion je sletio u 18.50… »

Vojska od petka čuva Klinični centar u Podgorici

Slobodna Evropa pre 1 dan
Vojska Crne Gore od danas čuva Klinički centar u Podgorici, saopštilo je Ministarstvo odbrane ne navodeći više detalja. Nacionalno koordinaciono tijelo u četvrtak 26.marta je i zvanično epidemiju zarazne bolesti korona virusa zbog koje je ugroženo… »

EU dala konačni pečat otvaranju pregovora sa Skopljem i Tiranom

Slobodna Evropa pre 2 dana
Lideri zemalja članica Evropske unije su u četvrtak uveče, 26. marta, podržali zaključke Saveta ministara kojm se odobrava otvaranje pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Ovo stoji u zajedničkoj deklaraciji nakon sastanka… »

Počela priprema smeštaja za obolele na Novosadskom sajmu

Slobodna Evropa pre 2 dana
Pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i volonteri pripremaju prostor Novosadskog sajma koji će moći da smesti oko 1.000 ljudi sa lakšom kliničkom slikom virusne infekcije Kovid 19, ukoliko se za tim ukaže potreba, saopšteno je iz kabineta… »

Generalni sekretar Predsjedništva BiH pozitivan na korona virus

Slobodna Evropa pre 2 dana
Sekretarijat Predsjedništva BiH preduzeo dodatne mjere zaštite nakon što je zaražen generalni sekretar. Sekretarijat Predsjedništva Bosne i Hercegovine saopštio je kako su po saznanju da je generalni sekretar Predsjedništva Bosne i Hercegovine… »

EUROPOL: Kako kriminalci profitiraju od pandemije?

Slobodna Evropa pre 1 dan
"Tokom ove krize bez presedana vlade širom Evrope pojačavaju svoje napore u borbi protiv globalnog širenja korona virusa donoseći različite mjere kako bi podržale javne zdravstvene sisteme, zaštitile ekonomiju i osigurale javni red i sigurnost… »

Turisti zaglavljeni širom Azije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Turisti širom Azije ostali su zaglavljeni usled otkazivanja letova aviokompanija i zatvaranja granica azijskih zemalja u borbi protiv korona virusa. Stotine posetilaca Tajlanda čekali su danas na produžetak viza ispred improvizovane imigracijske… »

U Crnoj Gori kažnjeno sedam lica zbog kršenja zaštitnih mera

Slobodna Evropa pre 1 dan
Uprava policije Crne Gore (UPCG) je saopštila je u petak 27. marta da je procesuirala sedam osoba u više crnogorskih gradova zbog kršenja privremenih mjera donijetih zbog sprječavanja širenja korona virusa. Krivična prijave podnijete su zbog… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »