Slobodna Evropa

Revakcinacija građana sa severa Kosova

Slobodna Evropa pre 22 sata
Grupa građana iz četiri opštine na severu Kosova koji su 25. i 26. decembra vakcinisani Fajzerovom (Pfizer biontech) vakcinom protiv korona virusa u Domovima zdravlja u opštinama prebivališta na Kosovu, drugu dozu su primili 14. januara u… »

U Crnoj Gori 75 odsto građana podržava članstvo u EU

Slobodna Evropa pre 23 sata
Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) podržava skoro 75 odsto građana, što je porast u odnosu 2019. godinu kada je podrška iznosila 66 odsto, podaci su agencije De Facto. Građani, njih 48,6 odsto, smatra da je Evropska unija pokazala najviše… »

Alternative za ruski gas u Srbiji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Srbija trenutno u potpunosti zavisi od ruskog gasa. Dok iz domaće proizvodnje uspe da podmiri nešto ispod 13 odsto potreba, sve preostale neophodne količine, prema podacima Agencije za energetiku, uvozi isključivo iz Ruske Federacije. U međuvremenu… »

FBI prati online komunikacije o mogućim protestima uoči Bidenove inauguracije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Šef FBI-a izrazio je zabrinutost zbog potencijalnog nasilja na protestima i skupovima u danima uoči inauguracije izabranog predsjednika Sjedinjenih Država Joea Bidena 20. januara. Direktor FBI-a Christopher Wray rekao je 14. januara da agencija prati… »

Komitet za zaštitu novinara: Rusija treba da ukine zakon o 'stranim agentima'

Slobodna Evropa pre 1 dan
Komitet za zaštitu novinara (CPJ) je poručio da bi ruske vlasti trebale ukinuti kontroverzni zakon o "stranim agentima" u zemlji i osigurati da se ruski regulator telekomunikacija Roskomnadzor ne koristi za prijetnje i uznemiravanje medijskih… »

Impičment ili 14. amandman: Može li se Trumpu zabraniti bilo kakva funkcija?

Slobodna Evropa pre 1 dan
Piše: Jan Volfe (Reuters) Pojedini američki zakonodavci ukazuju da bi predsjednik Donald Trump trebao biti spriječen da ponovo obavlja političku funkciju nakon što je opozvan u srijedu, 13. januara, u Predstavničkom domu zbog podsticanja nasilnika… »

Izjavama o Trumpu kćerka bivšeg iranskog predsjednika razljutila javnost

Slobodna Evropa pre 1 dan
Piše: Golnaz Esfandiari Kćerka jednog od osnivača Islamske Republike Iran uzburkala je javnost u Teheranu rekavši da bi joj draže bilo da je Donald Tramp (Trump) osvojio drugi mandat za američkog predsjednika, piše redakcija Radija Slobodna Evropa… »

Udruženje novinara Srbije: Medijske radnike vakcinisati među prvima

Slobodna Evropa pre 2 dana
U prioritetne grupe za vakcinaciju treba uključiti novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike, zatražilo je 14. januara Udruženje novinara Srbije (UNS) od Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" i… »

U Srbiji 1.881 novozaraženi, preminule 23 osobe

Slobodna Evropa pre 2 dana
U Srbiji su u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminule još 23 osobe, a novozaražena je 1.881 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo… »

Italija: Istovremeno korona, skepticizam, mafija i kriza vlade

Slobodna Evropa pre 2 dana
Vakcinacija stanovništva protiv COVID-19 izazov je za većinu vlada, dok je u Italiji izražen skepticizam medicinskog osoblja što može biti posljedica višegodišnje kampanje populističke stranke Pokret pet zvjezdica protiv vakcina. Borbu protiv… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »