Slobodna Evropa

Merkel primila AstraZeneca vakcinu

Slobodna Evropa pre 2 dana
Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je prvu dozu vakcine protiv korona virusa kompanije britansko-švedskog proizvođača AstraZeneca, rekao je njen glasnogovornik na Twitteru, prenosi Reuters. “Sretna sam što sam primila prvu dozu… »

Pahor: Odbijam opasne igre o promeni granica

Slobodna Evropa pre 3 dana
Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je u petak 16. aprila da tokom poslednje posete Sarajevu nije znao ništa o "non pejperima" u kojima se zagovara raspad Bosne i Hercegovine, navodeći da je Slovenija dokazani prijatelj BiH, prenosi agencija Beta… »

Objavljen snimak kada je policajac upucao 13-godišnjaka u Chicagu

Slobodna Evropa pre 3 dana
Čikaška policija je objavila videosnimak na kojem se vidi trenutak kada je njihov službenik upucao 13-godišnjeg Adama Toleda, a koji je nakon toga preminuo. Tragični događaj se desio 29. marta ove godine, a snimljen je kamerom koju je policajac… »

RSE zapošljava: Producent/ica multimedije

Slobodna Evropa pre 3 dana
Lokacija: Sarajevo, Banja Luka Opis posla: Producent/ica multimedije sarađuje sa šefom biroa, izvršnim producentima i glavnim urednikom u pronalaženju i kreiranju sadržaja za web stranicu i društvene mreže. Posjeduje odlične tehnike pripovijedanja… »

Varhelyi potvrdio da se radi na pronalasku rešenja za Crnu Goru

Slobodna Evropa pre 2 dana
Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi (Varhelji) potvrdio je spremnost Evropske Komisije da pomogne Crnoj Gori u pronalasku rešenja za financijsku situaciju u koju se država našla zbog dugovanja kineskim bankama. “Stojimo uz Crnu Goru i… »

BiH nabavlja 200.000 Pfizer vakcina, Kina donira 50.000 doza

Slobodna Evropa pre 2 dana
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine (BiH) dalo je suglasnost za kupovinu 200.000 Pfizerovih vakcina protiv COVID-19. Kako je rečeno novinskoj agenciji FENA, Predsjedništvo BiH je na današnjoj telefonskoj sjednici, na inicijativu Ministarstva vanjskih… »

Skupština RS-a o zahtjevu Incka o poveljama ratnim zločincima 27. aprila

Slobodna Evropa pre 3 dana
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) raspravljat će 27. aprila na narednoj redovnoj sjednici o zahtjevu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH) Valentina Incka (Inzko) da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je NSRS dodijelila… »

Roth ocenio 'opasnom' diskusiju o prekrajanu granica u regionu

Slobodna Evropa pre 3 dana
Nemački ministar za Evropu, Michael Roth (Mihael Rot) reagovao je na navode o idejama za prekrajanju granica na teoritoiji bivše Jugolsavije. ”Crtanje novih granica je opasan put”, naveo je na Twitteru nemački ministar. On je naglasio da zemlje… »

Skepsa obara vakcinaciju u Crnoj Gori

Slobodna Evropa pre 3 dana
Iako se zdravstveni sistem u Crnoj Gori priprema za masovnu vakcinaciju građana protiv COVID-19, broj vakcinisanih građana opada na dnevnom nivou. U državi je u ovom trenutku za vakcinaciju dostupna AstraZeneka koju prati negativan publicitet… »

Sankcije SAD Rusiji u oštroj eskalaciji tenzija

Slobodna Evropa pre 3 dana
Sjedinjene Američke Države uvele su stroge sankcije Rusiji u značajnoj eskalaciji sukoba dve zemlje s posebnim kaznenim merama usmerenim na rusku ekonomiju. Iako je Vašington uveo najopširnije sankcije u poslednjih nekoliko godina, malo je verovatno… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »