Slobodna Evropa

Rajić: Uvoz u Srbiju pao za 42, izvoz za 37 odsto

Slobodna Evropa pre 1 dan
Koordinator Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić izjavio je da se danas, kada je privreda Srbije u teškoj situaciji zbog virusa korona i bez realnih očekivanja da će se brzo oporaviti, vidi "kako nas je skupo koštalo to što 20 godina nismo… »

Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan

Slobodna Evropa pre 1 dan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan. Njegovo imenovanje je potvrđeno takozvanom pisanom procedurom, koja se u poslednjim nedeljama vrlo često koristi za donošenje… »

U ponedeljak pregovori Londona i Brisela uprkos korona virusu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Pregovori Londona i Brisela o budućim odnosima posle Bregzita predviđeni su u ponedeljak video konferencijom uprkos pandemiji korona virusa koji je pogodio i vrh britanske vlade, saopštila je vlada Velike Britanije. Kako je večeras saopšteno, Veliku… »

Atlantski savet: Borba za uticaj, Kina, EU i korona virus

Slobodna Evropa pre 1 dan
Dok se evropske zemlje bore s pandemijom, kao poželjan partner za pružanje nužno potrebne pomoći pojavio se Peking koji ima i svoje, geopolitičke razloge za to - piše Atlantski savet (Atlantic Council), analitički centar za spojnu politiku u… »

Kineska kompanija šalje zamjenske testove u Španiju

Slobodna Evropa pre 1 dan
Kineska kompanija "Bajoizi bajoteknolodži" iz Šenžena saopštila je 27. marta da će zamijeniti pojedine pribore za testiranje izvezene u Španiju nakon što je Madrid objavio da su neprecizni u određivanju dijagnoze virusa korona kod pacijenata… »

Nemačka evakuiše turiste iz Nepala

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nemačka vlada organizovala je let koji je danas pokupio nekoliko stotina turista koji su ostali u Nepalu posle zatvaranja granica te zemlje zbog pandemije korona virusa, saopštili su nepalski zvaničnici. Veruje se da je oko 10.000 turista ostalo u… »

U BiH 226 ljudi pozitivno na korona virus

Slobodna Evropa pre 1 dan
U Republici Srpskoj potvrđena su 34 nova slučaja zaraze korona virusom, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja tog bh. entiteta. U prethodna 24 sata u Republici Srpskoj (RS) testirano je ukupno 176 osoba, a 34 su bile pozitivne na korona virus. Na… »

Potres kod Zadra

Slobodna Evropa pre 1 dan
Slab potres s epicentrom kod Zadra zabilježili su jutros, 27. marta, u 3.37 sati seizmografi Seizmološke službe Geofizičkog zavoda Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Potres je bio magnitude 2,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je… »

ECFR: Kriza prilika Vučiću da napada EU i zaigra na kartu Kine

Slobodna Evropa pre 2 dana
Kriza izazvana pandemijom korona virusa pružila je odličnu priliku srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da pojača verbalne napade na EU i da zaigra na kartu Kine, ali ostaje da se vidi da li je to pametan potez, navodi se u analizi Evropskog saveta… »

Boris Džonson pozitivan na korona virus

Slobodna Evropa pre 2 dana
Britanski premijer Boris Džonson ima korona virus, pokazao je test. “U poslednja 24 čaca dobio sam blage simptome i testiran sam pozitivno na korona virus,” napisao je Džonson na Tviteru. "Sada sam u samoizolaciji, ali ću nastaviti da predvodim… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »