Slobodna Evropa

Policija se povukla iz Tuzi, ugostiteljski objekti nastavili sa radom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Crnogorska policija se u četvrtak (25. Februar), kasno popodne povukla iz opštine Tuzi, kao i okupljeni građani. Saobraćaj je normalizovan a ugostiteljski objekti nastavili su sa radom. Tri osobe uhapšene su u Tuzima, zbog sumnje da su počinili… »

U Crnu Goru stiglo još pet hiljada vakcina Sputnjik V

Slobodna Evropa pre 19 sati
U Crnoj Gori je kod još 571 osoba potvrđena infekcija korona virusom, a preminulo je 11 pacijenata, saopštio je 25. februara Institut za javno zdravlje. Trenutno je 8.534 oboljelih od COVID-19. Od početka epidemije je infekcija registrovana kod 74183… »

Finska uvodi blokadu do 8. marta zbog pandemije

Slobodna Evropa pre 24 sata
Finska će od 8. marta uvesti mjeru zatvaranja javnog i privrednog života na tri sedmice zbog rasta broja zaraženih virusom korona, saopštila je u četvrtak, 25. februara, premijerka Sana Marin. Blokada neće podrazumijevati policijski čas, ali će… »

Aplauz za režisera filma 'Dara iz Jasenovca' u Skupštini Srbije

Slobodna Evropa pre 14 sati
Poslanici Skupštine Srbije su na sednici 25. februara aplauzom pozdravili režisera filma "Dara iz Jasenovca" Predraga Antonijevića, koji je sa galerije pratio postavljanje poslaničkih pitanja premijerki i ministrima u Vladi Srbije. Predsednik… »

Sastanak čelnih ljudi u BiH: Nabaviti vakcine što prije

Slobodna Evropa pre 19 sati
Trojica članova Predsjedništva BiH te predsjedavajući Vijeća ministara BiH i entitetski premijeri složili su se na sastanku održanom 25. februara u Sarajevu da će pokušati osigurati vakcine protiv COVID-a 19 što je prije moguće. Tako je… »

Australija prva u svijetu usvojila zakon o Facebooku i Googleu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Australija je prva u svijetu usvojila zakon s ciljem da Google i Facebook plaćaju za prenošenje vijesti na svojim platformama. Tehnološki giganti su se oštro protivili novom zakonu, a Facebook je privremeno bio ukinuo prenošenje informativnih… »

Lajčak: Pogrešno protumačena mapa, postoji linija koja razdvaja Kosovo i Srbiju

Slobodna Evropa pre 1 dan
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je da su pojedini mediji i političari na Balkanu pogrešno protumačili mapu u njegovom kabinetu tvrdeći da je na njoj Kosovo prikazano kao deo Srbije. “Kako je mapa… »

Zemljotres jačine 4,3 stepena na području Dubrovnika

Slobodna Evropa pre 1 dan
Zemljotres jačine 4,3 stepeni po Richteru zabilježen je u srijedu naveče u 23:07 sati kod Dubrovnika, a zatresao je područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Epicentar zemljotresa bio je 68 kilometara jugoistočno od Mostara i 14 kilometara jugozapadno… »

Fabrici: EU duže od jedne decenije podržava romsku zajednicu u Srbiji

Slobodna Evropa pre 17 sati
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici (Fabrizi) izjavio je 25. februara da je pandemija korona virusa pogodila sve ljude, ali da se s njom sa više teškoća suočavaju oni koji su i ranije bili ugroženi. Fabrici, šef Programa UNOPS-a… »

Keseroviću šest godina zatvora za ratovanje u Siriji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Jasmin Keserović osuđen je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog ratovanja u Siriji i poticanja na terorizam u prvostepenoj presudi izrečenoj 25. februara na Sudu Bosne i Hercegovine. Sud je utvrdio da je Keserović kriv jer se 2013… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »