Slobodna Evropa

Severna Mitrovica i Zvečan od večeras u karantinu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Opštine Severna Mitrovica i Zvečan od 18 časova su u karantinu, odluka je kriznih štabova, a zbog novog broja obolelih od bolesti COVID-19, saopštio je to gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić. “Na osnovu predloga epidemiologa nadležnih… »

Na Kosovu 132 osobe zaražene korona virusom

Slobodna Evropa pre 10 sati
Nacionalni institut Kosova za javno zdravlje saopštilo je da je od 105 uzoraka testiranih na covid19 u petak, šest rezultiralo pozitivno. Ukupan broj zaraženih na Kosovu sada je 132. Na Infektivnoj klinici trenutno je smešteno 43 pacijenata od kojih… »

U Crnoj Gori izlečen prvi oboleli od korona virusa

Slobodna Evropa pre 14 sati
Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković izjavio je da su danas otpustili prvog pacijenta koji je izlečen od korona virusa, javlja Beta. On je na redovnoj konferenciji za novinare kazao da se u KCCG trenutno nalazi 21 pacijent koji je… »

Mijatović: Kriza ne sme biti izgovor za ograničavanje medijskih sloboda

Slobodna Evropa pre 1 dan
„Globalna zdravstvena kriza izazvana korona virusom, zahteva efikasne mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, a to uključuje i borbu protiv dezinformisanja koje može da izazove paniku i socijalne nemire“, navela je komesarka Saveta Evrope… »

Generalna skupština UN apeluje na međunarodnu saradnju u borbi protiv Covida-19

Slobodna Evropa pre 22 sata
Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je kasno sinoć rezoluciju o borbi protiv korona virusa u kojoj se apeluje na "međunarodnu saradnju" i "multilateralizam". To je prvi tekst koji je usvojila Generalna skupština UN otkako je proglašena… »

Solidarnost kao nova misija NATO-a

Slobodna Evropa pre 1 dan
Na prvom virtualnom sastanku u 70-godišnjoj istoriji NATO-a, ministri vanjskih poslova 30 zemalja članica su raspravljali o ubrzanom i sinhroniziranom odgovoru na globalnu zdravstvenu krizu, očuvanju sigurnosti u vrijeme pandemije, podršci misijama u… »

Darko Mrđa uhapšen u Prijedoru

Slobodna Evropa pre 13 sati
Darka Mrđu, osuđenog na 20 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, za kojim je Sud Bosne i Hercegovine raspisao potjernicu, a za kojim je također raspisana i međunarodna Interpolova potjernica uhapsili su policijski službenici Državne… »

Zatvoreni granični prijelazi između BiH i Srbije tokom vikenda

Slobodna Evropa pre 14 sati
Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine, terenski uredi Istok i Sjeveroistok, dobili su obavijest od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije da od 4. aprila od 13 sati do 6. aprila do pet sati ujutro, stupa na snagu… »

BiH: Kod dva pripadnika Oružanih snaga potvrđen korona virus

Slobodna Evropa pre 17 sati
Kod dva pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine potvrđen je korona virus, saopštio je novinarima u Sarajevu ministar odbrane BiH Sifet Podžić. Riječ je o pripadnicima Oružanih snaga u čijim porodicama je ranije potvrđen virus. “Bitno je… »

Umro pacijent koji je bio zaražen korona virusom u Kruševcu

Slobodna Evropa pre 18 sati
Pacijent koji je bio zaražen korona virusom umro je danas u bolnici u Kruševcu u Srbiji, izjavila je gradonačelnica tog grada Jasmina Palurović, prenosi Beta. "U bolnici je danas zabeležen smrtni slučaj koji ima veze sa korona virusom. Reč je o… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »