Slobodna Evropa

Britanski ministar zdravlja zaražen korona virusom

Slobodna Evropa pre 2 dana
Britanski ministar zdravlja Mat Henkok je zaražen korona virusom, potvrđeno je u petak. On je izjavio, kako prenosi Rojters, da je poslednjih dana radio od kuće. "Imao sam takođe blaže simptome korona virusa i testirao sam se nakon medicinskog… »

Bh. državljani iz Italije večeras stižu avionom u Sarajevo

Slobodna Evropa pre 2 dana
U večernjim satima avion iz Italije, sa 50 bh. državljana, po planu slijeće na aerodrom u Sarajevu, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine. Naime, u određenim medijima pojavile… »

FBiH: Kasarna za smještaj onih koji krše samoizolaciju

Slobodna Evropa pre 2 dana
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) odobrila kasarnu za smještaj osoba koje krše samoizolaciju i policijski sat u Kantonu Sarajevo. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na hitnoj telefonskoj sjednici donijela je Odluku o davanju na privremeno… »

Nova četiri slučaja COVID-19 u Bosni i Hercegovini

Slobodna Evropa pre 2 dana
U Tuzlanskom kantonu potvrđena su prva dva slučaja zaraze virusom COVID-19. Potvrdio je ovo za Radio Slobodna Evropa (RSE) direktor Doma zdravlja Tuzla i član Kriznog štaba Tuzlanskog kantona Suad Bijedić. "Od 5 testiranih osoba dvije su pozitivne… »

Vlasniku restorana u Bijelom Polju pritvor zbog kršenja zabrane

Slobodna Evropa pre 2 dana
Vlasniku ugostiteljskog objekta „Srpski klub” iz Bijelog Polja je određen pritvor do mjesec dana, a na teret mu se stavlja što je otvorio ugostiteljski objekat uprkos zabrani, te sprječavao službeno lice u vršenju službene dužnosti kada je… »

Hrvatski premijer glasinama naziva najave sužavanja radnih prava

Slobodna Evropa pre 2 dana
„Dok Nacionalni stožer Civilne zaštite koji koordinira borbu protiv korona virusa smiruje situaciju i šalje poruku da je sve pod kontrolom, Vladin prijedlog oštrog ograničavanja radnih prava izaziva u javnosti u najmanju ruku nemir i nelagodu“… »

OHR uputio podršku Vladi FBiH

Slobodna Evropa pre 2 dana
Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) putem zvaničnog Twitter profila uputio je podršku Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH). „OHR podržava Vladu FBiH u provedbi njenih ovlasti - pod pretpostavkom da su ispunjeni svi uvjeti… »

Uvoz slab, ali lekova ima na Kosovu

Slobodna Evropa pre 2 dana
Vlada Kosova na dužnosti nije komentarisala izjavu američkih zvaničnika o tome da taksa od 100 na robu iz Srbije ometa regionalnu saradnju protiv pandemije Covid-19. Takođe navode da iako sa Srbijom saradnje o tom pitanju nema, saradnja sa ostalim… »

Aplikacija za 'lov na izolovane' i dalje aktivna

Slobodna Evropa pre 2 dana
Nakon što je Vlada Crne Gore objavila spisak svih građana u samoizolaciji, nepoznati autori su napravili web aplikaciju koja može da locira sve osobe u samoizolaciji, pa moguće i njihovo kretanje. Nevladin sektor smatra da se radi o narušavanju… »

Vlada C. Gore: Sami ćemo se snaći, neka Vučić brine o Srbiji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je predsjedniku Srbije da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdje ta roba neće biti oduzimana, saopšteno je… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »