Slobodna Evropa

U BiH više od 1.300 novozaraženih koronom, 49 preminulih

Slobodna Evropa pre 2 dana
U Bosni i Hercegovini (BiH) u posljednja 24 sata registrovano je 1.302 novozaraženih od korona virusa, od 3.537 testiranih uzoraka. Prema informacijama entitetskih zavoda i Brčko distrikta, 49 osoba je preminulo. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH… »

Moskva u uzvratnoj meri Pragu proterala 20 čeških diplomata

Slobodna Evropa pre 2 dana
Rusija je 18. aprila proglasila za nepoželjene 20 diplomata iz češke ambasade u Moskvi i dala im duplo kraći rok, 25 sati, da napuste Rusiju. Potez je usledio kao kontramera Češkoj, koja je dan ranije proterala 18 ruskih diplomata, optužujući ih… »

Predsednik SAD i premijer Japana potvrdili partnerstvo u odnosu prema Kini

Slobodna Evropa pre 2 dana
Američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) i japanski premijer Jošihide Suga potvrdili su na sastanku u Vašingtonu partnerstvo dve zemlje i istakli da će se zajedno suočiti sa izazovima koje je postavila Kina, prenosi agencija Asošijejted… »

Iran objavio identitet osumnjičenog za eksploziju u Natancu

Slobodna Evropa pre 2 dana
Iranska državna televizija objavila je u subotu, 17. aprila, indentitet osumnjičenog za eksploziju u kojoj je oštećena centrifuga u nuklearnom postrojenju Natanc i navela da je on pobegao iz zemlje. Osumnjičen je Reza Karimi, čiju je fotografiju… »

Vojna vlast u Mjanmaru pomilovala deo zatvorenika

Slobodna Evropa pre 2 dana
Vojna vlast Mjanmara objavila je u subotu, 17. aprila, da je pomilovala i oslobodila više od 23.000 zatvorenika u znak obeležavanja novogodišnjeg praznika, ali nije jasno da li su među njima i demokratski aktivisti koji su uhapšeni u februaru tokom… »

Salvini ide na suđenje zbog odluka o migrantima dok je bio ministar

Slobodna Evropa pre 2 dana
Sud na Siciliji je doneo odluku o pokretanju procesa protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Mateo Salvinija (Matteo) za otmicu, zato što 2019. godine nije dozvolio jednom španskom humanitarnom brodu sa migrantima i izbeglicama da uplovi u… »

Protesti u Čikagu zbog ubistva dječaka Adama Toleda

Slobodna Evropa pre 2 dana
Više stotina ljudi marširalo je u petak, 16. aprila ulicama Čikaga u znak protesta zbog smrti trinaestogodišnjeg Adama Toleda na kojeg je prije dvije sedmice pucao policajac Erik Stilmen. Demonstranti su uzvikivali "Ruge gore, ne pucaj" i "Nema… »

U Sarajevu održani protesti zbog nenabavke vakcina

Slobodna Evropa pre 2 dana
Protestnom šetnjom i vožnjom od Željezničke stanice do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH), više desetina građana Sarajeva je iskazalo nezadovoljstvo, jer državna i federalna vlast nisu nabavili vakcine protiv COVID-a 19, čime su… »

Iz Turske u BiH stiglo 10.000 vakcina za policiju

Slobodna Evropa pre 2 dana
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u subotu, 17. aprila, stiglo je 10.000 vakcina protiv COVID-a 19 iz Turske, namijenjenih pripadnicima policijskih agencija u BiH, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH). Nije saopšteno o kojim… »

'Nije smiješno': Kreator ideje o spotu o govoru mržnje koji obara rekorde gledanosti

Slobodna Evropa pre 2 dana
Politička korektnost ne pomaže u borbi protiv govora mržnje u regiji, kaže, u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE), urednik Magazina "Buka" iz Banjaluke Aleksandar Trifunović. Time je, zapravo, objasnio popularnost spota "Hejt, SLOVEni, još ste… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »