Slobodna Evropa

Mihajlović pisala slovenačkom i hrvatskom ministru zbog čekanja na granicama

Slobodna Evropa pre 1 dan
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uputila je u petak pisma ministru za infrastrukturu Slovenije Jerneju Vrtovecu i ministru mora, prometa i infrastrutkure Hrvatske Olegu Butkoviću, sa molbom da učine sve što je… »

Tramp poziva Dženeral motors i Ford da proizvode respiratore

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je danas u ljutitoj tviter poruci proizvođače automobila Ford i Dženeral motors da "odmah" počnu sa proizvodnjom respiratora da bi odgovorili na epidemiju korona virusa. "Dženeral motors treba odmah da otvori svoju… »

Tači i Kosnet o novoj vladi i korona virusu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se u petak sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom (Phillip Kosnett). Obojica su se složila da se dalje procedure za formiranje nove vlade trebaju bazirati isključivo na Ustav Kosova. Tači je, kako… »

Inicijativa: Beograd opet najzagađeniji grad na svetu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" upozorila je 27. marta da je Beograd ponovo među najzagadjenijim gradovima u svetu i uputila zahtev institucijama na gradskom i republičkom nivou da hitno preduzmu mere za smanjenja zagađenje koje je ta inicijativa… »

Severna Makedonija i zvanično članica NATO-a

Slobodna Evropa pre 2 dana
Severna Makedonija je postala najnovija članica NATO-a, nakon što je u američkom Stejt department deponovala instrumente o svom pristupanju, saopštila je Severnoatlantska alijansa. Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov je sa… »

Godfri: Srbija dobija deo pomoći SAD za borbu protiv korone

Slobodna Evropa pre 1 dan
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da će Srbija dobiti deo novca iz fonda od 274 miliona dolara koji su SAD izdvojile kao pomoć zemljama sa hitnim medicinskim potrebama u borbi protiv pandemije novog korona virusa i da je vlada Srbije već… »

Četvrti smrtni slučaj u BiH zaraženih korona virusom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Pacijent iz Bosanske Krupe koji je bio zaražen korona virusom preminuo je u Bihaću. To jeza RSEpotvrdila načelnica Infektivnog odjelaKantonalne bolnice Bihać, dr Enisa Šabotić. „Ovom pacijentu, koji se nalazio u izolatoriju u okviru Kantonalne… »

Šarović: Uvođenje vanrednog stanja u RS loša odluka

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj povodom epidemije korona virusa nepotrebna i loša odluka. "To je suspenzija institucija, parlamenta, drugačijeg mišljenja"… »

Osam država zahteva ukidanje sankcija radi borbe protiv korone

Slobodna Evropa pre 1 dan
Osam država koje su na udaru sankcija, uglavnom od SAD ili Evropske unije, pozvalo je danas, 27. marta, generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da zahteva momentalno i potpuno ukidanje tih kaznenih mera kako bi te zemlje mogle da se bore protiv… »

Šefica MMF-a: Jasno je da je svetska privreda ušla u recesiju

Slobodna Evropa pre 1 dan
Jasno je da je svetska privreda ušla u recesiju kao posledica pandemije korona virusa koji se širi u svetu, rekla je danas izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva dodajući da će recesija biti "dosta duboka" 2020… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »