Slobodna Evropa

Raste broj zaraženih u Mostaru i Konjicu

Slobodna Evropa pre 2 dana
Potvrđeno je pet novih slučajeva oboljelih od korona virusa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, sa sjedištem u Mostaru. Četiri osobe oboljele od bolesti izazvane korona virusom priključene su na respirator, na Klinici za infektivne bolesti… »

Prve zatvorske kazne u Srbiji za nepoštovanje samoizolacije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Tri osobe u Srbiji osuđene su na kazne od dve do tri godine zatvora zbog kršenja naložene mere samoizolacije usled korona virusa, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz izvora u srpskom pravosuđu. Kako je rečeno RSE, u petak 27. marta, kada… »

U Francuskoj karantin produžen do 15. aprila

Slobodna Evropa pre 1 dan
Francuska vlada odlučila da dvonedeljni karantin stanovništva započet 17. marta produži do 15. aprila, izjavio je danas premijer Eduar Filip i dodao da bi taj period mogao dodatno da bude produžen. "Uz saglasnost predsednika Republike (Emanuela… »

Brnabić na Sajmu: Uslovi nisu idealni, ali su najbolji mogući

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas prihvatni smeštaj, odnosno improvizovanu bolnicu za obolele od korona virusa u hali 1 na Sajmu u Beogradu i ocenila da uslovi tamo nisu idealni ali da su najbolji mogući. Ona je istakla da smeštaj… »

Valeto: Kapaciteti bolnica u Parizu biće popunjeni u narednih 48 sati

Slobodna Evropa pre 1 dan
Veliki rast broja oboljelih tokom epidemije virusa korona znači da će smještajni kapaciteti bolnica u Parizu i okolini u narednih 48 časova biti popunjeni, rekao je danas direktor Federacije bolnica u Francuskoj Frederik Valeto. Prema njegovom… »

Turska evakuisala stotine migranata sa granice sa Grčkom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Turske vlasti su danas evakuisale stotine migranata koji su čekali na granici s Grčkom u nadi da će ući u Evropu, dok traje pandemija korona virusa, javila je agencija Anadolija. Anadolija je javila da su migranti koji su čekali na prelazu u… »

U Hrvatskoj 91 novoobeljelih od korona virusa

Slobodna Evropa pre 1 dan
Unazad 24 sata u Hrvatskoj je 91 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite u 16 sati ministar zdravstva Vili Beroš. To znači da je ukupan broj oboljelih 586, uz ukupno 37 izliječenih, dok su tri… »

Vulin i medicinski tim iz Kine odali poštu stradalima u NATO intervenciji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo položili su vence kod spomen-ploče poginulim kineskim novinarima ispred nekadašnje zgrade ambasade te zemlje u Beogradu, koja je pogođena 1999. godine tokom NATO intervencije na… »

Đukanović: Možemo se izboriti sa pandemijom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović posjetio je Klinički centar Crne Gore da bi se na licu mjesta upoznao sa kapacitetima i spremnosti te ustanove za prijem i liječenje pacijenata zaraženih koronavirusom. Sa maskom na licu i rukavicama, kako nalažu… »

Mugoša: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori jako ozbiljna

Slobodna Evropa pre 1 dan
Direktor Instituta za Javno zdravlje Boban Mugoša ocijenio je u petak, 27. marta da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori alarmantna jer i dalje raste broj inficiranih korona virusom. „Jedini način da se sa virusom izborimo je da se očuva… »

Slobodna Evropa, najnovije vesti »