Izvor: Politika arhiva vesti 24.05.2018

Moskva će analizirati zaključke holandskih istražitelja

Politika 24.05.2018
SANKT PETERBURG - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Moskva analizirati zaključke holandskih istražitelja koji tvrde da su našli čvrste dokaze da je ruski vojni raketni sistem ispalio projektil koji je srušio putnički avion MH17… »

Tramp otkazao susret sa Kim Džong Unom

Politika 24.05.2018
Do poteza američkog predsednika došlo je na dan kada je Pjongjang navodno srušio tunele u kojima je izvodio nuklearne probe, ali toj akciji nisu prisustvovali stručnjaci. Na dan kada je Pjongjang ispunio jedno od obećanja i uništio poligon za… »

Vučić: Gledaću da ubedim narod, protiv sam zamrznutog konflikta

Politika 24.05.2018
Daću sve od sebe da se izborim protiv stava 80 odsto ljudi koji misle da treba održati zamrznuti konflikt, jer ako bude odmrznut, ne želim da budem odgovoran za novi sukob, kaže predsednik Srbije.- Mekalister: Ključna godina, sve zavisi od Srbije.-… »

Srpska lista: Arifijeva izjava - novi šamar briselskom dijalogu

Politika 24.05.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista je razočarana ali nije iznenađena izjavom glavnog pregovarača Prištine, koji je svojom izjavom udario novi šamar briselskom dijalogu. Koordinator za dijalog između Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Avni Arifi… »

Preduzeće „Srbija kargo” kupilo osam „Simensovih” lokomotiva

Politika 24.05.2018
Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija kargo” kupilo je osam višesistemskih lokomotiva kompanije Simens AG Austrija” za skoro 32 miliona evra, a potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je to prva nabavka najmodernijih… »

Razbijen lanac prodaje droge u blizini škola

Politika 24.05.2018
U više odvojenih akcija širom Srbije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je… »

Dervišiju sedam i po godina zatvora za trgovinu organima

Politika 24.05.2018
Sud utvrdio da je prištinski doktor učestvovao u nelegalnim transplantacijama bubrega u klinici „Medikus”. – Veza sa „žutom kućom”. Doktor Ljutfi Derviši, vlasnik nekadašnje prištinske klinike „Medikus” osuđen je na sedam i po godina… »

Euleks nema mandat da hapsi Labana, Tači traži proveru

Politika 24.05.2018
Kako je Radiju Slobodna Evropa rečeno u kabinetu Hašima Tačija, on neće imenovati Labana za sudiju Ustavnog suda dok se provera ne obavi. PRIŠTINA – Misija Euleksa primila je zahtev od srpskih vlasti da uhapsi Radomira Labana, koji je u Skupštini… »

Nastavljen štrajk oružara u Kragujevcu

Politika 24.05.2018
KRAGUJEVAC – U fabrici „Zastava oružje” jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni… »

SAD bombardovale položaje sirijske vojske

Politika 24.05.2018
PEKING – U vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD pogođene su pozicije sirijske vojke, na istoku Sirije, u blizini linija fronta sa Islamskom državom, javljaju sirijski državni mediji. U napadima su pogođene pozicije između Abu Kamala i… »