Izvor: Politika arhiva vesti 24.05.2018

I Iran ima uslove za ostanak u nuklearnom sporazumu

Politika 24.05.2018
TEHERAN – Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izneo je niz uslova za evropske države da bi Iran ostao pri nuklearnom sporazumu iz kojeg su SAD istupile početkom meseca. Kako prenosi Rojters, među tim uslovima je obezbeđivanje trgovine sa… »

Nikolas Maduro položio zakletvu za predsednika Venecuele

Politika 24.05.2018
KARAKAS - Nikolas Maduro položio je danas zakletvu za drugi šestogodišnji mandat predsednika Venecuele koji treba da počne tek 10. januara 2019. godine. Maduro je pobedio na izborima pre četiri dana a glasanje je bojkotovala opozicija jer izbore… »

Antić: Gaspromnjeft zainteresovan za Petrohemiju

Politika 24.05.2018
Sankt Peterburg - Gaspromnjeft i NIS su zainteresovani za Petrohemiju i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je danas ministar energetike Srbije Aleksandar Antić nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa predstavnicima… »

Nemački privrednici: SAD veruju samo u zakon džungle

Politika 24.05.2018
Američki predsednik Donald Tramp izdao naredbu Ministarstvu trgovine da sprovede istragu o uvozu automobila. BERLIN - Namera SAD da uvede nove carine na uvoz automobila je još jedan štetan udarac nemačkim ekonomskim odnosima sa SAD, izjavio je danas… »

Beogradski maraton bez licence IAAF i za sledeću godinu

Politika 24.05.2018
Beogradski maraton definitivno je izbrisan sa liste Svetske atletske federacije (IAAF) i ni sledeće godine neće biti u zvaničnom kalendaru. Na zvaničnom sajtu IAAF-a saopšteno je da će se sledeće godine u aprilu, terminu u kojem se održava… »

Crna Gora prihvata potvrde o produžetku saobraćajne dozvole

Politika 24.05.2018
Nekoliko vozila iz Srbije vraćeno je od početka godine sa granice sa Mađarskom zbog papira MUP-a o produženju saobraćajne dozvole. Sličnih događaja je bilo na granici sa Crnom Gorom, ali je tamošnja policija saopštila da građani Srbije u Crnu… »

Seksualni odnos u Švedskoj nezakonit bez jasnog pristanka

Politika 24.05.2018
STOKHOLM – Švedska je usvojila zakon koji predviđa da će ljudi morati da dobiju eksplicitan pristanak od druge osobe na seksualni odnos, a u suprotnom će se smatrati silovanjem, prenela je danas agencija AP. Taj zakon usvojen je sa 257 glasova za… »

Od koga je Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima

Politika 24.05.2018
„Sve donedavno, kada su se pojavile dve meni nepoznate osobe, nismo imali ozbiljnih kupaca. Kasnije se ispostavilo da kuću kupuje Šešeljev sin Mihailo, koji je novi vlasnik kuće”, rekla je A. P. ZAGREB – Lider SRS Vojislav Šešelj kupio je… »

Vladajuća stranka Španije osuđena zbog nezakonitog finansiranja

Politika 24.05.2018
MADRID – Državni sud Španije je danas izrekao zatvorske kazne političarima i poslovnim ljudima umešanim u ugovore s „reketom” koji su pomogli finansiranju vladajuće stranke. Ta presuda je težak udarac za Narodnu stranku premijera Marijana… »

Poslanici pitali o snimanju filma o Petru Prvom, KiM, ekologiji

Politika 24.05.2018
Đorđe Vukadinović (NS–ZZS) kazao je da je važno ulagati u filmove sa nacionalnom tematikom, ali „potrebna je neka selekcija, na primer u serijal o Nemanjićima, ili u film o Jasenovcu”. Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su juče mogućnost… »