Izvor: Politika arhiva vesti 24.05.2018

Na Zlatiboru zabetonirali borove zbog mesta za parkiranje

Politika 24.05.2018
ZLATIBOR – Privatni investitor na Zlatiboru zabetonirao je četiri bora kako bi napravio parking ispred novosagrađene zgrade sa apartmanima u Svetogorskoj ulici iznad crkve, a najtužnije je što, tvrde u čajetinskoj komunalnoj inspekciji, ovo nije… »

Park „Borići” posečen zbog petlje Petlovo brdo

Politika 24.05.2018
Uprkos pobuni komšija juče oboreno 160 stabala. – Sačuvano je više od 90 odsto park šume „Borići”. Nisu pomogli ni protesti građana, vezivanje za stabla, niti pentranje na drveće. Parku „Borići” nije bilo spasa jer su vapaji komšija… »

Ruski komičar prevario Borisa Džonsona

Politika 24.05.2018
Britanski ministar spoljnih poslova bio ubeđen da razgovara sa novim premijerom Jermenije. LONDON - Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson „upao je u zamku” ruskih komičara od kojih se jedan predstavio kao novi premijer Jermenije i sa… »

Raketni napad na vojni aerodrom kod Homsa

Politika 24.05.2018
BEJRUT - Sirijski državni mediji objavili su danas da su sirijski protivvazdušni sistemi odgovorili na raketni napad na vojni aerodrom kod Homsa. „Jedan od naših vojnih aerodroma u centralnom regionu bio je izložen neprijateljskoj raketnoj agresiji… »

Putin imenovao Rogozina za direktora Roskosmosa

Politika 24.05.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin smenio je šefa strateške ruske svemirske agencije Roskosmos, koja je poslednjih godina imala niz neupeha i na tu dužnost imenovao bivšeg zamenika premijera Dmitrija Rogozina, saopštio je Kremlj. Do prošle nedelje… »

Protivgradna raketa pala u centar Kuršumlije

Politika 24.05.2018
Kuršumlija - Protivgradne rakete koje su protekla dva dana ispaljivane na području Kuršumlije, padale su i po naseljima, a slučaj je, po nezvaničnim informacijama, preuzela policija. U opštini Kuršumlija nisu želeli da daju izjavu o tome, dok… »

RHMZ: U Beograd stižu pljusak, grad, nepogoda...

Politika 24.05.2018
RHMZ je pod oznakom „hitno upozorenje” na svom sajtu naveo da se Beogradu približavaju jak pljusak, grmljavina i grad. Oblačnost koja na području Pančeva uslovljava pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu grada premeštaće se ka Beogradu… »

Slobodna škola rađa slobodu mišljenja

Politika 24.05.2018
Otvorena postavka Srbije na ovoj smotri, pred posetiocima je specifično autorsko čitanje stvaralačkih ideja Bogdana Bogdanovića. Od našeg specijalnog izveštača Venecija – „Slobodna škola je slobodan prostor, slobodan prostor stvara slobodu… »

Putin i Makron saglasni o očuvanju sporazuma sa Iranom

Politika 24.05.2018
SANKT PETERBURG - Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas na posledice ako nuklearni sporazum sa Iranom ne bude sačuvan. On je na konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, rekao da Rusija ceni napore Evrope da… »

Ranjen muškarac na Čukarici

Politika 24.05.2018
U pucnjavi u Radničkoj ulici na Čukarici u Beogradu, večeras oko 21.30 časova, jedan muškarac je teško ranjen. Ranjeni muškarac je sa teškim telesnim povredama prevezen u Urgentni centar na reanimaciju. Prema nezvaničnim informacijama, koje… »