Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.05.2018

Norveška zabrinuta zbog ruskih aktivnosti u međunarodnim vodama

Slobodna Evropa 24.05.2018
Rusija je pojačala mornaričku aktivnost u međunarodnim vodama blizu Norveške, a njeni vojni kapaciteti izazivaju zabrinutost, rekao je komandant norveške flote. Norveška ima arktičku granicu s Rusijom, a njena ekonomija se oslanja na slobodan… »

Sirijska vojska spriječila raketni napad na aerodrom kod Homsa

Slobodna Evropa 24.05.2018
Sirijska vojska presrela je projektile koji su ciljali aerodrom pored grada Homsa, javili su u četvrtak državni mediji. Nema informacija o tome sa čijih položaja su projektili lansirani, ali Damask tvrdi da je napad spriječio sirijski odbrambeni… »

IAEA: Iran i dalje primenjuje nuklearni sporazum

Slobodna Evropa 24.05.2018
Iran se drži glavnih ograničenja nuklearnih aktivnosti, koja su uvedena potpisivanjem sporazuma o nuklearnom programu te zemlje, uprkos tome što su se SAD povukle iz tog dokumenta, saopšteno je iz Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). U… »

Venecijanska komisija: Rješenje u rukama bh. vlasti i zakonodavaca

Slobodna Evropa 24.05.2018
Zvaničnici Venecijanske komisije naglasili su u Sarajevu da su rješenja izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u rukama domaćih vlasti, posebno zakonodavaca u čijoj je nadležnosti usvajanje. Oni su u razgovoru sa zamjenicima predsjedavajućih… »

Da li je Vučić bio meta?

Slobodna Evropa 24.05.2018
U Srbiji za sada nema reagovanja na izjavu glavnog specijalnog crnogorskog tužioca Milivoja Katnića u sredu 23. maja, na suđenju za terorizam u slučaju "Državni udar" u Podgorici - da je i u Srbiji bilo planirano više napada po istom scenariju, kao… »

Hariri izabran za novog premijera Libanona

Slobodna Evropa 24.05.2018
Predsjednik Libanona Michel Aoun (Mišel Aun) imenovao je Saada Haririja (Sad) za novog premijera i zatražio od njega da oformi novu Vladu, navodi se u priopćenju ureda libanonskog predsjednika. Imenovanje Haririja je podržalo 111 od ukupno 128… »

Sessions u Zagrebu: Partnerstvo donosi plodove

Slobodna Evropa 24.05.2018
U Hrvatskoj boravi glavni državni odvjetnik (državni tužitelj) Sjedinjenih Država Jeff Sessions. Osim razgovora sa hrvatskim partnerima o jačanju suradnje ministarstava, tužiteljstava i policija dviju zemalja, on je sudjelovao na radionici o borbi… »

Putin smenio šefa ruske svemirske agencije

Slobodna Evropa 24.05.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin smenio je danas šefa strateške ruske svemirske agencije Roskosmos, koja je poslednjih godina imala niz neupeha i na tu dužnost imenovao bivšeg zamenika premijera Dmitrija Rogozina, saopštio je Kremlj. Do prošle… »

SDA još bez kandidata: Predizborna taktika ili unutrašnja previranja?

Slobodna Evropa 24.05.2018
Sebija Izetbegović, supruga aktuelnog predsjedavajućeg predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), odustala je od utrke za stranačkog kandidata za člana predsjedništva BiH. Ovo je već drugo odustajanje… »

Kremlj ne veruje u istinitost svedočenja Julije Skripalj

Slobodna Evropa 24.05.2018
Kremlj je danas saopštio da "nema razloga" da veruje u istinitost video svedočenja Julije Skripalj (33) koja je zajedno sa ocem, dvostrukim špijunom, otrovana početkom marta u Velikoj Britaniji, navodeći da je Skripaljeva to možda uradila pod… »