Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.05.2018

Na Kosovu sudija, u Srbiji osuđenik

Slobodna Evropa 24.05.2018
Sumnjiva prošlost novoizabranog sudije Ustavnog suda Kosova iz srpske zajednice Radomira Labana naterala je predsednika Kosova Hašima Tačija da zatraži dodatnu proveru. Laban, koji je u Srbiji kažnjen sa šest godina zatvora zbog primanja mita, bio… »

Crnogorski taksisti zovu premijera u pomoć

Slobodna Evropa 24.05.2018
U Podgorici je održana protestna vožnja taksi prevoznika i udruženja koji su nezadovoljni zbog nerješavanja višegodišnjeg problema divljeg taksi prevoza u crnogorskim gradovima. Za to krive lokalne samouprave i traže od premijera Duška Markovića… »

Spor oko hotela Plaža u Zelenici nije završen?

Slobodna Evropa 24.05.2018
Spor oko bivšeg hotela Plaža u Zelenici kod Herceg Novog ipak, čini se, nije okončan, mada je ovaj prvi hotel Crnogorskog primorja odlukom Vrhovnog suda Crne Gore pripao opštini Centar Sarajevo. Nasljednici porodice Mađar, nekadašnjih vlasnika… »

Kazne vladajućoj partiji Španije zbog korupcije

Slobodna Evropa 24.05.2018
Bivši šef finansija vladajuće Narodne stranke u Španiji Lusi Barsenas osuđen je na 33 godine zatvora i novčanu kaznu od 44 miliona evra zbog umešanosti u korupciju. Zatvorske kazne dobilo je još nekoliko desetina visokorangiranih članova ove… »

Nemačka komora: SAD veruju samo u zakon džungle

Slobodna Evropa 24.05.2018
Namera Sjedinjenih Američkih Država da povećaju tarife na uvoz automobila predstavlja "još jedan gadan udarac na ekonomske odnose" te zemlje s Nemačkom, izjavio je danas predsednik Unije nemačkih privrednih komora Erik Švajcer (Eric Schweitzer)… »

Merkel: Nemačka i Kina podržavaju slobodnu trgovinu

Slobodna Evropa 24.05.2018
Nemačka kancelarka Anegla Merkel branila je danas prvog dana posete Kini slobodnu trgovinu, dok su Nemačka i Kina na meti kritika američkog predsednika Donalda Trampa zbog velikog trgovinskog suficita u odnosu na SAD. Kancelarka se danas sastala s… »

Kako je Dušanka Majkić uzburkala duhove u BiH

Slobodna Evropa 24.05.2018
Načini na koje bosanskohercegovački političari komuniciraju međusobno tokom sjednica, ali i na društvenim mrežama, odavno izlaze iz okvira uljudnosti. Uvrede, prijetnje, prozivke članova porodica zastupnika skoro su svakodnevnica u BiH. Posljednja… »

Hteli da uštede, sad nemaju da plate za gas

Slobodna Evropa 24.05.2018
Na računima za gas potrošača u Subotici, na severu Srbije, stoje tri stavke: isporučeno, očitano i potrošeno. I sve tri su različite. A razlika između isporučene količine gasa i onoga što se na kraju naplaćuje iznosi i po dvadesetak kubika za… »

Dogovoreno pismo o završetku misije Euleks na Kosovu

Slobodna Evropa 24.05.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači i šefica misije Euleksa na Kosovu Aleksandra Papadopulo saglasili su se danas da je dogovoren finalni sadržaj pisama o završetku misije Euleksa na Kosovu, koja prestaje 14. juna ove godine, saopšteno je iz Tačijevog… »

Severna Koreja uništila navodni poligon za nuklearne probe

Slobodna Evropa 24.05.2018
Severna Koreja je u prisustvu stranih novinara uništila lokaciju za koju tvrdi da je poligon za nuklearne probe, javlja AP. Zatvaranje poligona je ranije najavio lider Kim Džong Un, pre planiranog samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u… »