Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.05.2018

Najmanje četiri žrtve samoubilačkog napada u Bagdadu

Slobodna Evropa 24.05.2018
Najmanje četvoro ljudi je poginulo a 15 ranjeno u samoubilačkom napadu u glavnom gradu Bagdada u četvrtak, rekao je vojni portparol za Rojters. Napad se dogodio na severozapadu Bagdada. Prema izjavi Iračkog medijskog centra za nacionalnu bezbednost… »

Japanski premijer u poseti Rusiji

Slobodna Evropa 24.05.2018
Japanski premijer Šinzo Abe otputovao je na razgovore s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u nadi da će doći do napretka u zajedničkim ekonomskim projektima na spornim Kurilskim ostrvima kao koraku ka rešavanju višedecenijskog teritorijalnog… »

SAD zaplijenile domenu pod kontrolom hakera povezanih s GRU

Slobodna Evropa 24.05.2018
Američko ministarstvo pravosuđa saopćilo je da je zaplijenilo internetsku domenu pod kontrolom hakerske grupe koja je bila povezana s ruskom vojnom obavještajnom službom. Grupa je planirala velike cajber napade, vrlo moguće u Ukrajini. Koristeći se… »

Odbojkaški trener nastavlja šrajk glađu

Slobodna Evropa 24.05.2018
Adis Micanović, osnivač i predsednik Odbojkaškog kluba „Bambi volej“ iz Prijepolja, nastavio je štrajk glađu i nakon što su ga sportski radnici i privrednici tog grada na jugozapadu Srbije pozvali da prekine protest. Micanović štrajkuje već… »

Merkel: Kina i Njemačka stoje iza iranskog nuklearnog sporazuma

Slobodna Evropa 24.05.2018
Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da Kina i Njemačka stoje iza postojećeg nuklearnog sporazuma s Iranom nakon što su se Sjedinjene Države u ovom mjesecu povukle iz sporazuma koji je sklopljen 2015. godine. Merkel je dala tu… »

SAD proteruju dvoje venecuelanskih diplomata

Slobodna Evropa 24.05.2018
SAD su naredile proterivanje dvoje venecuelanskih diplomata, kao odgovor na odluku predsednika Venecuele Nikolasa Madura da protera dvoje američkih predstavnika u Venecueli, saopštio je Stejt department. "Stejt department je proglasio otpravnika poslova… »

Severna Koreja osudila Pensovu izjavu

Slobodna Evropa 24.05.2018
Visoka funkcionerka severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova ocenila je danas kao "glupe" nedavne izjave potpredsednika SAD Majka Pensa o predvidjenom samitu lidera dve zemlje, preteći da će "ponovo razmotriti" sastanak. "Ne mogu da sakrijem… »

Oružari u Kragujevcu nastavili štrajk

Slobodna Evropa 24.05.2018
U fabrici "Zastava oružje" jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni sindikata fabrike je… »