Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Petrija je obeležila njenu karijeru i vinula je u legendu: Mirjana Karanović prvi put progovorila o karijeri, a ono što je…

Kurir 06.06.2018
Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Tačno na dan kada Jugoslavenska kinoteka slavi 69. rođendan njen direktor Jugoslav Pantelić uručio je vredno priznanje slavnim glumcima. Pozdravljena dugim… »

Bogat program ovogodišnjeg “Drum dum festa"

Južne vesti 06.06.2018
Ovogodišnji “Drum dum fest” u Leskovcu, koji je okupio bubnjare iz Makedonije, Crne Gore i Srbije, održava se 13. i 14. jula, a publika će pored dobre muzike, moći da nauči nešto više o perkusijama, ali i da poseti izložbu fotografija. Prvog… »

Izložba grafike mlade umetnice u “Salonu 77”

Južne vesti 06.06.2018
Beogradska umetnica mlađe generacije Mina Rakidžić predstaviće se Nišlijama na prvoj samostalnoj izložbi grafika u Galeriji “Salon 77” u Tvrđavi, u četvrtak 7. juna od 20 sati. Na izložbi će, kako kažu organizatori, biti prikazani radovi iz… »

Koncert “Slovenske duše” premijerno u Niškom simfonijskom

Južne vesti 06.06.2018
Niški simfonijski orkestar izvešće dela kompozitora slovenskih naroda na premijernom koncertu u četvrtak 7. juna, od 20 sati u sali orkestra. Solisti na koncertu su violinistkinja Sanja Jović Đorđević, zamenik koncertmajstora u Niškom… »

Nastavak omiljene komedije! Riz Viterspun potvrdila - snima se "Pravna plavuša 3"!

Srbija danas 06.06.2018
Film koji smo svi voleli! Američka glumica Riz Viterspun potvrdila je za medije da trenutno radi na snimanju trećeg dela filma "Pravna plavuša", a ova vest obradovala je sve obožavatelje romantične komedije. Portal "Deadline" saznaje iz više izvora… »

U Noći knjige kupuje se 10 i više naslova

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Noć knjige je počela danas u 17 časova, a ispred najpopularnije knjižare u lancu "Delfi" u beogradskom Studentskom kulturnom centru već je bio formiran red čitalaca koji su sa svojim spiskovima želeli da budu prvi koji će po izuzetno… »

Daša Drndić najprkosnija autorka regionalne literature

Danas 06.06.2018
Preminula književnica Daša Drndić (1946-2018) Hrvatska i jedna od najpriznatijih postjugoslovenskih književnica Daša Drndić preminula je u utorak nakon duge i teške bolesti. U svojim delima, koristeći se dokumentima i fikcijom, govorila je o 20… »

Književnici iz Srbije ugledna nagrada u Libanu

RTV 06.06.2018
BEJRUT - Ugledna međunarodna fondacija "Nadži Naman" (Naji Naaman), sa sedištem u Libanu, dodelila je književna priznanja za 2018. godine, a među dobitnicima su i pisci iz našeg regiona. Književnici i članici Udruženja književnika Srbije Verici… »

Klasik fest od 7. do 10. juna: Maja Bogdanović svira u Pančevu

Dnevnik 06.06.2018
PANČEVO: Međunarodni festival klasične kamerne muzike "Klasik fest" održaće se od 7. do 10. juna u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz učešće muzičara iz Srbije, Francuske, Slovenije i Holandije. Festival će sutra uveče biti otvoren u… »

Mirjana Karanović: Nisam mislila da ću postati glumica

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Tačno na dan kada Jugoslavenska kinoteka slavi 69. rođendan njen direktor Jugoslav Pantelić uručio je vredno priznanje slavnim glumcima… »