Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Svi su obožavali Bebana iz porodičnog blaga: Vukašin se sad bavi samo muzikom, a posle 20 godina progovorio o ulozi koja ga…

Kurir 06.06.2018
Muzičar Vukašin Marković prvi put se u javnosti pojavio još pre 20 godina u ulozi Bebana u seriji "Porodično blago". Sada je Marković, gostujući kod Jovane i Srđana u jutarnjem programu Prva TV, prvi put progovorio o ulozi koja ga je proslavila i… »

Maj 68, čudnovato proleće

Arte 06.06.2018
Film „Maj 68, čudnovato proleće“ opisuje događaje iz maja 1968. godine u Francuskoj prvenstveno sa tačke gledišta ljudi zaduženih za održavanje reda, službenika vlade, vojnih lica i komunista koji su napustili san o Revoluciji. Pre pedeset… »

Darko Trajanović: Taktilnost

Arte 06.06.2018
U četvrtak, 7. juna u 19.00 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvara se izložba slika "Taktilnost", Darka Trajanovića. Na izložbi će biti prikazana serija radova iz ciklusa ženskih aktova, slika koje odišu svedenošću. "Kao… »

Guši se kulturno obilje planete

Večernje novosti 06.06.2018
Zajedničkom izjavom učesnika završen drugi međunarodni skup pisaca "Beogradski kontrapunkt" u Jugoslovenskoj kinoteci. GLOBALNI neurotični i površni stil života, koji se nameće kao jedini moguć i jedini prihvatljiv, pretvara antičku ili… »

Na EXIT stiže i vodeća techno zvezda nove generacije Joseph Capriati!

Kurir 06.06.2018
Ovogodišnje finale EXIT festivala, ne prestaje da raste u svojim, sad već izvesno istorijskim dimenzijama, pa je program završne noći upravo postao još veći! Na Dance Arenu, jednu od vodećih svetskih elektronskih pozornica, u nedelju 15. jula… »

Sahranjen profesor Predrag Bajčetić

Mondo 06.06.2018
Reditelj i profesor glume sahranjen je na Novom groblju uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja, kolega, ali i bivših studenata. Predrag Bajčetić je preminuo 30. maja u 85. godini. U svojoj karijeri je odškolovao čitave generacije srpskih glumaca. U… »

Milena Bogavac, dramska spisateljica: Prvo Pozorje, prva Sterijina

Dnevnik 06.06.2018
NOVI SAD: Milena Minja Bogavac nije nepoznata dramska spisateljica, rediteljka, aktivistkinja... Ona je sve ono što mlad (ili mlađi) čovek u uređenom savremenom društvu treba da predstavlja. Čak i kad društvo u kom živi nije baš toliko uređeno… »

Adice bez vode zbog havarije

Radio 021 06.06.2018
Adice nemaju vode zbog havarije. Ovo naselje bez vode će biti do 13 časova. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. Autor: 021.rs… »

Proslava Dana jugoslovenske kinoteke

Večernje novosti 06.06.2018
Dan Jugoslovenske kinoteke, 6. jun, svečano će biti obeležen uručenjem prestižne nagrade Zlatni pečat za doprinos srpskoj kinematografiji. DAN Jugoslovenske kinoteke, 6. jun, svečano će biti obeležen uručenjem prestižne nagrade Zlatni pečat za… »

Slika Van Goga prodata za više od sedam miliona evra

Večernje novosti 05.06.2018
Jedan od ranih radova holandskog slikara Vinsenta Van Goga prodat je u ponedeljak veče u Parizu za više od sedam miliona evra. Jedan od ranih radova holandskog slikara Vinsenta Van Goga prodat je u ponedeljak veče u Parizu za više od sedam miliona… »