Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Uloga i perspektive muzeja savremene umetnosti

Arte 06.06.2018
U razgovoru učestvuju: direktor Muzeja moderne i savremene umetnosti (MMSU) u Rijeci Slaven Tolj, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu Radovan Jokić, menadžerka projekata u Kulturnom centru Beograda (KCB) i bivša… »

Američki Muzej pop kulture u Sijetlu otvoriće svoja vrata i u Njujorku

B92 06.06.2018
Novi ogranak Muzeja pop kulture biće otvoren na Menhetnu, u zradi Biblioteke nauke, industrije i biznisa u Njujorku. Muzej pokriva sve aspekte pop kulture, od strip filma Marvel, preko horor filmova, do rok benda Nirvana. Ogranak u Njujorku mogao bi da… »

Protokol o saradnji između pozorišta u Beogradu i Tirani

Studio B 06.06.2018
Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i generalni direktor Nacionalne opere i baleta iz Tirane Zana Ćela potpisali suProtokol o saradnji koji predviđa razmenu produkcija i umetnika, kao i realizaciju koprodukcija. Potpisivanju protokola u… »

Uzbuđenje raste: Vuk Kostić podelio detalj sa snimanja serije ubice mog oca! Evo šta je poručio publici! (foto)

Kurir 06.06.2018
Poznati glumac Vuk Kostić snima novu sezonu popularne serije "Ubice mog oca", a koliko je uzbuđen zbog toga pokazuje i fotografija koju je postavio na Instagram. Naime, snimanje dugo iščekivane treće sezone je počelo, a Vuk u seriji igra sa bivšom… »

Deset godina opstanka bez pomoći institucija je uspeh

Danas 06.06.2018
Jubilarno Književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju od 15. do 18. juna u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije ("25. maja") i u CZKD-u Ma koliko imali razlog da slavimo, atmosfera u kojoj živimo lošija je nego u proteklih 10… »

Junaci Suncograda u potrazi za Tajnim ostrvom

Danas 06.06.2018
"Neverovatna priča o džinovskoj krušci" večeras na Sedmom BUDI-ju U okviru Sedmog međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza, koje se od 11. maja do 11. juna održava u Pančevu, večeras će biti predstavljena slikovnica za decu predškolskog… »

Na EXIT stiže i vodeća techno zvezda nove generacije Joseph Capriati!

Srbija danas 06.06.2018
Finale mts Dance Arene postalo još veće! Ovogodišnje finale EXIT festivala, ne prestaje da raste u svojim, sad već izvesno istorijskim dimenzijama, pa je program završne noći upravo postao još veći! Na mts Dance Arenu, jednu od vodećih svetskih… »

Savremeni crtež od Liroja Nimana do danas

Arte 06.06.2018
(PRE)CRTANO: Savremeni crtež od Liroja Nimana do danas Kustosi: Tomas Vu, Mirjana Dušić-Lazić Otvaranje izložbe: petak, 15. jun 2018. u 20h. Trajanje izložbe: 15. jun – 9. jul 2018. Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37, Novi Sad… »

Milija Belić: Obećanja prošlosti

Arte 06.06.2018
Reč je o radovima koji su najvećim delom objavljivani u izdanjima „Dečjih novina“ iz Gornjeg Milanovca, u to vreme izdavačkog giganta, u periodu između 1969. i 1975. godine. Nije toliko neobično, pa ni retko, da neki veliki i priznati umetnik… »

Nepotizam u Narodnom pozorištu se nastavlja: Gatalica zaposlio ćerku

Kurir 06.06.2018
Jedna od novih saradnica nacionalnog teatra je i naslednica predsednika Upravnog odbora, koja je angažovana da piše knjigu, po ideji svoga oca. Na poslovima u Narodnom pozorištu, nakon reditelja Juga Radivojevića, nedavno je angažovana i ćerka pisca… »