Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Glumac je definitivno prošlost: Nakon raskida veridbe, Kajli Minog pokazala novog dečka! (foto)

Kurir 06.06.2018
Australijska pevačica Kajli Minog ima novog dečka Pola Solomona, a reč je o prvom muškarcu koji je uspeo da osvoji njeno srce nakon bolnog raskida sa verenikom, glumcem Džošuom Sasom. Pop zvezda Kajli Minog primećena je prvi put sa novim dečkom… »

Pisac Stojiljković krivi partokratiju za loše stanje u niškoj kulturi

Južne vesti 06.06.2018
Umesto stručnjaka, na čelu kulturnih ustanova u Nišu su, kaže poznati niški književnik i član Saveta za kulturu Dejan Stojiljković, “diletanti čija je jedina kvalifikicija članstvo u partiji na vlasti”. Kao glavnog krivca za to i začetnika… »

Koncert slovenskog okteta u Beloj Palanci

Južne vesti 06.06.2018
Ljubitelji vokalne muzike, kako navode organizatori, moći će da prisustvuju koncertu okteta "Planika" iz Slovenske Bistrice, koji će se održati u Centru za kulturu Bele Palanke, 9. juna. Repertoar ovog vokalnog ovog sastava su uglavnom slovenske… »

Nema mesta hit piscima

Večernje novosti 06.06.2018
Objavljeni rezultati konkursa Ministarstva kulture za otkup knjiga za biblioteke Srbije. Po broju izabranih naslova najbolje su prošli domaći pisci za najmlađe čitaoce. NA ovogodišnjem konkursu Ministarstva kulture za otkup knjiga za biblioteke od… »

Nikad neću znati kako Da pričam o tome a Da ne plačem: Arijana Grande progovorila o posledicama sa kojima se bori nakon…

Kurir 06.06.2018
Pop zvezda Arijana Grande progovorila je o traumama koje ima zbog bombaškog napada u Mančesteru tokom njenog koncerta u tamošnjoj Areni, u maju 2017. godine, kada su poginula 22 čoveka. Arijana je priznala da se bori sa simptomima postraumatskog… »

Izašle provokativne fotografije glumice u toplesu: Ćerka Majkla Džeksona pokazala tetovaže, sve u humanitarne svrhe! (foto)

Kurir 06.06.2018
Glumica Paris Džekson je, snimajući reklamu, pokazala svoje brojne tetovaže koje je napravila kada je navršila 18, a ima ih preko 50. Paris živi od oko 6 miliona evra godišnje, koje dobija iz nasledstva koje joj je ostavio otac. "Ja jesam, ja dajem… »

"Ovde i sada": Prepiska dva čudesna uma - Ostera i Kucija

B92 06.06.2018
Prepiska dvojice velikana, angloameričkih pisaca Pola Ostera i nobelovca DŽ.M .Kucija objavljena je nedavno kao epistolarna knjiga "Ovde i sada", a zahvaljujuhci izdavačkoj kući "Samizdat B92", koja se afirmisala delima savremenih i domaćih ugednih… »

Ekskluzivni program Beogradske filharmonije

Press 06.06.2018
Zajedno sa čuvenim dirigentom Eiđijem Oueom, Beogradska filharmonija izvodi nesvakidašnji repertoar i to dve koncertne večeri zaredom, u četvrtak i petak (7. i 8. juna, Kolarac od 20č). Publika će imati priliku da čuje “Rekvijem za gudače”… »

"Lifka" za Šerbedžiju

Večernje novosti 06.06.2018
Najavljen program i budžet 25. jubilarnog izdanja festivala evropskog filma Palić. Pred publikom sto ostvarenja u svim selekcijama, gosti iz inostranstva. JUBILARNI, 25. festival evropskog filma Palić održaće se od 14. do 20. jula, prikazaće u svim… »

Pogodite koliko puta dnevno pogledamo u mobilni telefon

Press 06.06.2018
On je naš najbolji prijatelj. Uvek je tu za nas, barem dok se baterija ne istroši. Da li ste znali da prosečna osoba otključa telefon 110 puta dnevno? A da naš životni saputnik ima 18 puta više bakterija nego dugme za puštanje vode na ve-ce… »