Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Otvoren filmski festival na Paliću

Press 06.06.2018
Palić – Uručenjem nagrade „Aleksandar Lifka” Srđanu Karanoviću za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji iz ruku Mire Banjac, članice Saveta Festivala, u subotu uveče na Letnjoj pozornici na Paliću počeo je zvanični program 18… »

Slikar boje, lepote i dobrote

Danas 06.06.2018
Retrospektivna izložba užičkog slikara Rada Vergovića Retrospektivna izložba Rada Vergovića, uglednog užičkog akademskog slikara, koja je pre neki dan otvorena u Gradskoj galeriji Užice, može se pogledati do polovine juna. Jedan od… »

Motovun: 'Pedeset godina' Mustafi Nadareviću i Radetu Šerbedžiji

Al Jazeera 06.06.2018
Dvojica bardova hrvatskog i eks-jugoslovenskog glumišta su obilježili kinematografsku historiju, predajući joj se bezrezervno. Najstarija nagrada Motovun Film Festivala "Pedeset godina" ove godine odlazi u ruke dvojice bardova hrvatskog glumišta i… »

Mirjana Karanović: Uprkos najluđim snovima nikad nisam mislila da ću postati filmska glumica

Nedeljnik 06.06.2018
Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Tačno na dan kada Jugoslavenska kinoteka slavi 69. rođendan njen… »

Aplauzi i ovacije za predstavu "Moja ti"

Nedeljnik 06.06.2018
Za predstavu " Moja ti " Olge Dimitrijević u režiji Aleksandre Milavić Dejvis izvedena sinoć pred prepunom salom u Banja Luci. Komad " MOJA TI " se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protagonistkinje su starice… »

Progovorila o problemu sa kojim se suočila: Poznata glumica otkrila zbog čega uvek nosi turban! Razlog je zastrašujuć…

Kurir 06.06.2018
Poznata glumica Džada Pinket Smit, javnosti poznatija kao supruga čuvenog Vila Smita, progovorila je o problemu sa kojim se suočava već neko vreme, a ti je naglo opadanje kose. Džada se dugo ponosila svojom tamnom, dugom, gustom kosom, ali je od… »

Zvezde pevaju zvezde 3 Neverne bebe učestvuju u projektu Radia S

Kurir 06.06.2018
Nastavlja se projekat Radia S „Zvezde pevaju zvezde 3“ - Više pesama koje voliš. Danas je premijerno predstavljena pesma Daire koju su u svojoj verziji izvele Neverne bebe, a u originalu je to legendarni bend Smak. Milan, vođa Nevernih beba je… »

Kusturica: Prisustvujemo kraju filma

B92 06.06.2018
Drugog dana međunarodnog skupa "Beogradski kontrapunkt" u Jugoslovenskoj kinoteci, posvećenog pozitivnim i negativnim stranama tehnološkog napretka, čuli su se zanimljivi pogledi na tu temu, od toga da se na kineskim pijacama plaća uz pomoć mobilnog… »

Bila je veoma popularna jugoslovenska glumica: A onda je njenu karijeru prekinula užasna tragedija! Ceo region i danas plače…

Kurir 06.06.2018
Ena Begović bila je veoma popularna jugoslovenska glumica tokom osamdesetih i devedesetih godina, a onda je njen put prekinula užasna tragedija. Ona je igrala u brojnim filmovima, poput "Pad u Italiji", "Čaruga", "Četverored" i sarađivala sa imenima… »

Beže od društvenih mreža glavom bez obizira: Ove slavne ličnosti ne podnose Instagram, Fejsbuk i Tviter!

Kurir 06.06.2018
U jeku popularnosti Instagrama i Tvitera, i holivudski glumci osvajaju ove društvene mreže. Ali, postoje i oni koji uporno od toga beže. Anđelina Džoli Pre nekoliko godina, Anđelina Džoli je prvi put posetila Amazon.com, ali nije se mogla nositi sa… »