Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.06.2018

Izmene na Twitteru: Više prostora za značajne događaje

Nova energija 14.06.2018
Kompanija Twitter saopštila je da menja svoj servis kako bi dala više prostora značajnim događajima kao što su Svetsko prvenstvo, zemljotresi, kraljevska venčanja i izbori – u pokušaju da korisnicima istoimene društvene mreže olakša… »

Opada interes za Fejsbuk, raste za druge platforme

RTV 14.06.2018
LONDON - Mnogi ljudi prebacuju se sa Fejsbuka na zatvorene forume poput Vacapa kako bi raspravljali o dnevnim vestima jer brinu zbog privatnosti, lažnih vesti i "zatrovane atmosfere" u kojoj se odvija diskusija na toj platformi, pokazalo je danas… »

Novi krug IT prekvalifikacija: 100 mesta za Novosađane

Radio 021 14.06.2018
Nastavak IT prekvalifikacija, koje organizuje Vlada Srbije, predviđa novih 100 mesta za polaznike ovog programa u Novom Sadu, saznaje 021.rs. Vlada je uputila poziv obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama, klasterima i kompanijama da se… »

Šta možemo očekivati od Xboxa naredne generacije i novih Surface uređaja?

Benchmark 14.06.2018
Novi izveštaj Thurrotta, IT bloga koji je u prošlosti donosio precizne procurele informacije o neobjavljenim Microsoftovim proizvodima, ovoga puta tvrdi da naredna Xbox konzola neće stići pre 2020. godine. Sajt je takođe objavio detalje o narednoj… »

Ministar Popović sa ekspertima „Eriksona“ o 5G tehnologiji

RTS 14.06.2018
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je švedsku kompaniju „Erikson“ i sa ekspertima ove kompanije razgovarao o 5G tehnologiji, koja bi trebalo da bude lansirana do kraja ove godine. Popović je, kako je saopšteno, naveo… »

Mesec fudbalske groznice na Viberu počinje

Personal magazin 14.06.2018
Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za komunikaciju, uvodi jedinstvenu kombinaciju poznatog takmičarskog duha poklonika fudbala i sposobnosti predviđanja ishoda mečeva u arenu grupnih četova. Pokretanje ove aktivnosti se poklapa…. Viber… »

Stiže novi Lenovo sa 128GB RAM-a i 6TB za skladištenje podataka

B92 14.06.2018
Laptop računari sa stotinak gigabajta RAM memorije postaju stvarnost. Kineska kompanija Lenovo upravo je najvila svoj novi model Think Pad P52, u koji je ugrađeno 128 gigabajta RAM-a. Prema najavama iz Lenova, novi model će imati čak 6 terabajta… »

Bacite pogled na nastavak igre Spyro

Blic 14.06.2018
Na aktuelnom E3 sajmu prikazano je čak 10 minuta gejmpleja remastera kultne Spyro trilogije. Spyro Reignited dolazi 21. septembra za PS4 i Xbox One, a na videu možete uživati u HD rezoluciji i novim grafičkim elementima, kao što je lelujanje trave… »

Popović: 5G tehnologija do kraja godine u Srbiji

Danas 14.06.2018
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, posetio je švedsku kompaniju Erikson i sa ekspertima ove kompanije razgovarao o 5G tehnologiji koja bi trebalo da bude lansirana do kraja ove godine. Ocenjeno je da će 5G tehnologija biti… »

Zašto je Apple zabranio rudarenje kriptovaluta na svojim uređajima?

Vesti online 14.06.2018
Developeri aplikacija, koji bi da zarade na trendu sa kriptovalutama moraće da preskoče Apple telefone. Apple je u najnovijoj polisi privatnosti implementirao pravilo kojim se zabranjuje rudarenje kriptovaluta na iPhone ili iPad uređajima. Ažurirane… »