Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.06.2018

Sigurno ovo radite - odmah prestanite! Ogromna greška prilikom punjenja telefona!

Srbija danas 14.06.2018
Velika greška koju svi pravimo! Priznajte sami sebi: najpraktičnije je mobilni telefon puniti noću dok spavate. Uključite ga u utičnicu pored kreveta i on vas ujutro dočeka 100 posto spreman. No, to nije baš najbolja ideja. Stručnjaci su upozorili… »

3 ključna pitanja ukoliko razmišljate o promeni karijere

Nova energija 14.06.2018
Nekadašnji direktor novih platformi u Google-u Majk Stejb ima savet za sve koji žele da napreduju u karijeri. Stejb, sada šef kompanija XO Group koja pomaže ljudima da isplaniraju najvažnije trenutke u životu, kaže da svako treba sebi da postavi… »

Otkriće čudnovate veze Higsovog bozona i najmasivnijeg kvarka u prirodi

RTS 14.06.2018
Novi rezultati ATLAS-ovog i CMS-ovog eksperimenta na akceleratoru u CERN-u razotkrivaju kako Higsov bozon uzajamno deluje sa najmasivnijom poznatom elementarnom česticom, top kvarkom, što proširuje naše razumevanje Higsovog bozona i postavlja smernice… »

Samsung Gear S4 će imati veću bateriju

Benchmark 14.06.2018
Samsungov dolazeći Gear S4 pametni sat će, prema navodima, biti predstavljen uz dolazeći Galaxy Note9 telefon i implementiraće neke nove tehnologije. Izvori bliski južnokorejskoj kompaniji, sugerišu da će Samsung implementirati novi Panel Level… »

HDMI 2.1 se očekuje na narednoj generaciji GeForce grafičkih karti

Benchmark 14.06.2018
Približavamo se objavi Nvidijine naredne generacije GeForce GTX 11 serije grafičkih karti, a najnovije glasine ukazuju na to da će novi modeli video karti imati i novi video izlaz. Prema navodima izvora, koji su razgovarali sa Nvidia AIB partnerima za… »

Mozilla radi na glasovno kontrolisanom veb pregledaču

Benchmark 14.06.2018
Mozilla je kompanija, koju svi znaju po njenom popularnom Firefox pregledaču interneta. Međutim, izgleda da kompanija planira da razvije novi pregledač, koji će implementirati zanimljivu ključnu karakteristiku - moguće ga je kontrolisati pomoću… »

Samsungov sklopivi telefon bi mogao koštati 2000 dolara

Benchmark 14.06.2018
Već neko vreme kruže informacije o tome da Samsung radi na sklopivom telefonu. Ovaj sklopivi i savitljivi telefon bi trebalo da ima ekran koji će moći da se savije na pola, a korisnicima je omogućeno da uređaj koriste kao manji telefon ili kao veći… »

Nakon samo godinu dana postojanja ova igra ima 125 miliona igrača

B92 14.06.2018
Epic Games je saopštio da igra Fortnite nakon godinu dana postojanja ima čak 125 miliona registrovanih igrača. Ovi podaci su objavljeni u blogu o nagradnom fondu e-sport takmičenja u Fortniteu, koji iznosi 100 miliona eura. Epic Games je u januaru… »

Huawei prodao preko šest miliona telefona iz P20 serije

Benchmark 14.06.2018
Huawei je objavio da je do sada prodao preko šest miliona telefona iz svoje P20 serije, širom sveta. Prema navodima kineske kompanije, ovo predstavlja povećanje od 81 procenat u poređenju sa prodajom P10 serije iz prošle godine. "Izuzetna… »

Deutsche Telekom širi imperiju – kupuje Tele2 u Holandiji

PC Press 14.06.2018
Evropska komisija pokrenula je istragu o ponudi Deutsche Telekoma (DT) za holandski ogranak švedskog operatera Tele2 zbog bojazni da bi transakcija mogla ograničiti tržišnu konkuretnost u Holandiji. Prema procenama analitičara spajanje holandskog… »