Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.06.2018

Stari Crash, ali na novom nivou (foto, video)

Mondo 14.06.2018
Jedan od omiljenih PlayStation junaka, Crash Bandicoot, dobija potpuno nov “Future Tense” nivo u Crash Bandicoot N.Sane trilogiji. Taman kad ste pomislili da ste savladali sve nivoe Crash Bandicoot N.Sane trilogije, Activision je predstavio još jedan… »

Bezbedniji Chrome uz bezbednije dodatke

PC Press 14.06.2018
Ako želite da instalirate Chrome dodatke, to jest ekstenzije, Google-ova Chrome veb prodavnica će uskoro biti jedino mesto za njihovo preuzimanje, objavila je kompanija na svom blogu. Naime, zabraniće instaliranje dodataka u pretraživač Chrome iz… »

Otkrivena nova ranjivost u Intel procesorima: Lazy FP State Restore

Benchmark 14.06.2018
Sigurnosni istraživači su otkrili novu ranjivost koja utiče na sve moderne Intel Core i Xeon procesore. U pitanju je ranjivost koja utiče na funkciju optimizovanja performansi, pod nazivom "Lazy FP State Restore". Eksploatacijom je moguće doći do… »

Norman prvi svetski AI psihopata

PC Press 14.06.2018
Ne, nije reč o novom horor filmu – reč je o Normanu, prvoj veštačkoj inteligenciji (AI) koja pokazuje znakove psihopatskog ponašanja, objavili su američki naučnici, u studiji koja bi trebalo da pokaže potencijalne opasnosti od AI-ja. Norman… »

Informatika a.d. proglasena za Microsoft partnera godine 2018

Personal magazin 14.06.2018
Preduzeće Informatika a.d. dobilo je priznanje Microsoft partner godine 2018 za Srbiju, objavila je kompanija Microsoft. Godišnje nagrade predstavljaju priznanja za najznačajnije Microsoft partnere ukazujući na njihovu izvrsnost u inoviranju…… »

Nikon najavljuje razvoj modela AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

Personal magazin 14.06.2018
Novi telefoto objektiv fiksne žižne daljine pruža superiornu fleksibilnost i optičke performanse. Nikon je danas najavio razvoj modela AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR – supertelefoto objektiva fiksne žižne daljine koji će biti kompatibilan sa… »

Kaspersky Lab i pivara Pilsner Urquell udruženim snagama rade na bezbednosti industrije pića

Personal magazin 14.06.2018
Kompanija Kaspersky Lab i češka pivara Plzensky Prazdroj (poznata kao Pilsner Urquell) objavile su uspešan završetak svog projekta u vezi sajber bezbednosti čiji je cilj bio da poboljša generalnu industrijsku…. Kompanija Kaspersky Lab i češka… »

Novi Vivo smartfon Nex s ekranom bez "zuba" i ivica

Press 14.06.2018
Kompanija Vivo je predstavila svoj novi flagship smartfon pod nazivom Nex za koji tvrdi da "ispunjava snove o moblnom telefonu s ekranom bez ivica". Foto:B92 Nex je baziran na impresivnom konceptu Apex koji smo imali priliku videti na Mobile World… »

Samsung patentirao Bixby zvučnik sa kamerom i mikrofonima

Benchmark 14.06.2018
Samsung Electronics je 21. novembra 2017. godine podneo prijavu za patent kod USPTO i WIPO tela za standardizaciju. Patent pod nazivom " elektronski uređaj za kontrolu parametara mikrofona" objavljen je 31. maja 2018. Godinu dana ranije, patent je već… »

Osigurajte se pred put ne izlazeći iz svoje kuće: Ugovorite Putno zdravstveno osiguranje online i ostvarite 30% popusta!

Nova energija 14.06.2018
Spremate se za odlazak na odmor, ali od brojnih obaveza ne stižete da se osigurate pred put. Ne dozvolite da vas nedostatak vremena natera da rizikujete, jer su troškovi lečenja u inostranstvu veoma skupi. Odaberite pravo osiguravajuće društvo i… »