Kultura arhiva vesti 29.06.2018

„Treći prostor“ večeras na Infantu

Dnevnik 29.06.2018
U okviru pratećih programa 45. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra - Infant, na letnjoj sceni Kulturnog centra Novog Sada večeras u 19 časova biće izvedena predstava / performans “Da li ste videli Don Kihota?” beogradskog… »

Trebalo joj je 3 dana da pokori društvene mreže: Džulija Roberts napravila Instagram, a nećete verovati koliko ima…

Kurir 29.06.2018
Do sada se poznata glumica "oprila" trendu društvenih mreža, ali je ipak odlučila da se pridruži većini ljudi na planeti. Džulija Roberts otvorila je profil na Instagramu i svojom prvom fotografijom oduševila fanove, koji su je velikom brzinom… »

Džejmi Foks i Kejti Holms su vezu krili 5 godina i planirali venčanje: Šuška se da je holivuski par raskinuo zbog prevare…

Kurir 29.06.2018
Džejmi Foks (50) i Kejti Holms (39) su uhvaćeni zajedno još 2013. godine, a nikada nisu potvrdili emotvnu vezu. Njih dvoje su šetali plažom u Malibuu u septembru, gde su ih "ulovili" paparaci, pa su postali oprezniji što se tiče izlaganja javnosti… »

Bila je najlepša žena Jugoslavije koja je prevarila muža: Lekari su joj se borili za život, a danas se u 56 godina skinula…

Kurir 29.06.2018
Sanja Vejnović je sa samo 20 godina postala velika zvezda na našim prostorima zahvaljujući ulozi Anđe u filmu "Banović Strahinja". Važila je za najlepšu glumicu, a evo kako danas izgleda. Glumica trenutno uživa u suncu i moru, a pratioci na… »

Leskovačka fotografkinja izlaže radove u Nišu

Južne vesti 29.06.2018
Ljubitelji fotografije, kako kažu organizatori, imaće prilike da posete izložbu Elizabete Petković iz Leskovca, koja će biti upriličena u kafiću Paris Art-u, od 1. jula. “Post(h)umno Elizabete Petković iz Leskovca”, navode organizatori, naziv… »

Nakon toliko godina: Snežana Savić otkrila tajnu čuvene pesme "Topolska 18"!

Srbija danas 29.06.2018
Svaki put je preplave emocije kada je čuje... Glumica Snežana Savić igrala je u mnogobrojnim predstavama i serijama, a ono što je posebno zabeležilo njenu karijeru jeste tumačenje lika Maline Vojvodić u ,"Srećnim ljudima". Budući da je ona… »

Klasika na Mećavniku

Vesti online 29.06.2018
Šesti festival ruske muzike "Boljšoj" u organizaciji reditelja Emira Kusturice biće održan od 14. do 17. jula na Mećavniku. Kao i svake godine, ovaj događaj okupiće veliki broj umetnika iz celog sveta, a posebno iz Rusije. Glavna ideja festivala… »

„Misija: Muzej“ Ivane Nešić

Danas 29.06.2018
Narodni muzej kao inspiracija u književnosti za decu Istoričar umetnosti pisac za decu Ivana Nešić kaže da je na njenu odluku da radnju svog poslednjeg romana „Misija: Muzej“ smesti u beogradski Narodni muzej „više uticala njena vera u njegovo… »

Šta publika neće videti u stalnoj postavci Narodnog muzeja

Danas 29.06.2018
Iako se od 1999. čuva u depoima Narodnog i Etnografskog muzeja u Beogradu, zbirka arheološkog materijala Muzeja iz Prištine, čije je sedište izmešteno u Beograd, nije uključena u stalnu postavku nacionalnog muzeja na Trgu republike. Reč je o… »

Vladan Vukosavljević: Završen je veliki posao

Večernje novosti 28.06.2018
Ministar kulture i informisanja o značaju novog zdanja na Trgu republike. Da bi se nešto veliko desilo, potrebna je sinergija svih učesnika. VELIKA obaveza Ministarstva kulture završena je otvaranjem Narodnog muzeja, kao i prethodno Muzeja savremene… »