Arhiva vesti 29.07.2018

Vojvodina traži odmarališta, vile i stan

Dnevnik 29.07.2018
Od ratova na prostoru bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Autonomna Pokrajina Vojvodina ostala je van domašaja svoje imovine koja se nalazi u novim državama stvorenim na prostoru nekadašnje federacije. Odmarališta i letovališta… »

Milovan Drecun: Otvoren prostor za kompromis Beograda i Prištine

Kurir 29.07.2018
PRIŠTINA - Predsednik Odbora za Kosovo Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je da je otvoren prostor da Beograd i Priština postignu kompromisno rešenje. On je za RTK2 kazao da se o tom kompromisu pregovara i ocenio značajnim "što su i francuski… »

Tenkovski biatlon kod Moskve, Srbija sutra protiv Rusije

Blic 28.07.2018
Na prvom danu ovogodišnjeg Tenkovskog biatlona u okviru Međunarodnih vojnih igara, timovi Kine i Azerbejdžana izašli su kao pobednici, a Srbija nastupa sutra. Kineski tim pobedio je na prvoj trci, dok je posada Kazahstana bila druga. Treće i četvrto… »

VIDEO: Otkriven praistorijski grob žene i muškarca u Kazahstanu

Radio 021 29.07.2018
Grob star 5.000 godina pronađen je u području Karagandi u Kazahstanu, a u njemu su sahranjeni praistorijski "Romeo i Julija". U neposrednoj blizini drevnog ljubavnog para, sahranjena su i dva konja, koja su, kako se veruje bili žrtvovani, rekli su… »

Vučić o tvitu Vjerice Radete koji je podigao javnost na noge: Neljudski i necivilizovani komentar, o smeni kad stigne predlog

Kurir 29.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da tvit potpredsednice Skupštine Srbije Vjerice Radete povodom smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović predstavlja "neljudski i necivilizacijski komentar". "To nije samo… »

Srušio se avion u Sloveniji, poginuo pilot

RTS 29.07.2018
Mali avion srušio se oko podneva u oblasti Boveca na severozapadu Slovenije, pri čemu je poginuo pilot, saopštila je Služba civilne zaštite i upravljanja vanrednim situacijama, uz napomenu da se okolnosti nesreće istražuju. Avion koji se srušio je… »

120 mil RSD za kombinovani transport

B92 29.07.2018
Ministarstvo građevinarstva raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta. Ukupan iznos je 120 miliona dinara. Kako se navodi u saopštenju, cilj mere je pružanje podrške privrednicima preko… »

El Sisi besan zbog poziva za njegovu smenu

Blic 29.07.2018
Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi rekao je danas da je uznemiren zbog poziva da odstupi sa položaja koji su se pojavili na internetu. El Sisi je "besno" izjavio na televiziji da takvi pozivi nisu prikladni, jer naporno radi da izvuče Egipat iz… »

Odbojkašice nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo

B92 29.07.2018
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće u ponedeljak ujutro na Pale, gde će obaviti drugi deo priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu. Kako je danas saopštio Odbojkaški savez, selektor Zoran Terzić odabrao je spisak od 18 igračica koje… »

Tajkuni sa međunarodnih poternica na sigurnom u Srbiji

Radio 021 29.07.2018
U poslednjim mesecima dve kontroverzne ličnosti iz okolnih zemalja su dobile azil u Srbiji, iako ih matične države optužuju za krivična dela. Kako su preneli mediji, 15. maja ove godine bugarski tajkun sa Interpolove poternice Cvetan Vasilev je… »