Izvor: Politika arhiva vesti 30.07.2018

Danilović: Još nisam svesna šta sam uradila

Politika 30.07.2018
Srpska teniserka Olga Danilović izjavila je danas, povodom osvajanja prvog VTA turnira da još nije svesna svog uspeha, ali da je spremna da se u potpunosti okrene profesionalnoj karijeri. „Ovo je velika stvar za mene. Mislim da su se na ovom turniru… »

Izvršiti bezbednosnu procenu advokata u osetljivim predmetima

Politika 30.07.2018
Pucanj u Mišu Ognjanovića je pucanj u sve advokate u Srbiji, a jedononedeljnim štrajkom advokati žele da skrenu pažnju javnosti na okolnosti u kojima rade i da se sa likvidacijama advokata ne sme nastaviti, poručuju iz advokatskih komora. Predsednik… »

Ovacije za vladare Evrope

Politika 30.07.2018
Hiljade građana pozdravile četvorostruke uzastopne prvake Starog kontinenta „Delfini” na šampionskom balkonu. U leto 2001. na budimpeštanskom „Margaret sigetu” srpski vaterpolisti pod zastavom SR Jugoslavije osvojili su prvu zlatnu evropsku… »

Han o proširenju EU: Kvalitet pre brzine

Politika 30.07.2018
BERLIN - Komesar EU za pregovore o proširenju i politiku susedstva, Johanes Han, kaže da 2025. godina nije predaleka za zemlje koje žele da se pridruže Uniji i ističe da suštinsko sprovođenje za to nužnih reformi iziskuje vreme, pri čemu je… »

DS podneo predlog za razrešenje Radete, ne i zahtev za sednicu

Politika 30.07.2018
Demokratska stranka predala je predlog za razrešenje Vjerice Radete (SRS) sa funkcije potpredsednika Skupštine Srbije zbog nedopustivog govora mržnje, monstruoznih uvreda i bola koji je ona nanela porodici nedužnih žrtava, rekao je Goran Ćirić… »

Vučić: Hvala što ste najbolji

Politika 30.07.2018
„Četiri puta zaredom osvojiti evropsku titulu nije samo neka priča, već priča o promeni mentaliteta, pobedničkog, u nečemu na šta mi u Srbiji nismo uvek naučili”, kazao je predsednik naše zemlje u razgovoru sa vaterpolistima. Predsednik… »

U Kušadasiju bačena zapaljiva tečnost na autbus „Laste”, nema povređenih

Politika 30.07.2018
U turskom letovalištu Kušadasiju došlo je do incidenta, tokom kojeg je jedan gost hotela, u kojem su se nalazili srpski turisti, bacio zapaljivu tečnost na „Lastin” autobus. Niko nije ni povređen u incidentu, a napadač je uhapšen, rečeno je… »

Mugabe glasao na izborima u Zimbabveu

Politika 30.07.2018
Harare - Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe glasao je danas prvi put posle 40 godina, a da njegovo ime nije bilo na glasačkom listiću na izborima u toj zemlji. Teško hodajući 94-godišnji Mugabe podigao je svoju pesnicu pozdravljajući… »

U Francuskoj usvojen zakon o zabrani mobilnih telefona u školama

Politika 30.07.2018
PARIZ- Francuski parlament usvojio je danas zakon o zabrani upotrebe mobilnih telefona u osnovnim školama, što je predizborno obećanje francuskog predsednika Emanuela Makrona. Zakon zabranjuje upotrebu mobilnih telefona, tableta i drugih elektronskih… »

Otkrivene laboratorije za marihuanu u Austriji i Srbiji

Politika 30.07.2018
U zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave u Novom Sadu i austrijske policije, otkrivene su tri laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dve u Austriji i jedna u Srbiji, i uhapšeno je šest… »