Izvor: Politika arhiva vesti 30.07.2018

Advokati traže komisiju za istraživanje ubistva kolege

Politika 30.07.2018
Sa zahtevom da se formira istražni tim, predstavnici advokature danas se sastaju sa ministarkom pravde. Predstavnici advokature sastaće se danas sa ministarkom pravde Nelom Kuburović a centralna tema razgovora biće predlog advokata da se formira… »

Dva kraljevačka naselja treći put poplavljena za sedam dana

Politika 30.07.2018
KRALjEVO - Meštani kraljevačkih naselja Beranovac i Jovac, treći put za nedelju dana bore sa poplavama, i zbog elementarnih nepogoda uzrokovanih ogromnim padavinama ugroženo je više domaćinstava. Takav slučaj bio je i danas oko 14 časova, kada… »

Tramp: Ne ukidamo sankcije Rusiji

Politika 30.07.2018
VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp tvrdi da Amerika neće ukinuti sankcije Rusiji. Tramp je ovo izjavio danas na konferenciji sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom, dodajući da se status sankcija neće menjati uprkos zahtevima Rusa, prenosi AP… »

Štete u Topoli od obilne kiše i grada

Politika 30.07.2018
TOPOLA - U popodnevnim časovima olujno nevreme pogodilo je Topolu i većinu sela u ovoj opštini. Grad veličine lešnika obrao je šljive u zasadima voćara, a šteta je pričinjena i na ostalim voćarskim kulturama. Obilna kiša, koja je padala više… »

Salvinijeva poruka na Tviteru prikriveni Musolinijev citat

Politika 30.07.2018
RIM - Italijanski vicepremijer Mateo Salvini, kojeg „Si-En-En” naziva i populističkim ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, na Tviteru je objavio poruku koja je prikriveni citat fašističkog diktatora Benita Musolinija. Američka televizija… »

Zakerberg i „Fejsbuk” na udaru tužbi investitora

Politika 30.07.2018
NjUJORK - Akcionar „Fejsbuka” Džejms Kacuris tužio je ovu društvenu mrežu, njenog glavnog izvršnog direktora Marka Zakerberga i glavnog finansijskog direktora Dejvida Vehnera, nakon što je izveštaj o poslovanju za drugi kvartal 2018. zbrisao na… »

Španija hitno traži od EU 35 miliona evra zbog migranata

Politika 30.07.2018
BRISEL - Španija je od Evropske komisije hitno zatražila 35 miliona evra kao pomoć u odgovoru na rastući priliv migranata na južnu obalu te zemlje, a Komisija razmatra taj zahtev. „Španija je zatražila dodatnu hitnu pomoć, zahtev smo primili i… »

Gradonačelnik pozvao građane na doček vaterpolista i Olge Danilović

Politika 30.07.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je građane da dođu večeras u 20.15, na doček srpske vaterpolo reprezentacije i teniserke Olge Danilović ispred Skupštine grada.Radojičić je kazao da je za kratko vreme koliko je na funkciji… »

Zlatnim vaterpolistima i treneru po 20.000 evra

Politika 30.07.2018
Vlada Srbije donela je danas na sednici odluku o dodeli novčane nagrade od po 20.000 evra svakom osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje je u subotu završeno u Barseloni. Kako je saopštila Vlada Srbije, pored srpskih… »

Vučić obišao ekipu filma „Crawl” koja snima u Beogradu

Politika 30.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je ekipu filma „Crawl”, koja snima scene u Luci Beograd. Predsednik Vučić razgovarao je sa producentima filma i predstavnicima najznačajnije svetske filmske kuće Paramount pictures, kojima je ovo prvi… »