Izvor: Politika arhiva vesti 30.07.2018

Ruska vojska oborila dron kod Hmejmima

Politika 30.07.2018
MOSKVA - Ruska vojska saopštila je da je oborila jedan dron koji je napao vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji. Kako navodi Rojters, dronom su upravljali sirijski pobunjenici i lansiran je sa njihove teritorije. RIA navodi da je dron oboren na bezbednoj… »

Povišice ne smeju da dele penzionere

Politika 30.07.2018
Predstavnici Saveza penzionera Srbije i Vojvodine pozdravljaju odluku predsednika Srbije da se posebno pomogne penzionerima s primanjima do 30.000 dinara, ali ne tako što će se smanjivati veće penzije i davati onima s nižim. Više od 1,7 miliona… »

Sečenje veza Bojovića sa Srbijom?

Politika 30.07.2018
Policija traga za „golfom” za koji se veruje da su ga koristili pomagači da bi njime odvezli ubicu. Inspektori policije prate više tragova koji bi mogli da ih odvedu do ubice advokata Dragoslava Ognjanovića. Što se tiče materijalnih tragova… »

Festivali za letnju prazninu

Politika 30.07.2018
Leskovačke muzičke svečanosti „Ledamus”, „Leskovački letnji festival”, Balkanska smotra stripa, Drum dum fest, letnja muzička akademija i festival Strings obeležili su ovo kulturno leto u gradu na Veternici. Leskovac – Leskovčani su… »

Umesto selfija jednim klikom do manje đubreta

Politika 30.07.2018
Zahvaljujući aplikaciji na mobilnom telefonu, odskora dostupnoj i građanima Srbije, svako može da fotografiše smeće i da ga mapira u globalnoj bazi podataka. Kada se pogledaju planetarne ekološke mape, Srbija izgleda kao prilično čista zemlja… »

Srbija nije potpisala „Končuljski sporazum”

Politika 30.07.2018
Nedavno donošenje Zakona o ratnim memorijalima izazvalo je novu seriju izjava albanskih lidera o takozvanom Končuljskom sporazumu iz 2001. godine. Lider DPA Ragmi Mustafa poručio je da je država Srbija ovim dokumentom, koji albanski lideri zovu… »

Selekcija mladih bogataša

Politika 30.07.2018
Mbape na čelu liste najmlađih i najskupljih :„Sokereks“ procenjuje francuskog fudbalera na 192,3 miliona evra. – Đanluiđi Donaruma jedini golman na listi „najvrednijih 20“ rođenih posle 1. januara 1997. „Sokereks“, britanska firma koja… »

Blokirani računi oko 54.000 preduzeća

Politika 30.07.2018
Odugovlačenjem rešavanja problema, zbog kojih ne obavljaju platni promet preko svojih računa, samo povećavaju obaveze prema poveriocima. Trenutno su u Srbiji blokirani su računi 54.565 preduzeća, u iznosu od gotovo 312 milijardi dinara. Ovi podaci… »

Retko imam vremena za predah, radujem se dolasku u Beograd

Politika 30.07.2018
Naša jedina obaveza jeste da svoju umetnost pokazujemo što više u inostranstvu, ali da imamo i talenat i trening i viziju i muzikalnost, kao i genetiku za umetnost, kaže violinista Stefan Milenković. Mančester, Šibenik, Rab, Hvar, Split… »

Pero zamenili puškom

Politika 30.07.2018
Braća Vladislav i Darko Ribnikar, pokretači „Politike”, stradali su u borbama u Prvom svetskom ratu, i to – dan za danom. „Dva brata Ribnikara prolili su svoju krv kao oficiri za istu stvar za koju su prolili svoj znoj kao novinari.” Ova… »