Balkan arhiva vesti 05.09.2018

Mektić: Ne postoji razlog za prisluškivanje Dodika i Vučića

RTS 05.09.2018
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da ga je šef tajne službe BiH Osmah Mehmedagić uverio da ne postoji razlog zbog kojeg bi OSA prisluškivala predsednika RS i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da je reč o… »

Sarajevo: Sukob policije i demonstranata, ima povređenih (VIDEO)

Vesti online 05.09.2018
U današnjem sukobu policije i bivših boraca Armije BiH u centru Sarajeva tokom protesta povređena su četiri specijalca, a dvojica demobilisanih boraca su uhapšena. Većina bivših boraca se razišla, dok se mali broj vratio ispred zgrade Parlamenta… »

Sari Vidak ukinut pritvor, može u Beograd

Vesti online 05.09.2018
Sari Vidak, koja je proglašena krivom za napad na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, ukinut je pritvor i ona može u Beogradu da čeka pravosnažnu presudu, rekao je danas njen advokat Ranko Šćekić. Sara Vidak je proglašena krivom… »

Suđenje Ratku Mladiću: Isključena trojica sudija

Vesti online 05.09.2018
Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu odlučio je danas da se iz drugostepenog sudskog veća u postupku protiv Ratka Mladića isključe trojica sudija, i to Karmel Ađijus, Liu Daćun i Teodor Meron. Mladićev advokat Miodrag Stojanović rekao… »

Beč podržava ulazak Kosova u Interpol

Telegraf 05.09.2018
Karolin Edštatler je ocenila da je Kosovo važan bezbednosni partner. Zamenik austrijskog ministra unutrašnjih poslova Karolin Edštatler izjavila je u Prištini da Beč podržava kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, navode danas prištinski… »

Banjaluka: Sastanak ministara vanjskih poslova bez Kosova

Slobodna Evropa 05.09.2018
U Banjaluci je počeo neformalni sastanak ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi (SEECP). Domaćin ovog sastanka je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak jer BiH predsjedava ovom regionalnom… »

CG za razlaz s Miloševićem dobila 55 miliona $?

Mondo 05.09.2018
Administracija bivšeg američkog predsednika Bila Klintona pružala je značajnu političku i finansijsku podršku crnogorskoj vlasti, pišu danas crnogorski mediji. Podrška je pružana nakon što se predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo… »

Jens Stoltenberg stigao u Skoplje

Slobodna Evropa 05.09.2018
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg stigao je u Makedoniju u srijedu veče. To je druga posjeta prvog čovjeka Alijanse Skoplju u posljednjih šest mjeseci. Na međunarodnom aerodromu ga je dočekala ministrica odbrane Makedonije Radmila… »

Muškarac pao u nesvest i udario glavom o zid, do dolaska Hitne pomoći iskrvario na smrt

Blic 05.09.2018
U sarajevskoj pekari “Grbavica 2” jutros se odigrala prava drama. Naime, jedan stariji muškarac je pao u nesvest i udario glavom o zid, nakon čega je počeo krvariti. Očevici su u panici zvali Hitnu pomoć, koja je stigla tek nakon 25 minuta, kada… »

Sarajevski ljekari i stomatolozi stupili u štrajk

Al Jazeera 05.09.2018
Sindikat doktora medicine i stomatologa opravdao je svoj čin vladinim nepoštivanjem Kolektivnog ugovora. Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo danas je stupio u štrajk zbog toga što Vlada KS, kako navode, nije ispoštovala odredbe… »