Balkan arhiva vesti 05.09.2018

Šef tajne službe BiH uverava: Ne špijuniramo Vučića i Dodika!

Telegraf 05.09.2018
Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da, kako je naveo, tvrdnje o prisluškivanju ne odgovaraju istini. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je danas da ga je šef tajne službe BiH Osmah Mehmedagić uverio da ne… »

Situacija normalizovana posle sukoba boraca i policije

Studio B 05.09.2018
Situacija u centru Sarajeva je posle sukoba bivših boraca Armije BiH i policije normalizovana, ali su borci najavili da će da nastave sa okupljanjem, s ciljem da nateraju parlament Federacije BiH da odmah usvoji novi zakon koji bi regulisao njihova… »

Sari Vidak ukinut pritvor, može u Beograd

Vesti online 05.09.2018
Sari Vidak, koja je proglašena krivom za napad na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, ukinut je pritvor i ona može u Beogradu da čeka pravosnažnu presudu, rekao je danas njen advokat Ranko Šćekić. Sara Vidak je proglašena krivom… »

Haško tužilaštvo: Odbaciti Šešeljev zahtev za žalbu na pravosnažnu presudu

Slobodna Evropa 05.09.2018
Tužilaštvo međunarodnog suda u Hagu usprotivilo se u sredu zahtevu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da mu se omogući da uloži žalbu na pravosnažnu presudu kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata iz vojvođanskog… »

Vučić razgovarao sa Čepurinom: Ambasador obećao dalju podršku Rusije Srbiji (foto)

Telegraf 05.09.2018
Vučić i Čepurin saglasili su se da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu korist. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, s kojim je… »

Banjaluka: Sastanak ministara vanjskih poslova bez Kosova

Slobodna Evropa 05.09.2018
U Banjaluci je počeo neformalni sastanak ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi (SEECP). Domaćin ovog sastanka je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak jer BiH predsjedava ovom regionalnom… »

"Klinton nagradio Đukanovića za razlaz sa Miloševićem"

B92 05.09.2018
Klintonova administracija finansijski i politički podržavala je crnogorsku vlast nakon razlaza sa MiloševicĚ�em. Administracija američkog predsednika Bila Klintona pružala je značajnu političku i finansijsku podršku crnogorskoj vlasti nakon… »

Šef NATO stigao u Skoplje

B92 05.09.2018
Šef NATO Jens Stoltenberg doputovao je u dvodnevnu posetu Skoplju, tri i po sedmice pre referenduma od čijeg uspeha zavisi članstvo Makedonije u NATO. Na skopskom aerodromu Stoltenberga je dočekala potpredsednica vlade i ministarka odbrane Makedonije… »

Muškarac pao u nesvest i udario glavom o zid, do dolaska Hitne pomoći iskrvario na smrt

Blic 05.09.2018
U sarajevskoj pekari “Grbavica 2” jutros se odigrala prava drama. Naime, jedan stariji muškarac je pao u nesvest i udario glavom o zid, nakon čega je počeo krvariti. Očevici su u panici zvali Hitnu pomoć, koja je stigla tek nakon 25 minuta, kada… »

Sarajevski ljekari i stomatolozi stupili u štrajk

Al Jazeera 05.09.2018
Sindikat doktora medicine i stomatologa opravdao je svoj čin vladinim nepoštivanjem Kolektivnog ugovora. Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo danas je stupio u štrajk zbog toga što Vlada KS, kako navode, nije ispoštovala odredbe… »