Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Vremenska prognoza – 6. septembar

RTS 05.09.2018
Više sunca i porast temperature. Kratkotrajna kiša ili pljusak mogući su ponegde u Banatu, Braničevu, na istoku i jugoistoku zemlje. Temperatura od 23 stepena do 28 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor… »

Spisak poslodavaca koji zapošljavaju "na crno"

Mondo 05.09.2018
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno". Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija Prema tom spisku, prilikom vanrednih… »

Vulin i Bartman: Saradnja Srbije i Ohaja važna za srpsko-američke odnose

Glas Amerike 05.09.2018
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Nacionalne garde Ohaja Mark Bartman saglasili su se na sastanku u sredu da je saradnja Srbije i američke savezne države Ohajo, u okviru Programa državnog partnerstva, jedan od mehanizama koji… »

Konačno: Ako kažete "ne", nema više reklama

B92 05.09.2018
Od 17. septembra građani bi trebalo da budu potpuno zaštićeni od pružanja i naplaćivanja usluga koje nisu zatražili, poput primanja reklamnih mejlova. Tada stupa na snagu Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu. Ovim… »

Srbija popisuje imovinu srpskih firmi u bivšim republikama

Dnevnik 05.09.2018
BEOGRAD: Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju tog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je danas preduzeća i javne ustanove koji su imali… »

Groznica Zapadnog Nila - kako se Beograd bori s komarcima

N1 Info 05.09.2018
U poslednja dva meseca u Srbiji je 25 ljudi umrlo od groznice Zapadnog Nila. Prema poslednjem izveštaju Evropskog centra za prevenciju i kontrolu, u čitavoj Evropskoj uniji, ovog leta, od iste bolesti umrlo je 15 ljudi. Da li se komarci dovoljno… »

Cvetković: Nezakonito mi je ograničena sloboda kretanja

B92 05.09.2018
Novinar Stefan Cvetković izjavio je da je od utorka do jutros 16 puta pokušao da pređe granični prelaz Kaluđerovo na granici sa Rumunijom. Ipak, on tvrdi da mu srpska policija to nije dozvolila, iako mu je sud vratio pasoš. U izjavi agenciji Beta… »

Satelitski snimak šokirao stručnjake: U Srbiji pet miliona nelegalnih objekata, najgore stanje u ovih sedam gradova

Kurir 05.09.2018
BEOGRAD - U Srbiji ima pet miliona nelegalnih objekata, pokazuju najnovije procene Republičkog geodetskog zavoda (RGZ). "Do sada se verovalo da je broj bespravno izgrađenih objekata oko milion i po, a RGZ, zahvaljujući satelitskom snimku Srbije, radi… »

U dubinama Gazivoda neprocenjiva riznica srpske kulture

Politika 05.09.2018
Jezero Gazivode, osim što je od strateškog značaja za opstanak i razvoja Srba na Kosovu i Metohiji i jedna od ključnih tačaka u pregovorima Beograda i Prištine, predstavlja i neprocenjivu riznicu srpske kulturne i istorijske baštine , o čemu se do… »

Držao zmiju u ormaru, umalo platio glavom: Zvečarka ujela čoveka pred sedmogodišnjom ćerkicom, u Kupinovu šok

Blic 05.09.2018
Zmija otrovnica, zvečarka, ujela je čoveka u Kupinovu, koju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom, saznaje portal InfoNet Vojvodina. U kući je živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak… »