Izvor: Blic arhiva vesti 05.09.2018

Priština na rubu: Koha: Kosovo na granici nove političke krize, opozicija najavljuje proteste

Blic 05.09.2018
Kosovo je na granici nove političke krize, pokazao je neuspešni pokušaj održavanja dve odvojene sednice parlamenta u utorak, obe na temu dijaloga sa Beogradom, a njihov nastavak je najavljen za danas u 14 sati, piše "Koha". Nijedna od dve vanredne… »

Nervni agens iz: Sssr-a Isti toksin korišćen u Solsberiju i Ejmsberiju

Blic 04.09.2018
Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCV) potvrdila je da je isti toksin "novičok" upotrebljen u slučajevima u Solsberiju i Ejmsberiju u Engleskoj. U Solsberiju u martu ove godine otrovani su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova… »

Borba za imovinu: Srbija sprema popis svega što su firme posedovale u bivšim republikama, prva adresa Hrvatska

Blic 05.09.2018
Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju tog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je danas preduzeća i javne ustanove koji su imali nepokretnu… »

Kad Putin zove: Upućen poziv Kimu za posetu Rusiji, još nema odgovora

Blic 05.09.2018
Moskva i Pjongjang razgovaraju o mogućnostima posete severnokorejskog lidera Kim Džong Una Rusiji, izjavio je danas savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. "Razgovara se o mogućnosti takve posete, poziv je upućen..., ali datum nije utvrđen, još… »

Tragična priča male Anabele: "Igrala se u dvorištu, tražila mojoj ženi jabuke i otišla... Šokirao sam se kad sam video…

Blic 05.09.2018
Devojčica se juče popodne igrala u mom dvorištu, došla je da bi se sa mojim unučićima igrala na trampolini. Mojoj supruzi je zatražila neko voće da joj da, i ona joj je dala jabuke. Posle toga je otišla... Šokirao sam se kad sam video da pluta… »

Jak zemljotres u Rusiji, ne zna se da li ima žrtava

Blic 05.09.2018
Zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je područje Urala, na 133 kilometra istočno od grada Ufa u Baškortostanu, saopšteno je iz Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra. Potres se dogodio na dubini od deset kilometara, a za… »

Plate u građevini i po 1.000 evra, ali radnika nema

Blic 05.09.2018
Premda građevinski radnici mogu da zarade platu i do 1.000 evra, na gradilištima širom Srbije ih je sve manje jer mahom odlaze na velika, inostrana tržišta gde imaju bolje uslove rada. Tesar u Beogradu može da zaradi oko 900 evra mesečno, kranista… »

Slovenačka policija pokrenula istragu protiv paravojne grupe

Blic 04.09.2018
Slovenačka policija saopštila je danas da je pokrenula istragu nakon što su se na društvenim mrežama pojavili video-snimci i fotografije grupe naoružanih i maskiranih muškaraca, na čelu sa desničarskim bivšim predsedničkim kandidatom… »

Preokret u poslednjem trenutku: Aca Lukas napušta "zvezde Granda", stiže neočekivana zamena

Blic 05.09.2018
Žiri "Zvezda Granda" okupio se danas pred početak snimanja trinaeste sezone, koja počinje sledeće nedelje, a iako se do poslednjeg trenutka mislilo da će i u novoj sezoni sedeti u nepromenjenom sastavu, pevač Aca Lukas ipak napušta takmičenje… »

Dačić: Protivljenje razgraničenju Beograda i Prištine je licimerno

Blic 05.09.2018
Licemerno je to što se pojedine države protive razgraničenju Srbije i Kosova jer je to isključivo pitanje dogovora Beograda i Prištine u koje niko sa strane ne treba da se meša, kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica… »