Izvor: Blic arhiva vesti 05.09.2018

Držao zmiju u ormaru, umalo platio glavom: Zvečarka ujela čoveka pred sedmogodišnjom ćerkicom, u Kupinovu šok

Blic 05.09.2018
Zmija otrovnica, zvečarka, ujela je čoveka u Kupinovu, koju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom, saznaje portal InfoNet Vojvodina. U kući je živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak… »

Rođeni prvi lavići iz epruvete: Ovo će omogućiti opstanak ugroženih vrsta

Blic 05.09.2018
U Rezervatu za proučavanje i očuvanje divljači "Ukutula" u Južnoj Africi pre nedelju dana rođena su prvi lavići čija je majka vantelesno oplođena. Dva mladunčeta, ženka i mužjak, zdravi su, a naučnici Univerziteta u Pretoriji, koji stoje iza… »

AMSS: Bez zastoja na naplatnim stanicama i graničnim prelazima

Blic 05.09.2018
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a samo se na teretnim terminalima beleži čekanje i to na izlazu iz zemlje na Horgošu oko 240 minuta, na Kelebiji 300, Batrovcima oko 300 i na prelazu Šid oko 180 minuta. Saobraćaj se bez većih gužvi… »

Netanijahu: Radimo protiv Irana i "blizu i daleko"

Blic 05.09.2018
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je danas da njegova zemlja radi na "svim područjima, blizu i daleko" protiv Irana. Kako je rekao na sednici vlade, Izrael to radi odlučno kako bi se suprotstavio preciznom oružju koje bi moglo biti… »

Petrič o kosovskom čvoru: "Prvi put u istoriji Balkana, bez krvi"

Blic 05.09.2018
Ideja o razmeni teritorija dolazi upravo iz Srbije i Kosova i zato je treba ozbiljno razmotriti, kaže austrijski diplomata Volfgang Petrič, nekadašnji specijalni opunomoćenik EU za Kosovo i visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH. I intervjuu… »

Saslušan direktor "granda": Satovi koje mu je ukrao Badžin sin vrede 145.000 evra, tužilaštvo traži dokaz

Blic 05.09.2018
Vlasnik Grand produkcije Saša Popović i njegova supruga Suzana svedočili su danas u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu u okviru istrage protiv Vojislava Stojčića, osumnjičenog da je u martu ove godine opljačkao njihovu porodičnu kuću. Saša… »

Nesreća kod Surdulice: Radnik nastradao dok je uvodio kablovsku

Blic 05.09.2018
Zoran Antananasijević, zvani Džis (41) iz Surdulice, nastradao je najverovatnije od strujnog udara, dok je radio na uvođenju kablovske televizije u jednoj porodičnoj kući u selu Binovce kod Surdulice. U policiji poručuju da je uviđaj u toku, a na… »

Profesor Građevinskog fakulteta: "Građevinartvo je ozbiljna struka u koju se meša mnogo diletanata i ima improvizacije na…

Blic 05.09.2018
To što se most sruši najčešće je uzrok nestašica para, napravite ali ne održavate, kaže profesor Građevinskog fakulteta u penziji Aleksandr Cvetanović. On je gostujući u Jutru na Prvoj rekao da je građevinarstvo ozbiljna struka, a da se meša… »

Pismo Skotu i Mogerinijevoj: Zašto u Briselu nema Albanaca koji nisu činili zločine?

Blic 04.09.2018
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metihiji danas je, u pismu američkom ambasadoru u Srbiji Kajlu Skotu i visokoj predstavnici Evropske unije Federiki Mogerini, upitalo zašto na pregovorima u Briselu nema Albanaca koji nisu činili… »

Dani Beograda od 20. oktobra do 1. novembra

Blic 05.09.2018
Beograd će organizovati proslavu povodom 20. oktobra – Dana oslobođenja od nacizma i programi će trajati do 1. novembra, kada će se veličanstveno proslaviti sto godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, izjavio je zamenik… »