Izvor: Studio B arhiva vesti 23.11.2018

Eko kviz

Studio B 23.11.2018
Pod sloganom ,,Prljavo ili čisto, nije isto’’, Gradska čistoća organizovala je petu sezonu Eko kviza u kome su se takmičili učenici osnovnih škola u znanju o zaštiti i očuvanju naše okoline. Cilj ovog takmičenja je podizanje nivoa svesti… »

Večeras vanredna sednica Kriznog štaba

Studio B 23.11.2018
U Kosovskoj Mitrovici večeras će biti održana vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Sednica je, kako je ranije najavljeno, zakazana za 20 sati. Biće analizirana političko-bezbednosna situacija na severu Kosova… »

Na tehničkom institutu ubijen jedan student,11 ranjenih

Studio B 23.11.2018
Naoružani muškarac ubio je danas jednog studenta i ranio 11 osoba na tehničkom institutu u jugozapadnoj provinciji Junan, saopštile su kineske vlasti. Vlada grada Aning je saopštila na Veibu, kineskoj verziji Tvitera da je 20-godišnji muškarac koji… »

Kina: STO je u „dubokoj krizi“, treba da utvrdi prioritete

Studio B 23.11.2018
Kina je ocenila danas da je Svetska trgovinska organizacija (STO) u „dubokoj krizi“ i pozvala to međunarodno telo da popuni „rupe“ u pravilima i koriguje prakse država članica koje štete globalnom trgovinskom sistemu. Kineski ministar spoljnih… »

Express:Tači u tišini prati događaje na severu Kosova

Studio B 23.11.2018
Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, današnjih protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio, što, kako navode… »

Srbija će se više uključivati u multilateralne projekte

Studio B 23.11.2018
U organizaciji Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, danas je u Beogradu održan sastanak ministara kulture zemalja članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju – BSEK (Black Sea Economic Cooperation – BSEC), kojim je… »

Hodl pušten iz bolnice posle srčanog udara

Studio B 23.11.2018
Nekadašnji fudbalski reprezentativac I selektor Engleske Glen Hodl, koji je pretrpeo srčani udar, napustio je danas bolnicu u Londonu, prenosi BBC. Hodl se 27. oktobra srušio tokom TV emisije u studiju jedne televizijske kuće u Londonu i to na svoj… »

Nemačka kreće sa zatvaranjem elektrana na ugalj od 2022.

Studio B 23.11.2018
Nemačka će započeti zatvaranje elektrana na ugalj na zapadu zemlje, objavio je danas časopis Špigl, pozivajući se na interni dokument vladine komisije za ugalj, koja trenutno procenjuje strategiju za izlazak zemlje iz energije na ugalj. Većina… »

Uslovi za lečenje bolji, ali stigma zbog HIV-a ostaje

Studio B 23.11.2018
U Srbiji prema procenama ima 3.500 ljudi koji imaju HIV ili AIDS, ali trećina njih ne zna da je inficirana, jer nema nikakve manifestacije, upozorili su danas predstavnici Unije organizacija koje se bave zaštitom osoba sa HIV/AIDS-om. „Prošle godine… »

Šta je specijalna jedinica Fit koja je upala na sever Kosova?

Studio B 23.11.2018
U upadu na sever Kosova i hapšenju četvorice Srba osim jedinica ROSU učestvovala je i najelitnija jedinica kosovskih snaga FIT, čiji podaci su strogo čuvana tajna prištinskih vlasti. (AP Photo/Bojan Slavkovic)Tanjug List Blic prenosi da je ovo tim… »