Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.01.2019

Kriza u Venecueli: Maduro prekinuo diplomatske odnose sa Sjedinjenim Državama

Južne vesti 24.01.2019
EPA Tens of thousands of people have been demonstrating against President Maduro Lider Venecuele Nikolas Maduro prekinuo je odnose sa SAD-om nakon što je Tramp priznao lidera opozicije Huana Guaida kao privremenog predsednika. Maduro je američkim… »

Pomor konja u Australiji: Divlje životinje stradale usled suše

Južne vesti 24.01.2019
RALPH TURNER Konji su stradali usled ekstremnih temperatura Ekstremni toplotni talas u Australiji usmrtio je više od 90 divljih konja, saopštili su zvaničnici. Stradale životinje pronađene su u koritu presahle reke u blizni Alis Springsa prošle… »

Davos 2019: Kako večera u mraku može da vam otvori oči

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Na večeri u mraku nije bilo ni sveća Možda je čudno i previše intimno da nekome stavite obe ruke na ramena samo nekoliko minuta pošto ste ga upoznali. Ali, na „večeri u mraku" u Davosu, mi nemamo izbora. Moramo da se držimo našeg… »

Oskar 2019: Pet rediteljki koje su izostavljene iz nominacija za najbolju režiju

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Nema žena među nominovanima Nominacije za nagradu Oskar objavljene su u utorak i filmovi sa ženama u glavnim ulogama su dobro prošli. U oba ovogodišnja filma sa najvećim brojem nominacija - Roma i Omiljeni - žene imaju ključno mesto… »

Duplo jeftinija članarina za učenike i studente u leskovačkoj Biblioteci

Južne vesti 24.01.2019
Povodom obeležavanja slave svih učenika - Svetog Save, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu u narednim danima nove članove upisivaće po povoljnijoj ceni. Svetosavski popust, kako kažu, trajaće od 24. do 28. januara. U toku ovih… »

Koja to hrana produžava život: Šta da jedemo i koliko

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Da li nešto iz vaše fioke može da vam produži život Ako bih vam ponudio superhranu koja bi vam omogućila da živite duže, da li biste bili zainteresovani? Ona bi mogla da smanji mogućnost za srčani udar, kao i za doživotne bolesti… »

Novak Đoković: Zbog sećanja na rat finasira studiju o detinjstvu

Južne vesti 24.01.2019
BBC Novak Đoković podržava projekte koji poboljšavaju obrazovanje Novak Đoković trenutno se takmiči na Otvorenom prvenstvu Australije. Ali legenda svetskog tenisa ima i druge ciljeve koji nemaju veze sa sportom, već sa njegovim detinjstvom… »

Metoda čišćenja Mari Kondo ima poklonike i u Srbiji

Južne vesti 24.01.2019
Gary Gershoff/Getty Images Reklame su nas učile da kupujemo nove i moderne stvari, ali odjednom se trend preokreno - sve što smo skupljali godinama, treba da bacimo, ako nas ne čini srećnim. Iako je knjigu o metodi čišćenja kuće objavila 2014… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images/Reuters I Grci i Mkaedonci izašli su na ulice protestujući zbog promene imena Makedonije Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda… »

Iz šina ispala dizalica koja je trebalo da ukloni cisterne sa amonijakom

Južne vesti 24.01.2019
Dizalica koja je stigla u selo Jasenovik kraj Niša kako bi posle 5 dana sklonila cisterne sa amonijakom, ispala je iz šina. Meštani su i dalje u selu i čekaju evakuaciju. Ni pet dana od incidenta nadležni ne odgovaraju na pitanja novinara o tome šta… »