Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.01.2019

Nakon poraza u Kruševcu, odbojkaši Niša dočekuju Loznicu

Južne vesti 24.01.2019
Poraz od Napretka u Kruševcu, nakon 13 vezanih trijumfa, odbojkašima Niša služi kao opomena da nema opuštanja, smatra trener Mario Majcan. U petak, 25. januara Nišlije dočekuju poslednjeplasiranu Loznicu i pokušaće da se vrate na pobednički… »

Tumačenje podataka najveća "boljka" domaće statistike

Južne vesti 24.01.2019
Iako bi otvaranje poglavlja o statistici u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji trebalo da poboljša efikasnost i domete ovog polja u Srbiji, kako smatra Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja, postoji i ono što ne može da reši… »

Uhapšen mladić koji je preteći nožem od taksiste uzeo novac

Južne vesti 24.01.2019
Zbog sumnje da je u okolini Niša oduzeo novac od taksiste uz pretnju nožem, uhapšen je 25-godišnjak. Taksista nije povređen, a mladiću se na teret stavlja krivično delo razbojništvo. Kako saopštavaju iz niške policije, sumnja se da je mladić D… »

Završnica jubilarnog Svetosavskog turnira u odbojci u hali “Čair”

Južne vesti 24.01.2019
Učenici i učenice niških škola nadmetaće se u nedelju, 27. januara u hali “Čair” u okviru jubilarnog 25. Svetosavskog turnira u odbojci. Kako se timovi nadmeću već mesec i po dana, u nedelju će se voditi borbe za medalje, a organizatori… »

Gejmeri se i ove godine u Nišu takmiče u kreiranju video-igara

Južne vesti 24.01.2019
Timovi će imati dva dana da naprave najbolju video-igru i takmiče se u Nišu sa najboljim gejmerima iz celog sveta, najavljuju organizatori, a ovogodišnji "Global Game Jam" se održava na Univerzitetu Metropolitan, od 25. do 27. januara. Tema… »

Da li je privatnim automobilima stvarno odzvonilo?

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images Pre nekoliko meseci napisao sam ludo optimističan članak o tome kako smo verovatno kupili svoja poslednja kola. Bio je zasnovan na analizi koja sugeriše da bi konvergencija električnih vozila i mreža za naručivanje vožnji u stilu… »