Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.01.2019

Sutra počinje evakuacija meštana i životinja iz Jasenovika

Južne vesti 24.01.2019
Zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom koje već pet dana stoje pored pruge u selu Jasenovik kraj Niša, svi meštani i životinje će u petak 25. januara i sutradan morati da odu iz sela, a evakuacija počinje u 7 sati. Meštani kažu da su nezadovoljni… »

Danas protesti u Nišu, Vranju i Žitorađi

Južne vesti 24.01.2019
Od 18 sati će se, kao i prethodna dva petka Nišlije okupiti u centru grada, a prvi put su na protest pozvani i Vranjanci, u isto vreme kada i Nišlije, kod Gradske apoteke. Za sat vremena ranije najavljen je i protest u Žitorađi. Nišlije nisu… »

Direktorka niškog Zavoda za transfuziju krvi o trošku dobavljača stigla i do Brodveja

Južne vesti 24.01.2019
Nakon što su neki od dobavljača, koji imaju povlašćen tretman na tenderima Zavoda za transfuziju krvi, v. d. direktorki ove ustanove Vesni Knežević, platili put u Oman, sada je na isti način, kako piše Pištaljka, direktorka stigla i do Njujorka i… »

Oglasili se nadležni: Zagađenje vazduha isto kao ranije

Južne vesti 24.01.2019
Glavni izvori štetnih PM čestica u Nišu su auspusi i dimnjaci, i te čestice uvek su povećane u zimskim mesecima loženja, kaže direktor Instituta za javno zdravlje Miodrag Stojanović. Za smanjenje aero-zagađenja, što je dugotrajan proces… »

Na protestima u Kuršumliji najavljena blokada Merdara

Južne vesti 24.01.2019
Manje od 7 dana je ostalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić odgovore na ranije upućene zahteve nezadovoljnih građana Kuršumlije koji od 28. decembra organizuju proteste u ovom gradu. Ukoliko odgovori izostanu… »

I večeras protesti u Kuršumliji, poslednji pre najavljene blokade Merdara

Južne vesti 24.01.2019
Na večerašnjem protestu koji je zakazan za 18 sati u centru grada, okupljeni će još jednom uputiti javni apel nadležnima da reaguju, da reše probleme pre radikalizacije protesta. Ukoliko do narednog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne… »

U Nišu reprogram duga za komunalije: Otpis kamate i za plaćanje na rate

Južne vesti 24.01.2019
Građani kojima su se nagomilali dugovi za komunalije imaće od početka marta do kraja aprila mogućnost da sklope ugovor o reprogramu dugova i da račune Objedinjene naplate plaćaju na rate. Direktorka preduzeća koje naplaćuje račune Jelena… »

Domu u Kulini doniran aparat za laboratoriju i krevet za kupanje

Južne vesti 24.01.2019
Za analize krvi i urina osoba smeštenih u Domu u Kulini, koje osim teškog stepena ometenosti u razvoju imaju i druge teške zdravstvene probleme, sada laboratorija ove ustanove neće koristiti prevaziđeni aparat, niti ručno prati epruvete, a korisnici… »

“Ne damo aerodrom”: Ulaganja u nišku vazdušnu luku još se nisu desila

Južne vesti 24.01.2019
Iako su sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” poručili da su ulaganja države u nišku vazdušnu luku od kada je preuzela upravljanje veća od 250 miliona dinara, iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” pojašnjavaju da se ta ulaganja uopšte… »

"Tržnica" uzima 25 miliona iz gradske kase zbog dugova i viška zaposlenih

Južne vesti 24.01.2019
Čak 72 % od budžeta Tržnice ode na plate 195 radnika, zbog čega je ovo preduzeće potpuno neekonomično, kazao je direktor Goran Đorđević. Uprkos višku zaposlenih, ali i milionskim dugovanjima preduzeća koje se bavi pijačnim uslugama u Nišu… »