Izvor: Vesti online arhiva vesti 24.01.2019

"Iznenadili biste se kakve ideje imamo": Priština najvljuje nove mere prema Srbiji

Vesti online 24.01.2019
Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj upozorio je da bi Priština Beogradu mogla da uvede recipročne mere i na drugim poljima ako, kako je rekao, "Srbija nastavi da povređuje teritorijalni integritet Kosova", prenose prištinski mediji. U tom… »

Putin podržao Madura

Vesti online 24.01.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom,saopštila je pres-služba Kremlja. Putin je izrazio svoju podršku legitimnim vlastima Venecuele u uslovima spolja isprovociranog zaoštravanja… »

Junker: Sopstvenu kuću da dovedemo u red

Vesti online 24.01.2019
"Mir nije neizbežan, a rat nije nezamisliv i aktulelno oživljavanje nacionalizma u Evropi trebalo bi da upali 'zvona na uzbunu širom kontinenta'", poručuje predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Junker veruje da je dužnost prema prošlim… »

"Maj kantriz, Srbija": Molimo Dubravku Filipovski da više nikad ne priča na engleskom (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
Poslanica Srpske napredne stranke Dubravka Filipovski održala je u Savetu Evrope istorijski govor o slobodi medija koji će ostati upamćen kao još jedna urnebesna demonstracija "tarzanskog engleskog". Međutim, ne bismo smeli da dozvolimo da od njenog… »

Proizvođači sokova jeftinije do kvalitetnih sirovina

Vesti online 24.01.2019
Proizvođači voćnih sokova i uvoznici sirovina plaćaju za oko pet odsto manju carinu za koncentrisani sok od pomorandže. Zahvaljujući uspešnoj inicijativi Privredne komore Srbije, uvozna dažbina smanjena je sa 20 na 15,2 odsto, a procenjuje se da… »

Monako suspendovao Anrija

Vesti online 24.01.2019
Fudbalski klub Monako suspendovao je trenera Tjerija Anrija do daljeg, odnosno donošenja konačne odluke o njegovoj sudbini na klupi kluba. Odluka o suspenziji Anrija stupila je momentalno na snagu, a njegov pomoćnik Frank Pasi predvodiće ekipu do… »

Federaciji BiH preti kolaps: Kako bez budžeta?

Vesti online 24.01.2019
Federacija BiH mogla bi da se nađe u finansijskom kolapsu ukoliko do 31. januara ne dobije budžet za ovu godinu. Naime, ukoliko se do tog datuma ne nađe rešenje, skoro 500.000 penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici… »

Prošireni kapaciteti Centra za transplantaciju organa KCS

Vesti online 24.01.2019
Centar za transplantaciju Kliničkog centra Srbije proširen je novim Odeljenjem za transplantaciju bubrega, koje je danas obišao dražavni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko. On je rekao da Ministarstvo zdravlja poseban akcenat stavlja na… »

Mesi ponovo među "Gaučosima"

Vesti online 24.01.2019
Najbolji argentinski fudbaler se vraća u nacionalni sastav posle devetomesečne pauze. Nezadovoljstvo plasmanom na Mundijalu u Rusiji, eliminacija u osmini finala od šampiona Francuske (4:3), izbor selektora i stil igre udaljili su Mesija, po njegovoj… »

Haos zbog snega i u Hrvatskoj i BiH

Vesti online 24.01.2019
U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH. Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim predelima, mestimično… »