Svet arhiva vesti 24.01.2019

Ko je čovek koji je Venecuelu stavio u centar pažnje svetske javnosti

Politika 24.01.2019
KARAKAS – Dva predsednika, jedna država – tako danas izgleda Venecuela, nakon što se donedavno malo poznati lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika i direktno izazvao Nikolasa Madura, koji mu ne ustupa vlast. Uspon Gvaida… »

Zaoštravanje: Američka ambasada dobila iz Vašingtona nalog da ne napušta Venecuelu! Rusija predviđa katastrofalan…

Pravda 24.01.2019
Vašington je odlučio da obojenu revoluciju, koju već mesecima izvodi u Venecueli, ne ostavi bez „štaba revolucije“. Iako je legalni predsednik te zemlje Nikolas Maduro objavio da raskida diplomatske odnose sada i naložio američkim diplomatama da… »

Situacija u Venecueli stvorila podele na međunarodnoj sceni

Politika 24.01.2019
KARAKAS – Nakon što se predsednik parlamenta Venecuele, jedine institucije pod kontrolom opozicije u zemlji, na protestima proglasio „prelaznim predsednikom” te države, a američki predsednik Donald Tramp ga priznao kao zakonitog predsednika… »

Pomor divljih konja zbog ekstremno visokih temperatura u Australiji

Danas 24.01.2019
Talas ekstremnih vrućina već više od sedam dana hara Australijom. Najviše dnevne temperature danima dostižu gotovo 50 stepeni Celzijusa, a svakim danom dolazi do velikog izumiranja životinja. Ekstremne temperature i suša doveli su i do masovnog… »

Odustao: Posle sukoba sa Pelosi, Tramp odlaže govor o stanju nacije

Blic 24.01.2019
Američki predsednik Donald Tramp kaže da će, ipak, odložiti govor o stanju nacije dok se ne okonča delimična blokada vlade. Tramp je prethodno, pošto mu je onemogućeno da održi govor o stanju nacije u Kongresu, najavio da će prirediti… »

Bivši predsednik Ukrajine osuđen za izdaju zemlje

Politika 24.01.2019
MINSK – Sud u Kijevu proglasio je bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča krivim za izdaju. Njemu se sudilo po više tačaka u odsustvu, jer se nalazi u Rusiji, prenosi Tanjug. Janukovič je pobegao iz Ukrajine 2014. godine kada su se… »

Bliski susret aviona iznad Baltika

RTS 24.01.2019
Nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je ruski avion presreo švedski izviđački avion iznad Baltičkog mora, oglasila se i švedska vojska navodeći da je ruski izviđački avion u pratnji dva ruska borbena aviona nakratko povredio… »

Bivši škotski lider optužen za pokušaj silovanja

N1 Info 24.01.2019
Bivši škotski lider i jedan od najpoznatijih političara tog dela Velike Britanije Aleks Salmond pojavio se na sudu zbog optužbi za pokušaj silovanja i seksualni napad. Salmond je uhapšen zbog 14 tačaka optužnice, među kojima je devet za seksualni… »

Rusija upozorava SAD: Štitićemo suverenitet Venecuele! Američka vojna intervencija biće katastrofa!

Kurir 24.01.2019
Rusija upozorava Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u krizu u Venecueli jer bi to moglo da ima katastrofalne posledice, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. "Upozoravamo (Sjedinjene Američke Države da se vojno ne… »

Bes zbog imena makedonije: Grčke demonstrante na Akropolju čeka policija

Večernje novosti 24.01.2019
Četvorodnevna debata u parlamentu bi trebalo da se završi večeras, glasanjem kojim bi se priveli kraju planovi da grčki sused promeni ime u Severna Makedonija i tako otvori sebi put u NATO. Oko 1.500 policajaca raspoređeno je u Atini pred najavljene… »