Izvor: N1 Info arhiva vesti 30.01.2019

Petoro umrlo od virusa gripa u Crnoj Gori

N1 Info 30.01.2019
Tokom prethodne sedmice u Crnoj Gori je pet osoba preminulo od virusa gripe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Kako se navodi u izveštaju, među njima je i dvogodišnji dečak. Preminula su i dva muškarca jedan star 82 godine, a drugi 83… »

Pelikansi bolji od Hardena, SAS uz zvuk sirene od Sansa

N1 Info 30.01.2019
U noći između utorka i srede, Nju Orleans je slavio na gostovanju Hjustonu dok su San Antonio Sparsi kod kuće bili bolji od Finiksa. The @PelicansNBAsurvive and defeat the Rockets in Houston! #DoItBig| #PlayersOnly pic.twitter.com/SQDPfei5H3 Nju… »

Vlada usvojila plan za promenu imena u Severna Makedonija

N1 Info 30.01.2019
Vlada Makedonije usvojila je plan za primenu obaveza iz Dogovora iz Prespe, kojim je predviđeno da ime države formalno bude promenjeno u Severna Makedonija sedam dana nakon što Grčka ratifikuje Protokol za pristupanje NATO. Prema tom planu, nadležna… »

Vlada Crne Gore odustala od kažnjavanja za neustajanje na himnu

N1 Info 30.01.2019
Crnogorska Vlada odustala je, za sada, od odredbe da građani koji ne budu ustali prilikom intoniranja himne plate kaznu do 2.000 evra. Zakonodavni odbor je juče podržao predlog izmena i dopuna Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti u kome nema… »

Parlament Makedonije izglasao poverenje Dimitrovu

N1 Info 30.01.2019
Parlament Makedonije nije prihvatio interpelaciju protiv ministra spoljnih poslova Nikolu Dimitrova koju je podnela najveća opoziciona partija VMRO DPMNE. Za izglasavanje nepoverenja Dimitrovu glasalo je u utorak uveče 20 poslanika VMRO DPMNE, dok je… »

DPK protiv ideje o razmeni teritorija i međunarodne konferencije o Kosovu

N1 Info 30.01.2019
Demokratska partija Kosova (DPK) usprotivila se predlogu svog bivšeg lidera i predsednika Kosova Hašima Tačija o razmeni teritorija sa Srbijom, ali i ideji premijera Ramuša Haradinaja o održavanju Međunarodne konferencije o Kosovu. DPK je u… »

Šest žrtava ledenog nevremena u SAD, temperatura se spustila na -37

N1 Info 30.01.2019
Najmanje šest osoba je umrlo od posledica polarnog vrtloga koji je zahvatio nekoliko američkih saveznih država, a ledeni talas je u Čikagu i Severnoj Dakoti spustio temperaturu na -30 i -37 stepeni Celzijusa, dok je zbog vetra takozvani subjektivni… »

Uhapšen zbog šverca više od 1,2 tone mesa i 120 kilograma eurokrema

N1 Info 30.01.2019
Novopazarska policija uhapsila je S.M. (37) iz tog grada zbog sumnje da je pokušao da prošvercuje više od 1,2 tone mesa i 120 kilograma eurokrema, čija je vrednost procenjena na oko 400.000 dinara, saopšteno je. Navodi se da su policajci jutros… »

Kuburović: Srbija spremna da omogući pristup arhivi Haškog tribunala

N1 Info 30.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa sekretarom Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Olufemijem Elijasom o formiranju Informacionog centra u Beogradu, koji bi omogućio pristup arhivi Haškog tribunala, saopšteno je iz… »

Jovanović: SPS nije za vanredne izbore, ako budu raspisani učestvovaće u procesu

N1 Info 30.01.2019
Zamenik šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Neđo Jovanović ponovio je stav socijalista da izbori treba da budu redovni, ali je istakao da će, ukoliko budu raspisani vanredni, učestvovati u tom procesu i program stranke… »