Izvor: N1 Info arhiva vesti 30.01.2019

Napravite plan za uspešnu IT karijeru u samo 4 koraka

N1 Info 30.01.2019
Ako ste i dalje bez posla ili niste zadovoljni trenutnim radnim mestom, vreme je da konačno preduzmete konkretne korake i sreću potražite tamo gde su je mnogi već pronašli – u IT sektoru. Želja za boljim poslom, na kome ćete odlično zarađivati… »

Jurić na kritike o doživotnoj kazni: Ne uskraćuje se nada zatvorenicima

N1 Info 30.01.2019
Drastično povećanje minimalnih i maksimalnih zatvorskih kazni, uvođenje doživotne robije, ograničen rok za završetak sudskih postupaka, samo su neke od mera koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Takve najave naišle su na krituke… »

Stoltenberg pozvao Rusiju da poštuje sporazum o raketama iz doba hladnog rata

N1 Info 30.01.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju da poštuje sporazum o raketama srednjeg dometa iz vremena hladnog rata, navodeći da su ruske rakete nuklearno sposobne i da mogu da stignu do evropskih gradova. Jens Stoltenberg je rekao u… »

Hamletovske dileme opozicije - bojkotovanje Skupštine ili ostanak u klupama

N1 Info 30.01.2019
Pošto je deo opozicije bojkotovao posebnu sednicu Skupštine Srbije u ponedeljak, postavlja se pitanje šta dalje. Opozicione stranke nisu potpuno jedinstvene. U Savezu za Srbiju kažu da će svaka članica o bojkotu parlamenta odlučivati sama. Izvor… »

Sindikat obrazovanja traži rešavanje problema povišica u predškolskim ustanovama

N1 Info 30.01.2019
Sindikat obrazovanja Srbije pozvao je predstavnike državnih organa i lokalnih samouprava da hitno reše problem sa povećanjem zarada zaposlenih u predškolskim ustanovama jer će, kako je navedeno, u protivnom sindikati biti prinuđeni na sve oblike… »

Nemačkim investitorima u Srbiji potrebno da se radnici dokvalifikuju

N1 Info 30.01.2019
Nemačkim investitorima koje žele da otvore firme u Srbiji potrebna je radna snaga koja mora da se dokvalifikuje, pa će taj problem verovatno doći na dnevni red Vlade Srbije, rekao je izvršni član Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore… »

Izdavanje i produžetak vozačkih dozvola od juna elektronskim putem

N1 Info 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović najavio je da će do juna biti omogućeno izdavanje i produžetak vozačkih dozvola elektronskim putem, te da će građanima te isprave stizati na adresu. Stefanović je novinarima rekao da će tako… »

Konte: Postignut dogovor o raspodeli migranata iz broda Si voč

N1 Info 30.01.2019
Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da je postignut dogovor sa šest evropskih zemalja o raspodeli 47 migranata iz broda Si voč 3 (Sea Watch), koji će narednih sati stići u Italiju. "Luksemburg se priključio spisku prijateljskih zemalja koje… »

Policija u Nemačkoj uhapsila trojicu Iračana pod sumnjom da su pripremali napad

N1 Info 30.01.2019
Policija u Nemačkoj uhapsila je trojicu Iračana pod sumnjom da su pripremali džihadistički napad, saopštilo je federalno tužilaštvo. Dvojica uhapšenih imaju po 23 godine, a treći 36. Oni su planirali napad u kojem bi koristili eksploziv… »

Felipe Šesti u Iraku, prva poseta španskog kralja u poslednjih 40 godina

N1 Info 30.01.2019
Španski kralj Felipe Šesti stigao je u Irak, što je prva poseta jednog španskog monarha toj zemlji u poslednje četiri decenije, saopštili su diplomatski izvori. Felipe će se tokom posete sastati sa španskim specijalnim jedinicama raspoređenim u… »