Izvor: N1 Info arhiva vesti 30.01.2019

Maduro spreman na pregovore sa opozicijom, ali ne i za predsedničke izbore

N1 Info 30.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izrazio je spremnost da pregovora sa opozicijom koja je danas pozvala na proteste širom zemlje i dodao da je takođe spreman za prevremene parlamentarne izbore, ali ne i za predsedničke izbore, prenela je ruska… »

SAD počele da vraćaju migrante u Meksiko

N1 Info 30.01.2019
SAD su saopštile da su počele da vraćaju u Meksiko migrante koji su tražili azil dok njihove zahteve ne obradi Ministarstvo pravde. "SAD su od danas počele da primenjuju Protokole o zaštiti migranata (...) To je odgovor na krizu oko ilegalnih… »

Počeli trgovinski pregovori SAD i Kine

N1 Info 30.01.2019
SAD i Kina su u Beloj kući nastavili osetljive trgovinske pregovore ne bi li pronašli trajni kompromis kojim bi se premostile razlike. Kinesku delegaciju predvodi vicepremijer Liu He, koji će se sutra sastati s predsednikom SAD Donaldom trampom… »

Đurić: Rajska banja donosi posao stanovnicima severa Kosova

N1 Info 30.01.2019
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će u banjsko-lečilišnom kompleksu "Rajska banja" u Banjskoj kod Zvečana posao naći stanovnici opština na severu Kosova i da će se tu lečiti ne samo ljudi iz Srbije, nego… »

U Strazburu se čuva najstarije vino na svetu

N1 Info 30.01.2019
U podrumu starog zdanja bolnice u Strazburu nalazi se najstarije vino na svetu čuvano u drvenim bačvama, preneo je radio Frans ble (France Bleu). U pitanju je alzaško belo vino iz 1472. godine, naveo je radio dodajući da su naučnici iz Burgonje i… »

Tomić: Imali kontrolu utakmice do 38. minuta, a onda...

N1 Info 30.01.2019
Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić objasnio je razloge poraza svog tima na gostovanju Limožu u 5. kolu Evrokupa, koji je ujedno značio i gubitak mogućnosti za plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Limož je protiv Crvene zvezde slavio… »

Izraelski policajci ubili Palestinku, nožem napala pripadnike snaga bezbednosti

N1 Info 30.01.2019
Izraelski policajci ubili su jednu Palestinku koja je pokušala nožem da napade pripadnika snaga bezbednosti. Policajci su otvorili vatru na ženu pošto je pokušsala napad. Palestinski zdravstveni zvaničnici potvrdili su njenu smrt. Kako je saopšila… »

SDA nezadovoljna radom OHR-a i PIC-a u BiH

N1 Info 30.01.2019
Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je da pasivnost i neodlučnost Kancelarije visokog predstavnika (OHR) i Saveta za primenu mira (PIC) u BiH otvara prostor za, kako je ocenjeno, novi zamah separatističkim i antidejtonskim aktivnostima koje mogu… »

Uhapšen zbog marihuane i kanabisa

N1 Info 30.01.2019
Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа u Nišu uhаpsili su muškarca od 55 godina pošto su kod njega u ručnoj torbici, pronаšli pаket sа 224 grаmа mаrihuаne, а u njegovom stаnu bočicu sа 10 mililitаrа tečnosti nаlik nа ulje… »

Piter Džekson snima novi dokumentarac o Bitlsima sa dosad neprikazanim snimcima

N1 Info 30.01.2019
Reditelj Piter Džekson priprema novi dokumentarac sa do sada neprikazanim snimcima Bitlsa u studiju. Poznati reditelj "Gospodara prstenova" rekao je danas da će dokumentarac biti zasnovan na oko 55 sati filmske trake na kojoj je snimljen bend kako radi… »