Društvo arhiva vesti 13.02.2019

AMSS: Putevi prohodni, a kolovozi suvi

Blic 13.02.2019
Vreme bez padavina večeras omogućava dobru prohodnost puteva u nižim predelima, kao i dobru vidljivost i uglavnom suve kolovoze, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na putevima u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, na području Nove… »

Netanijahu potvrdio udar na Siriju

Politika 13.02.2019
JERUSALIM – Premijer Izraela Benjamin Netanijahu potvrdio je da je Izrael izveo vojni udar na sirijski deo Golanske visoravni u ponedeljak i time nastavio da odstupa od ranije izraelske politike neizjašnjavanja o aktivnostima u toj susednoj zemlji… »

Japan: Bračnom paru ukradeno 400 godina staro bonsai drvo

Danas 13.02.2019
Bračni par iz Japana uputio je lopovima, koji su iz njihove bašte blizu Tokija ukrali sedam bonsai biljaka, molbu da vode računa o njihovoj „deci“ uz uputstvo za negu ovih bonsaija. „Nema reči koje mogu da opišu kako se osećamo. Bile su nam… »

NUNS osudio pretnje dopisniku VOA Budimiru Ničiću

Glas Amerike 13.02.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je uvredljive i nergumentovane optužbe koje su novinaru Budimiru Ničiću upućene na društvenoj mreži Fejsbuk. Ispod teksta "Neprijatnost ili šala" koji je GracanicaOnline.info postavila na svom Fejsbuk… »

Studenti medicine pregledaće ljude u zabačenim selima Srbije

Nova ekonomija 13.02.2019
Stanovništvo u najzabačenijim ruralnim opštinama i selima Srbije obilaziće studenti završnih godina medicine i obavljaće preventivne zdravstvene preglede građana. Ministarstvo zdravlja pružiće neophodnu podršku ovom projektu, dogovoreno je na… »

Istraživanje: Stopa kriminaliteta nije smanjena, najčešća kazna je šest meseci zatvora

Radio 021 13.02.2019
Od ukupnog broja osuđenih lica u Srbiji u periodu od 2015. do 2017. godine deset odsto osuđeno je alternativnom krivičnom sankcijom i merom, s tim da je najčešće izricana alternativna sankcija kućni zatvor, pokazalo je istraživanje Mreže odbora… »

Štab za vanredne situacije u pripravnosti zbog mogućih poplava

Dnevnik 13.02.2019
BEOGRAD: Republički štab za vanredne situacije naložio je danas preduzimanje svih neophodnih preventivnih i operativnih mera kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje mogu da nastanu usled topljenja snega, dok je povodom gripa preporučena… »

Presuda u korist Verana Matića i Brankice Stanković

B92 13.02.2019
Vrhovni kasacioni sud presudio je u korist nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika B92 Verana Matića i autorke emisije Insajder Brankice Stanković. Oni su bili tuženi zbog informacije objavljene u toj emisiji, a sud je pokazao da "poštuje interes… »

Italijanski grad plaća građanima da voze bicikle

Radio 021 13.02.2019
Grad Bari prvi je u Italiji koji će plaćati građanima da biciklom dolaze na posao, objavio je list Local. Gradonačelnik Barija Antonio Dekaro planira da "udvostruči broj bicikala u gradu ove godine" i u tu svrhu pokrenuće pilot-projekat koji će… »

Alarmantni podaci: Ubijamo prirodu i krajnje je vreme da nešto uradimo tim povodom Šta je potrebno? Šta se dešava?

Radio 021 13.02.2019
Stručnjaci upozoravaju da polako ostajemo bez prilike da se izvučemo iz potencijalne prirodne katastrofe. Getty Images I ovako ljudi menjaju svet Političari ne shvataju ozbiljnost ekološke krize sa kojom se Zemlja suočava. Prema istraživanju… »