Izvor: Novi magazin arhiva vesti 13.02.2019

Olenik: Krajem meseca novi pokret sa zalaganjem za Srbiju na zapadu

Novi magazin 13.02.2019
Kandidat na nedavno održanim izborima za predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik najavio je da će zajedno sa kolegama iz te organizacije, nezadovoljnih izborom Sergeja Trifunovića na predsednika PSG, formirati novi pokret čija… »

Uhapšen zbog prijetnju Đukanoviću na fejsbuku

Novi magazin 13.02.2019
Andrijevčanin Žarko Pajović (49) uhapšen je zbog preteće poruke koju je uputio predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopšteno je iz Uprave policije. Pajović je na društvenoj mreži Fejsbuk sinoć objavio fotografiju Đukanovića uz, kako je… »

Netanjahu potvrdio udar na Siriju

Novi magazin 13.02.2019
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je da je Izrael izveo vojni udar na sirijski deo Golanske visoravni u ponedeljak i time nastavio da odstupa od ranije izraelske politike neizjašnjavanja o aktivnostima u toj susednoj zemlji. "Mi sve vreme… »

Ambasada SAD: Sporazum o izručenju unaprediće brobu protiv međunarodnog kriminala

Novi magazin 13.02.2019
Ambasada Sjedinjenih američkih država (SAD) saopštila je danas da je Ugovor sa Srbijom o izručenju ažuriran u odnosu na ugovor iz 1901. i unapređen kako bi omogućio Srbiji i SAD bolju borbu protiv međunarodnog kriminala, uključujući i terorizam… »

Skoplje i Atina obevestili UN da je rešen spor oko imena Makedonija

Novi magazin 13.02.2019
Vlade u Skoplju i Atini obavestile su generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da je stupio na snagu Prespanski dogovor, čime je okončan dugogodišnji spor oko imena Makedonije. U ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije rečeno je da je… »

Ljimaj: Platforma za dijalog sa Srbijom uskoro će biti predata liderima institucija Kosova

Novi magazin 13.02.2019
Kopredsedavajući pregovaračkog tima Kosova Fatmir Ljimaj je izjavio da će danas u 10 sati predsedniku Kosova, premijeru i predsedniku parlamenta biti predat Nacrt Platforme za dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Ljimaj je kazao da… »

Novosti: Mađari ne ruše Turski tok

Novi magazin 13.02.2019
Mađarska nije podlegla pristiscima iz Amerike koji bi doveli u pitanje izgradnju Turskog toka na njihovoj, ali i na teritoriji Srbije, pišu današnje "Večernje novosti". To u razgovoru za "Novosti" tvrdi prvi čovek "Srbijagasa" Dušan Bajatović… »

Sutra oblačno i uglavnom suvo, do devet stepeni

Novi magazin 13.02.2019
U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno i u većini krajeva suvo vreme, jedino je na istoku i jugu moguće provejavanje slabog snega, uglavnom u planinskim predelima, saopštio je RHMZ. Duvaće slab i umeren, a u planinskim predelima i na… »

Pompeo upozorava da Rusija ima velike planove da dominira Evropom

Novi magazin 13.02.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je danas u bazi u Bemovu Piskom na severoistoku Poljske da Rusija ima velike planove da dominira Evropom i dodao da je rat u Ukrajini Sjedinjenim Državama otvorio oči da Rusija može da proba da otvori… »

NUNS osudio uvrede novinaru Ničiću, kao i neargumentovane optužbe

Novi magazin 13.02.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas uvrede koje su upućene predsedniku Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu Budimiru Ničiću, a koje je ocenilo kao neargumentovane optužbe. NUNS je reagovao na komentar koji je objavljen… »