Svet arhiva vesti 15.03.2019

Novi Zeland: U napadu na džamije desetine ubijenih i ranjenih

Slobodna Evropa 15.03.2019
Broj žrtava napada na dve džamije u gradu Krajstčerču (Christchurch) na Novom Zelandu porastao je na 49. Navodi se da je u džamiji Al Nur (Al Noor) stradala 41, a u džamiji Linvud (Linwood) osam osoba. U napadu je 48 ljudi ozbiljno povređeno… »

Terorista s Novog Zelanda tvrdi da je ubijao zbog ove devojčice. Ko je ona?

Vesti online 15.03.2019
Napadač na džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu Brenton Tarant je u svom antimigrantskom manifestu pisao o razlozima svojih postupaka, pa je tako kao jedno od glavnih opravdanja za napad naveo osvetu za ubistvo 11-godišnje Ebe Akerlund u… »

Hamas tvrdi - rakete ispaljene greškom! (foto)

Mondo 15.03.2019
Izraelska vojska je jutros gađala 100 ciljeva Hamasa, nakon što su na teritoriju izraela ispaljene dve rajete. Hamas: Rakete ispaljene slučajno, postignut dogovor o miru. Izraelski borbeni avioni napali su skoro 100 meta u pojasu Gaze, nakon što su… »

Trampov prvi veto na rezoluciju Kongresa: Ne odustaje od novca za izgradnju zida

N1 Info 15.03.2019
Predsednik SAD Donald Tramp izdao je svoj prvi veto da bi blokirao rezoluciju koju je usvojio Kongres i da time hitno oslobodi sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom. To je prvi put od kad je došao na vlast pre više od dve godine da je Tramp… »

Novi incident – boingu otkazao motor?

B92 15.03.2019
Avion tipa boing 737-800 je prinudno sleteo u Siktivkar, grad na severozapadu Rusije, zbog problema s motorom, preneli su mediji. Kako se navodi, ruski Istražni komitet je otvorio slučaj, a pretpostavlja se da je uzrok uzbune kvar na sistemu. "Dogodilo… »

Pjongjang prijeti prekidom nuklearnih pregovora s 'gangsterskim' Amerikancima

Al Jazeera 15.03.2019
Sjeverna Koreja razmatra prekidanje pregovora u vezi svog nuklearnog programa sa Sjedinjenim Američkim Državama. Sjeverna Koreja razmatra prekidanje pregovora u vezi svog nuklearnog programa sa Sjedinjenim Američkim Državama te će možda razmotriti… »

Nove sankcije SAD, EU i Kanade Rusiji: Na crnoj listi još 6 lica i 8 kompanija!

Kurir 15.03.2019
Sjedinjene Američke Države, Kanada i Evropska unija proširile su sankcije Rusiji, koje su uvedene zbog situacije u Ukrajini, kao odgovor na prošlogodišnji incident u Kerčkom moreuzu. "Danas su Sjedinjene Americke Države, Evropska unija i Kanada… »

Grubješić: Britanija neće dobiti bolji sporazum

Radio 021 15.03.2019
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predvidjenog za 29. mart. Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202. Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da… »

Atina: Uzbuna na aerodromu zbog dojave o otmici aviona

Vesti online 15.03.2019
Na međunarodnom aerodromu u Atini proglašena je uzbuna nakon telefonskog poziva o navodnoj otmici aviona koja bi trebalo da se desi na letu iz Londona za Atinu. Uprava aerodroma dobila je ovaj telefonski poziv u 15 časova po lokalnom vremenu, a stigao… »

Kako da pravilno dremamo i poboljšamo zdravlje

Južne vesti 15.03.2019
Getty Images Ilustracija Popodnevna dremka ne samo da poboljšava naše raspoloženje, već može pomoći i da živimo duže, pokazuju istraživanja. Rezultati ukazuju na to da spavanje od 20 minuta smanjuje šanse da u zrelijim godinama doživimo srčani… »