Izvor: N1 Info arhiva vesti 28.03.2019

Vučić: Zaduženi u CHF da obustave protest, država će razmotriti kako da pomogne

N1 Info 28.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je građane koji protestuju ispred Vrhovnog kasionog suda u Beogradu zbog kredita u švajcarskim francima i preneo im da je država spremna da razmotri kako da se pomogne u 16.800 predmeta i kako da se ta… »

Kup Srbije: Zvezda-Mladost, Partizan-Radnički

N1 Info 28.03.2019
U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije izvučeni su parovi polufinala Kupa Srbije. U Beogradu će se sastati Crvena zvezda i Mladost, kao i Partizan i Radnički iz Niša. U polufinalu Kupa Srbije će se igrati dva meča, a termini su 17. april i 15. maj… »

Predsednički "predlog rešenja" za zadužene u švajcarcima prekinuo štrajk

N1 Info 28.03.2019
Građani zaduženi u švajcarskim francima, koji su sedam dana protestovali ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda, prekinuli su jutros protest. To se dogodilo nakon što se ispred suda pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Iako nenajavljen… »

Kamion naleteo na okupljene žitelje sela u Gvatemali, poginulo 30 ljudi

N1 Info 28.03.2019
Najmanje 30 osoba poginulo je u saobraćajnoj nesreći u jednom selu na zapadu Gvatemale, saopštile su lokalne vlasti. Nesreća se dogodila kada je kamion naleteo na žitelje sela okupljene oko tela muškarca koga je prethodno udario automobil… »

Erdogan: Došlo vreme da se Aja Sofija preimenuje u džamiju

N1 Info 28.03.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je da postoji mogućnost da bivšu crkvu Svete Sofije u Istanbulu (Aja Sofija), koja je trenutno muzej, preimenuje u džamiju. On je u emisiji televizije A Haber rekao da je "došlo vreme" da bivša bazilika… »

MSP: Deo postavke privremeno urolan, ispitaće se da li je bilo propusta

N1 Info 28.03.2019
MSP je saopštilo da je deo postavke izložbe "Srbija 1999. godine - 20 godina posle - dok su bombe padale" privremeno urolan zbog preklapanja sa komemorativnom tribinom "1999, NATO i Jugoslavije", a ukoliko se utvrdi da je učinjen bilo kakav propust na… »

Monsantu naloženo da plati odštetu Amerikancu zbog kancera

N1 Info 28.03.2019
Kompaniji Monsanto naloženo je da isplati jednom Amerikancu 80,3 miliona dolara odštete nakon što je sud odlučio da je ta kompanija sa svojim sredstvom za uništavanje korova "Roundup" doprinela kod njega razvoju raka. Savezna porota suda u San… »

Štrajk radnika Pošte: Od plate ne možemo da živimo, ne odustajemo od zahteva

N1 Info 28.03.2019
Od petka popodne radnici Glavnog poštanskog centra u Zemunu su u štrajku, što znači da su obustavli isporuku pošiljki. Od ponedeljka su tokom dana neke od pošti u znak solidarnosti sa njima obustavljale rad na određeno vreme. Izvor: N1 Radnici… »

Presuda za pokušaj terorizma u Crnoj Gori 9. maja

N1 Info 28.03.2019
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora završeno je danas nakon više od godinu i po dana, a presuda će biti doneta 9. maja. Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević je na kraju završne reči, koju je iznosio tri… »

Han: Formirati vlast u BiH što pre

N1 Info 28.03.2019
Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je posle sastanka u Sarajevu sa članovima Predsedništva BiH i rukovodstvom Veća ministara BiH, da bi vlast trebalo što pre formirati. "Na sastanku s članovima… »