Izvor: Pravda arhiva vesti 09.04.2019

Otkriveno kod Lazanskog: Ovo je suština vojne moći Srbije! (video)

Pravda 09.04.2019
Prva nova baterija samohodnih haubica kalibra 155 milimetara u vlasništvu Vojske Srbije (VS) dejstvovala je na poligonu. Te haubice su nova ubojna sredstva u posedu VS, a o tome šta se sve još radi na polju modernizacije srpske vojske u emisiji „Na… »

Putinovi Razarači stigli do dutertea: Rusija širi uticaj u Aziji! (foto/ video)

Pravda 09.04.2019
Dva ruska razarača i tanker uplovili su u luku u Manili u okviru prijateljske posete Filipinima. Do posete dolazi usred pojačanih tenzija u Južnom kineskom moru. Spor s Kinom Razarači "Admiral Tribuc" i "Admiral Vinogradov", čija je specijalnost… »

Ruski specijalci ga čuvaju! Haftar odbio ponudu za pregovore: “Neću stati, idem u Tripoli”

Pravda 09.04.2019
Na prvi napad iz vazduha s jednim od zastarelih aviona MiG-23 sovjetske proizvodnje na njegove jedinice u pokretu, libijski general Haftar odgovorio je uvođenjem zone zabrane leta u području borbi za oslobođenje Tripolija. Kasnije ćemo napraviti mali… »

Spremaju hapšenje generala Haftara: Njemu i vojsci spremaju suđenje pred međunarodnim sudovima

Pravda 09.04.2019
Savet libijskog predsedništva u Tripoliju naredio je kancelariji vojnog tužilaštva da izda nalog za hapšenje lidera Libijske nacionalne armije Halife Haftara, javila je Al Džazira. U naredbi se zahteva i hapšenje svih Haftarovih saveznika koji… »

Njegov zvuk je pratio raspad Jugoslavije: Mitraljez koji funkcioniše u svim uslovima (video)

Pravda 09.04.2019
Mitraljez M84 je namenjen upotrebi u pešadijskim jedinicama i karakteriše ga odlična preciznost na velikim daljinama, tronožno postolje obezbeđuje lako prilagođavanje različitim terenskim uslovima. Funkcioniše na principu pozajmice barutnih… »

SDA popisuje vojno sposobne bošnjake: Ilegalna proizvodnja oružja i municije u Federaciji BiH

Pravda 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je u Mostaru da "postoji ilegalni plan prozivodnje oružja i municije u fabrikama namenske industrije u Federaciji BiH". On je zatražio provj eru ovih informacija. - Upoznao sam… »

Fsb uhvatila člana desnog sektora: U Moskvi vrbovao Ruse da ratuju za Ukrajinu (video)

Pravda 09.04.2019
Ruska Federalna služba bezbednosti je uhapsila pripadnika ukrajinske ekstremističke grupe Desni Sektor, poznatog pod prezimenom Pirožok, javljaju ruski mediji. Tokom akcije hapšenja, ustanovljeno je da je pomenuti Pirožok 2014. godine za vreme… »

Tenk koji od drva pravi piljevinu: Iver ne pada daleko od cevi (video)

Pravda 09.04.2019
U okolini Sankt-Peterburga, na teritoriji 61. fabrike oklopnih vozila, na prilično nekonvencionalan način je testirana cev topa posle remonta tenka T-80. Umesto odgovarajuće municije, cev tenka su tokom testiranja napunili trupcem. Osim toga, dodali su… »

Nestao avion F-35! Ništa nije poznato o životu pilota

Pravda 09.04.2019
U Japanu je nestao lovac-bombarder pete generacije F-35A Lightning II, koji pripada japanskom ratnom vazduhoplovstvu, piše list Asahi Šimbun. Prema informacijama lista, avion je nestao sa radara otprilike u 19:30 časova po lokalnom vremenu. On je… »

Pompeo preti Egiptu: Ako kupite Su-35, uvešćemo vam sankcije!

Pravda 09.04.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo je zapretio Egiptu da će se suočiti sa sankcijama ukoliko kupi ruske avione Su-35. „Mi smo jasno govorili (egipatskim vlastima) da će takva kupovina povući za sobom sankcije protiv vlasti, u skladu sa zakonom… »