Izvor: Pravda arhiva vesti 09.04.2019

Mitologija evropskih vrednosti i zašto su one katastrofa za Srbiju (video)

Pravda 09.04.2019
Srbija je nakon petooktobarskih promena 2000. godine na žalost pokazala potpuno odsustvo vitalnosti prema nametanju stranih, srpskom vrednosnom sistemu sasvim suprotnih vrednosti sa Zapada, smatraju u Srpskoj desnici. U svom serijalu pojmovno-obrazovnog… »

"Glavna guska srpske politike“: Šešelj preti poslanici polivanjem katranom! (foto)

Pravda 09.04.2019
Garantujem Aleksandri Jerkov da će joj nestati sve dlake sa glave, glava biti namazana katranom i nalepljena guščijim perjem. Da se jasno vidi kako izgleda glavna guska srpske politike. Ovako je u utorak pretnjama i uvredama lider radikala Vojislav… »

"Pomračenje svesti": Dj Žeks najavio da će na protestu širiti ljubav, opozicija tvrdi da diže tenzije

Pravda 09.04.2019
Kako se bliži kraj nedelje i najavljeni skupovi vlasti i građana koji već nedeljama demonstriraju, tenzije se ne smiruju. Kad neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu - tako vlasnik TV Pink najavljuje svoju muzičku turneju 13. aprila, za kada je… »

Evo na koje pitanje Vučić u Mostaru nije imao odgovor, a tiče se potpisivanja protokola o tromeđi (video)

Pravda 09.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji. Stoga, kako kaže, očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju. Vučić je ukazao i da greše… »

Putin napada! Vanzemaljci! Plavičasta masa ... magma na američkom nebu (video)

Pravda 09.04.2019
Čudna svetlost na nebu je uznemirila mnoge državljane SAD. NASA je lansirala rakete barijumom i stroncijumom kako bi proučavala polarnu svetlost, a američke službe su prestale da ignorišu pozive o invaziji vanzemaljaca ... i Putinu. O tome… »

Putin hladan kao led: Ne vidim posebnu vojnu napetost na Arktiku!

Pravda 09.04.2019
Nema vojnih tenzija na Arktiku, iako NATO sprovodi velike vojne vežbe u regionu, reako je danas ruski predsednik Vladimir Putin, u odgovoru na pitanje na međunarodnom Arktik Forumu u Sankt Peterburgu. - Ne vidim nikakvu specifičnu vojnu napetost na… »

Trampova odmazda zbog boinga! Amerika uvodi carine EU u vrednosti od 11 milijardi dolara!

Pravda 09.04.2019
Predsednik SAD Donald Tramp je objavio da će SAD uvesti takse na proizvode Evropske unije u vrednosti od 11 milijardi dolara. Najviše pogođena biće avio-industrija, prozvođači vina i sira, kao i zaleđene ribe. Američke takse su nametnute kao… »

Ko ratuje i ko je na čijoj strani? Pet ključnih stvari koje bi trebalo da znate o haosu u Libiji i zašto može da bukne novi…

Pravda 09.04.2019
Sukobi u Libiji ponovo su buknuli pre nekoliko dana, skoro osam godina nakon pada Muamera Gadafija i početka krvavog građanskog rata i svega nekoliko dana uoči mirovne konferencije na kojoj su zaraćen strane trebalo da sednu za isti sto. Ko protiv… »

Posejano seme razdora u alijansi: Ukoliko Erdogan sa Putinom postigne novi dogovor, nakon s-400 stiže i drugo rusko oružje…

Pravda 09.04.2019
Pre jučerašnjeg sastanka u Moskvi s ruskim kolegom Vladimirom Putinom je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio kako će Ankara nastaviti jačati saradnju s Moskvom, piše Jeni Safak. Takođe je komentarisao izjavu izraelskog premijera… »

Jasan odgovor Putina predsedniku Finske: Ne želimo da se Arktik pretvori u Krim! Izbegnimo situacije slične bombardovanju…

Pravda 09.04.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je danas pozvao na poštovanje međunarodnog prava kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije. Putin je to rekao odgovarajući predsedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je ocenio da je Rusija… »