Izvor: Pravda arhiva vesti 09.04.2019

Evo zašto libijski general mora da pobedi:Haftarove snage osvajaju teren oružjem, ali presudnu ulogu u pobedi odigraće novac…

Pravda 09.04.2019
Događaji u Libiji se i dalje brzo razvijaju. Juče poslepodne su snage generala Haftara u koloni borbenih vozila zaobišle grad Sirt s juga i izbile na obalu zapadno od grada, odvajajući lokalne snage od ostatka islamističkih frakcija i od pojačanja… »

Hrvatski mediji bruje o susretu: Mamiću se ispunila želja da upozna Vučića

Pravda 09.04.2019
Mamiću se konačno ispunila želja da upozna Aleksandra Vučića, piše hrvatski portal 24 sata. Tom portalu, kao i većini hrvatskih medija, susret nekadašnjeg "prvog čoveka" FK Dinama iz Zagreba Zdravka Mamića sa srpskim predsednikom u Mostaru… »

20 Godina od početka bitke na košarama: Položeni venci junacima (foto)

Pravda 09.04.2019
Kao i prošle godine, delegacija Srpske desnice položila je venac u Bulevaru heroja Košara na dan kada je započela čuvena bitka na jugoslovensko-albanskoj granici koja je trajala 67 dana i odnela 108 života. "Svaki Srbin je dužan da se sa ponosom… »

Krivična prijava protiv Vulina zbog kapitulacije: Preti mu velika kazna (video)

Pravda 09.04.2019
Predsednik Dveri Boško Obradović je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predao krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina zbog sumnje da je izjavama kojim poziva na razgraničenje na Kosovu i Metohiji prekršio članove 306 i 307 Krivičnog… »

Vlast okupirala parking koji pripada građanima: Ko stoji iza toga? (video)

Pravda 09.04.2019
Na parkingu pored pijace na Banjici (koji nije u sastavu pijace) je pijačna uprava pokušala da nelegalno postavi rampu i tako okupira parking koji pripada građanima. Ko stoji iza takvog postupka gradskih vlasti, i kako je nekima stavljeno do znanja da… »

Nemačka traži još srpskih medicinskih sestara: Novi konkurs je otvoren, a ovako se možete prijaviti

Pravda 09.04.2019
Počeo je drugi od tri planirana ovogodišnja konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj. Konkurs je otvoren do 26. aprila. Prijave na konkurs se šalju preko Nacionalne službe za zapošljavanje… »

Šok u emisiji! Bivši Arkanov telohranitelj napao Pavkovića:Ima vilu od 2 miliona evra! Znam od koga je uzeo novac...A onda…

Pravda 09.04.2019
Pare koje su momci davali iz Švajcarske su bile namenjene za porodice poginulih policajaca. Međutim, te pare su završavale kod generala Nebojše Pavkovića. Ovo je o nekadašnjem načelniku generalštaba VJ Nebojši Pavkoviću rekao bivši… »

"Ma, ko te je*e, pi*ko jedna!" Majka heroja sa Košara: "Moj Tibor poginuo jer nije poslušao komandu! Ne bih je slušala ni…

Pravda 09.04.2019
“Kevo, njih treba sve iseliti iz Srbije i naseliti tamo Azerbejdžance, bilo koga…” Ja kažem kako to misliš, pa oni su tu rođeni, a on kaže: “Džaba. Oni čim se rode i progovore, njih nauče da mrze Srbe". Kad vidiš sve te strahote, počneš… »

Donbas se vraća u domovinu: Postaće ''punopravni član'' Rusije (video)

Pravda 09.04.2019
Predsednik DNR Denis Pušilin, u intervjuu za TV Junion, izjavio je da je glavni cilj Donbasa "povratak u domovinu kao njen punopravni član". Prema njegovim rečima, Ukrajina donosi stanovnicima regiona samo granate, razaranja, mase mrtvih i blokadu… »

Svet pamti velikog pukovnika! Zapadnjaci otkrili ko je ubio Gadafija i rasturio Libiju

Pravda 09.04.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antoni Tajani komentarisao je trenutnu situaciju u Libiji, osvrćući se posebno na tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Italije Matea Salvinija — da bi ekonomski interesi neke strane zemlje mogli stajati iza vojne… »