Kultura arhiva vesti 09.05.2019

Sjajan nastup Srbije na Bijenalu u Veneciji

RTS 09.05.2019
Na jednoj od najznačajnijih svetskih izložbi savremene umetnosti, Bijenalu u Venciji, u Paviljonu „Srbija“, otvorena je izložba „Povratak gubitka memorije“ Đorđa Ozbolta. Rad Đorđa Ozbolta, našeg umetnika koji decenijama živi u Londonu… »

Gorici Popović nagrada "Žanka Stokić"

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Dobitnica nagrade "Žanka Stokić" za 2019.godinu je glumica Gorica Popović - jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodeljuje Narodno pozorište, Kompanija "Večernje novosti" i Grad Požarevac… »

Premijera filma o Vladi Divljanu u Sava centru

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Premijera filma o velikanu domaće rok i pop muzike Vladi Divljanu biće održana u beogradskom Centru "Sava", na njegov rođendan, 10. maja. Uz ekipu filma, premijeri će prisustvovati i svi učesnici, koji će se nakon projekcije pokloniti… »

"Da se ne zaboravi" u Domu Vojske Srbije do 8. juna

B92 09.05.2019
Povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice odbrane od NATO agresije na SR Jugoslaviju, u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije otvorena je izložba autora Milena Čuljića. Izložba, koju u saradnji sa Medija centrom "Odbrana" realizuje Klub generala i… »

"Tras!" - za sve ljubitelje stripa 11. maja u KC Grad

B92 09.05.2019
Beogradski festival stripa "Tras!" biće održan u subotu 11. maja, u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11.00 do 19.30 časova. Posetioci festivala imaće priliku da uživaju u bogatom interaktivnom programu i berzi stripa, a među gostima… »

Preminuo Denja Perović, legenda ateljea 212 i narodnog pozorišta! Bio je omiljen kod glumaca, teatar ostao bez još jednog iz…

Kurir 09.05.2019
Predrag Denja Perović, dugogodišnji inspicijent u Narodnom pozorištu i Ateljeu 212 preminuo je sinoć nakon duge i teške bolesti. Perović je u toku svoje karijere uradio hiljade predstava, a pojavljivao se na sceni u epizodnim ulogama. Denja je bio… »

Beldoks: Film „Na crnoj listi“ će, ipak, biti prikazan

Danas 09.05.2019
Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldoks“ (Beldocs) saopštio je da će pubilika u dvorani Sinepleksa Ušće u Beogradu moći da pogleda film „Na crnoj listi“, čija je projekcija, prethodno planirana u Art bioskopu Kolarac, bez… »

Desilo se i to! Kraljica Elizabeta upoznala Arčija: Poseban trenutak u palati, a o njenoj reakciji i dalje se priča! (foto)

Kurir 09.05.2019
Megan Markl i princ Hari dobili su sina koji se zove Arči Harison Mauntbaten-Vindzor. Nakon što su ga predstavili javnosti 2 dana po rođenju, sledeća koja je fotografisala sa preslatkim mališanom je kraljica Elizabeta, koja nije krila oduševljenje… »

Sava Šumanović ponovo u Parizu

Danas 09.05.2019
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Galerija Matice srpske priređuje izložbu „Sava Šumanović i tajna pod kupolom“ u Kulturnom centru Srbije u Parizu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Ministarstvu na kojoj su… »

Vodimo vas u bioskop!

iKragujevac 09.05.2019
iKragujevac posetiocima portala dodeljuje ulaznice za filmsku projekciju u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza". Delimo 2x2 ulaznice za večeras. Termin je večeras od 19:15h za film "BALKANSKA MEĐA'', i od 19:00 za film ''OSVETNICI - KRAJ IGRE''. Sve… »