Kultura arhiva vesti 09.05.2019

Fragmenti sećanja u Veneciji

Politika 09.05.2019
Đorđe Ozbolt će u paviljonu Srbije od četvrtka i zvanično predstaviti izložbu „Povratak gubitka memorije“ koja je odabrana kao nacionalni reprezent ovogodišnjeg bijenala Đorđe Ozbolt prilikom priprema za bijenale. Paviljon Srbije na… »

Gorici Popović nagrada "Žanka Stokić"

RTS 09.05.2019
Dobitnica nagrade "Žanka Stokić" za 2019. godinu je glumica Gorica Popović. Žiri se jednoglasno opredelio da Popovićeva bude laureat priznanja koje već sedamnaest godina dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Večernje novosti" i Grad Požarevac… »

Premijerno prikazana "Nebeska tema" o Vladi Divljanu

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Dugoočekivani film "Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića o Vladi Divljanu premijerno je prikazan večeras u beogradskom Sava centru. Pre projekcije, Srđan Gile Gojković, lider sastava Električni orgazam, rekao je Tanjugu… »

Izložba Da se ne zaboravi u Domu Vojske Srbije do 8. juna

Beta 09.05.2019
U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije otvorena je izložba "Da se ne zaboravi" autora Milena Čuljića povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice odbrane od NATO agresije na SR Jugoslaviju, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane. Izložba… »

Ljubitelji stripa, subota je vaš dan!

Mondo 09.05.2019
Treće izdanje beogradskog Festivala stripa biće održano 11. maja. Festival posvećen devetoj umetnosti, Tras! Beogradski festival stripa održaće se u subotu, 11. maja u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11 do 19.30 časova. Posetioci festivala… »

Preminuo Denja Perović, legenda ateljea 212 i narodnog pozorišta! Bio je omiljen kod glumaca, teatar ostao bez još jednog iz…

Kurir 09.05.2019
Predrag Denja Perović, dugogodišnji inspicijent u Narodnom pozorištu i Ateljeu 212 preminuo je sinoć nakon duge i teške bolesti. Perović je u toku svoje karijere uradio hiljade predstava, a pojavljivao se na sceni u epizodnim ulogama. Denja je bio… »

Beldoks: Film „Na crnoj listi“ će, ipak, biti prikazan

Danas 09.05.2019
Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldoks“ (Beldocs) saopštio je da će pubilika u dvorani Sinepleksa Ušće u Beogradu moći da pogleda film „Na crnoj listi“, čija je projekcija, prethodno planirana u Art bioskopu Kolarac, bez… »

Desilo se i to! Kraljica Elizabeta upoznala Arčija: Poseban trenutak u palati, a o njenoj reakciji i dalje se priča! (foto)

Kurir 09.05.2019
Megan Markl i princ Hari dobili su sina koji se zove Arči Harison Mauntbaten-Vindzor. Nakon što su ga predstavili javnosti 2 dana po rođenju, sledeća koja je fotografisala sa preslatkim mališanom je kraljica Elizabeta, koja nije krila oduševljenje… »

Sava Šumanović ponovo u Parizu

Danas 09.05.2019
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Galerija Matice srpske priređuje izložbu „Sava Šumanović i tajna pod kupolom“ u Kulturnom centru Srbije u Parizu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Ministarstvu na kojoj su… »

Vodimo vas u bioskop!

iKragujevac 09.05.2019
iKragujevac posetiocima portala dodeljuje ulaznice za filmsku projekciju u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza". Delimo 2x2 ulaznice za večeras. Termin je večeras od 19:15h za film "BALKANSKA MEĐA'', i od 19:00 za film ''OSVETNICI - KRAJ IGRE''. Sve… »